IEM Katowice 2021 Playoff Fikstürü Belirlendi

Dün akşam itibariyle IEM Katowice 2021 etkinliğinin grup aşaması tamamlandı. Playoff aşamasına yükselecek olan 6 takımın birer birer ortaya çıktığı maçlarda yine heyecan doruktaydı. Katılan 16 takımın arasından Gambit, Natus Vincere, Virtus.pro, Astralis, Spirit (yarı final) ve Liquid (yarı final) bir sonraki aşamaya kalmayı başaran takımlar oldular.

Grup aşamalarının alt ve üst seri finalleri de kıran kıranaydı. Özellikle A Grubu’nda Spirit ekibi Astralis karşısında adeta tarihi bir başarıya imza attı. Alt seride ise Gambit’in G2 Esports’a adeta meydan dayağı atmasını seyrettik. İki maçta da galibiyete ulaşan taraflar bıktırana kadar vurdular desek yeridir. B Grubu’nda ise çekişmeli mücadelelerle birlikte sahaya damga vuran bireysel performanslar izledik.

Spirit, “Ruhunu Ortaya Koydu”

A Grubu’nda bir süredir hızla yükselen bir grafik çizen Spirit’ten maç öncesindeki beklentiler kritik düzeydeydi. Maçın haritaları Inferno, Train ve Dust2 olarak belirlendi. IEM Katowice 2021’de Astralis’in tecrübesine karşı nasıl bir performans göstereceği merakla beklenen Spirit, Inferno’da çekişmeli bir mücadele ortaya koysa da 11-16’lık mağlubiyete engel olamadı. Bu noktada izleyenler de Astralis’in tecrübe ve moral farkıyla ikinci haritayı zorlanmadan alacağı düşüncesinde yoğunlaşmaya başladılar. Ancak ikinci harita Train’de Spirit ekibi “o iş öyle değil” dedi ve ilk yarıyı 10-5 önde kapatarak üçüncü harita için güçlü sinyaller verdi. İkinci yarıda 14-5’e kadar fark açılsa da Astralis maçı 14-12’ye kadar getirdi. Bu noktadan sonra toparlanan Spirit, 16-13 ile kendisini üçüncü haritaya atmayı başardı.

Üçüncü harita Dust2’ye geçildiğinde beklentiler katıksız bir meydan savaşı yaşanacağı yönündeydi. Astralis’in aim konusunda pek eksiğinin olmamasından ötürü Spirit’in hayli zorlanacağı beklentileri havaya hakimdi. Ancak maç başladıktan sonra gördüklerimize inanamadık. Spirit’in içinden adeta canavar çıktı, sanki bütün takım yıllardır bu anı bekliyor gibiydi. İlk yarıyı Astralis gibi bir yıldızlar karmasına karşı tahayyül dahi edemediğimiz 15-0‘lık bir skorla kapatan Spirit, ikinci pistol round’u alamayınca arkasından gelen roundda maçı 16-1 kazandı ve grubun lideri olarak yarı finale adını yazdırdı. Bu maçın yankıları uzunca bir süre sahnede kalacak gibi görünüyor.

Gambit’te sh1ro ve Hobbit Fırtınası

IEM Katowice 2021’de A Grubunun diğer maçında yine yükselen bir grafikle ilerleyen Gambit, G2 Esports’u ağırladı. Kadro itibariyle hayli iddialı olan G2 Esports, ilginç şekilde bu iddiasını sahaya yansıtmayı başaramadı. Vertigo ve Dust2 haritalarında temiz bir zafer kazanan Gambit ekibinde sh1ro ve Hobbit gecenin yıldızları oldular. Her iki haritayı da 16-11 ile kazanan ekipte istatistikler göz alıcıydı. Maç genelinde sh1ro +25 K/D farkı, 91 ADR, +10 açılış skoru farkı ve 1.50 rating ile oynarken onu Hobbit +17 K/D farkı, 94 ADR ve 1.37 rating ile takip etti. Bu net zaferi nafany’nin formsuz oyunu dahi engelleyemedi. Vertigo’da ilk yarıda yakaladığı seriyle maçta avantajlı konuma geçen ve ikinci yarıda da bu avantajı sürdürerek oyunu kazanan Gambit, Dust2’de bu momentumu ancak ikinci yarıda bulabildi. Böylece Astralis’in ardından Playoff aşamasına adını yazdırdı ve G2 Esports’u turnuvadan elemeyi başardı.

