IEM Katowice 2023 Şampiyonu G2 Oldu

Sonunda 9 gün süren IEM Katowice heyecanı dün akşam kaldırılan kupayla sona erdi. Büyük finalde Heroic ile G2 ekipleri dev ödül için sahaya çıktılar. Heyecan fırtınasının sonunda ise kupayı kaldıran ve $400,000 değerindeki büyük ödülü eve götürmeyi başaran taraf G2 oldu. Toplam dört harita süren maçın özetini sizlerle paylaşıyoruz.

IEM Katowice Büyük Final mücadelesinde sırasıyla Nuke, Mirage, Inferno ve Ancient haritalarını izledik. Nuke, alışılageldiği üzere savunma performanslarının çok güçlü olduğu bir harita olarak bizlere çok etkili savunma oyunları izletti. İlk savunmayı yapan Heroic, 10-5 önde gittiği yarının ardından hücumda beklediği performansı yakalayamayınca G2 bu haritayı çevirmeyi başardı ve 16-12 ile öne geçti. Mirage haritasında bu kez oyuna hücum tarafında başlayan bir Heroic vardı ve yine ilk yarıyı 9-6 skorla nispeten avantajlı kapatmayı başardı. Ancak G2 hücumda rakibini bastırmayı başaran oyunlarla 14-10 üstünlüğe kadar ulaştı ve rakibini oldukça ciddi şekilde sıkıştırdı. Burada silkelenen Heroic, 13-14’e kadar gelse de daha fazla direnemeyerek son iki round’u kaptırdı ve G2 16-13 ile farkı ikiye yükseltti.

Inferno başladığında Heroic en kısa sürede bu gidişatı durdurmak zorunda olduğunun farkındaydı. Savunma tarafında başladıkları haritada 6-1’e kadar açtıkları fark, ilk yarı sonunda 8-7’ye kadar indi. Ancak bu kez hücum tarafını çok başarılı oynayan Danimarkalılar, rakiplerine fazla fırsat vermeden 16-11‘e ulaştılar ve maça tutundular. Ancak Ancient haritasında durum çok hızlı değişti ve bu kez maçın başından bu yana sıkı başlayan Heroic performansı yerine maçın geneline yayılan net bir G2 üstünlüğü izledik. İlk yarıyı savunmada 9-6 önde kapatan G2, hücumda çok daha ezici bir baskı kurdu ve 16-7‘yi hızlı gördü.

Böylece IEM Katowice Büyük Final mücadelesinde şampiyonluğa ulaşan takım G2 oldu. Son dönemde özellikle NiKo, m0NESY ve huNter- üçlüsünün harikalar yarattığı kadro son yıllarda organizasyonun özlediği başarıları 6 aydır birbiri ardına sıralayarak izleyenleri de kendine hayran bırakıyor. Turnuvanın MVP ödülünü ise huNter- aldı.

Exit mobile version