IEM Katowice 2021 Harika Bir Başlangıç Yaptı

2021’in erken dönemlerinin en çok beklenen etkinliklerinden biri olan IEM Katowice 2021, nihayet beklenen başlangıcı dolu dolu yaptı. Ocak 2021‘in ikinci yarısı ile Şubat 2021‘in ilk yarısını adeta parselleyen BLAST Premier etkinliklerinden sonra sahneyi devralan IEM Katowice 2021, açılışı geçtiğimiz günlerde Play-In aşamasıyla yapmıştı. Son slotların sahiplerini bulmasının hemen ardından ise $1,000,000 değerinde ödül havuzundan aslan payını almak isteyen takımların mücadelesi başladı. 16 takımın iki gruba ayrılmasıyla belirlenen fikstürde Playoff’larda çeyrek final aşamasına gelinene kadar günde 6 maç oynanacak.

İlk Gün Özeti

IEM Katowice 2021’de ilk 6 maçın grup açılışlarıyla karşımıza çıktığı 18 Şubat 2021 akşamında beş maçın 2-0 tamamlanması dikkat çekiciydi. 2-1 tamamlanan tek maç ise sürpriz şekilde Spirit’in G2 Esports’u alt seriye göndermeyi başardığı karşılaşma oldu. İstatistiklere bakıldığında 2-1’in hakkını verecek kadar dengeli bir mücadele seyri olduğunu söylemek mümkün. Spirit’in seçimi olan Train‘de 16-14 ile ucundan aldığı galibiyetin ardından Mirage haritasında momentum ibresi döner gibi olsa da karar haritası Inferno‘da Spirit baskın çıkan taraf olmayı başardı.

IEM Katowice 2021’de günün bir diğer çekişmeli karşılaşması ise B Grubu açılışı olan Vitality ile OG arasında yaşandı. Vitality’nin son dönemde kaptan apEX‘in yaşadığı sıkıntılar ve ZywOo’nun formsuzluğu ile içine düştüğü performans sorunları, bu maçta da kendisini gösterdi. Dust2’de 16-11 ile rakibini geçen Vitality, ikinci harita Nuke‘ü uzatmalarda “ite kaka” kazanarak üst seride kalmayı şimdilik başarsa da ilerisi için iyi sinyaller vermedi. OG ekibi de buna karşılık 2020’nin ikinci yarısındaki zayıf dönemini geride bırakmaya adım adım ilerlediğini herkese göstermiş oldu.

IGL Katowice 2021?!

Diğer maçlarda Astralis ekibi, IGL değişimine adapte olmaya çalışan mousesports‘u 2-0 ile mağlup ederken Evil Geniuses da Gambit‘i aynı skorla alt seriye göndererek Astralis’in sonraki rakibi olmaya hak kazandı. Öte yanda Heroic ile BIG arasındaki kıran kırana mücadeleden mutlu ayrılan taraf 2-0 ile Heroic oldu. Günün son maçı olan Liquid vs. FaZe karşılaşmasında ise adaptasyon sürecindeki iki IGL’in daha savaşını izledik. Ancak BLAST Premier etkinliklerinde de takımıyla oynama şansı olan FalleN, henüz FaZe kadrosuna katılan karrigan’ı affetmedi ve takımını net bir 2-0 ile üst seriye taşımayı başardı.

Günün Maçları

IEM Katowice 2021’de bugün dahil olmak üzere önümüzdeki üç gün grup maçlarıyla devam edecek. Bugün itibariyle B Grubu açılışı tamamlanırken A Grubu’nda ilk alt seri ve ikinci üst seri maçlarını izleyeceğiz. B Grubu’nda turnuvaya ilk mermisini atmaya hazırlanan FURIA, NiP, Natus Vincere ve Virtus.Pro takımlarının performansı merakla bekleniyor.

A Grubu’nda ise turnuvadaki ilk vedalar mousesports vs. Gambit ile G2 vs. BIG maçlarıyla yaşanacak. A Grubu finaline çıkacak takımlar için ise Astralis vs. Evil Geniuses ile Spirit vs. Heroic maçlarında kıyasıya bir mücadele izleyeceğiz. Etkinliğin tam fikstürü, geçmiş ve gelecek maçları için hltv.org’daki resmi etkinlik sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Maçların gün gün özetlerini ise biz yine sizler için burada derliyor olacağız. Şubat ayının sonuna kadar sürecek olan bu enfes CSGO maratonunu takipte kalın!

Exit mobile version