Natus Vincere, Liquid Engeline Takıldı

B Grubu’na geçtiğimizde çekişmenin dozu arttı. IEM Katowice 2021’de B Grubu liderliği için karşı karşıya gelen Liquid ve Natus Vincere, geceye yakışır bir mücadele sergilediler. Maçın haritaları Overpass, Dust2 ve Inferno idi. İlk haritası 16-14 biten mücadelede ipi göğüsleyen taraf Liquid olsa da Natus Vincere ekibi istatistiklerin önemli bölümünde etkiliydi. Boombl4’nın performansı takımı son ana kadar maçta tutarken Liquid tarafında Grim’in etkisiz performansı neredeyse haritanın kaybedilmesine yol açıyordu.

İkinci harita Dust2’de Natus Vincere ipleri eline aldı ve üç silahşörler electronic, s1mple ve Perfecto kelimenin tam anlamıyla ölüm mangası gibi rakibi ezip geçtiler. Özellikle electronic +13 K/D farkı, 105 ADR ve 1.76 rating ile sahada büyük bir tehdit yarattı. 16-7 Natus Vincere galibiyetiyle biten maçta Grim ve FalleN ikilisinin rakibe önemli kayıplar verdirememesi de dikkat çekiciydi. Çoğu zaman kilit anlarda maça tutunurken gördüğümüz NAF da bu haritada bekleneni veremedi.

Son harita ise tam bir meydan savaşıydı. Çift uzatma izlenen Inferno’da taraflar hayli kaotik geçen bir maça imza attılar. Natus Vincere, açılış skorlarında yakaladığı önemli üstünlüğü iyi değerlendiremeyince Liquid bu hataları affetmedi. EliGE’in takımı sırtladığı, NAF’ın ise önceki haritadan sonra silkelenip kendine geldiği haritada s1mple da maça tutunamayınca son virajı Liquid ekibi önde geçti ve 22-19’luk skorla yarı finallere doğrudan katılmaya hak kazandı. Genel istatistik anlamında Natus Vincere maça hakim görünse de, bitiricilik konusunda aynı başarıyı gösterememeleri onlara bir playoff aşamasına mal oldu.

KSCERATO İçin Bir Dakikalık Saygı Duruşu

IEM Katowice 2021’de gecenin son maçı ise Virtus.Pro ile FURIA arasında oynandı. Overpass ve Mirage haritalarında sırasıyla 16-14 ve 16-10 Virtus.Pro galibiyetiyle sonuçlanan bu karşılaşmada her ne kadar Virtus.Pro etkili performansıyla göz doldursa da FURIA ekibinde KSCERATO’nun gösterdiği inanılmaz performans herkesten alkış aldı. Maçta bireysel performansların hayli öne çıkması da dikkatlerden kaçmadı. Virtus.Pro ekibini sırtlayan ikili YEKINDAR ve Jame idi. Maç genelinde sırasıyla +21 ve +29 K/D farkı, 115 ve 82 ADR, 1.58 ve 1.57 rating ile oynayan ikili FURIA’ya adeta eziyet etti.

FURIA ekibinde ise bu istatistiklere cevap KSCERATO‘dan geldi. Net mağlubiyetle sonuçlanan maçta 21 yaşındaki genç oyuncunun ağır baskı altında gösterdiği bu performansın yarısını takım arkadaşlarından biri dahi gösterse şu an FURIA ekibini Playoff aşamasında görebilirdik. Maç genelinde +21 K/D farkı, 104 ADR ve 1.45 rating ile oynayan KSCERATO bu performansıyla ileriye yönelik olarak da neler yapabileceğinin önemli sinyallerini vermiş oldu. Ancak bu güzel performansı Playoff ile taçlandıramayan oyuncuyu maalesef bu etkinlikte daha fazla izleyemeyeceğiz.

Artık Sıra Playoff’larda

IEM Katowice 2021’de 5 günlük bir aranın ardından Playoff aşamasıyla şampiyon belirlenecek. An itibariyle çeyrek finalin isimleri ve yarı finaldeki iki isim belirlenmiş durumda. 26 Şubat 2021 tarihinde oynanacak olan çeyrek final karşılaşmalarında sahada Gambit ile Natus Vincere, Virtus.Pro ile Astralis karşı karşıya olacak. 27 Şubat 2021 tarihinde ilk maçın galibi Spirit ile, ikinci maçın galibi ise Liquid ile final bileti için mücadele edecek. Ardından ayın son gününde büyük finalde Bo5 serisiyle nefis bir maç izleyeceğiz. Yılın en önemli CSGO etkinliklerinden biri olan ve şampiyonun $400,000 ödül alacağı bu nefes kesen final mutlaka izlenmeli.

Exit mobile version