IEM Katowice Açılış Maçları Tamamlandı

2022’nin ilk aylarında CSGO tutkunlarının heyecanla beklediği etkinliklerden olan IEM Katowice yoğun bir tempoyla başladı. Geçtiğimiz günlerde oynanan Play-In etkinliğiyle katılımcı listesini tamamlayan IEM Katowice, 16 takımın sekizer olarak ayrıldığı iki grubun mücadelesine ev sahipliği yapıyor. İlk iki günün maçlarıyla beraber grupların açılış fikstürleri tamamlandı ve gruplarda öne çıkan ekipler belli oldu.

A Grubu maçlarında genel olarak yakın bir çekişme hakimdi. Vitality ile karşılaşan MOUZ, yeni kurulan karma kadroya bir miktar dirense de 2-1’lik mağlubiyetle sonuçlanan maçın ardından grupta alt seriye düştü. Ardından Heroic ekibi de OG‘yi aynı skorla alt seriye yolladı ve Vitality ile grubun üst seri yarı final karşılaşması için eşleşti. Diğer iki maçta Virtus.Pro, Copenhagen Flames‘i 2-0 ile rahat geçerken Ninjas In Pyjamas da kritik rakip Gambit‘i 2-1 ile alt etti ve iddiasını sürdürdü.

B Grubu da oldukça sıkı maçlara sahne oldu. Natus Vincere, ENCE ile oynadığı maçta bir süredir yaşadığı hafif çalkantılar eşliğinde 2-1’lik galibiyete uzandı. FURIA ise büyük bir azimle Astralis‘i 2-0 geçmeyi başardı ve Natus Vincere ile grubun üst seri yarı final maçında eşleşti. Ardından gelen son iki maçta ise FaZe Clan ekibi Team Liquid‘i zorlanarak da olsa 2-1 yenerken Fnatic de beklenenin üzerinde bir performansla G2 Esports karşısında 2-1 galip gelmeyi başardı ve FaZe Clan ile grup finali bileti için bir üst tura çıktı.

Yarın oynanacak olan karşılaşmalardan sonra grup finalistleri belirlenecek ve böylece tekli eleme usulü oynanacak olan son aşamada fikstüre yarı final çizgisinden dahil olacak olan iki grup liderini belirleyeceğimiz maçlara kimlerin yükseleceğini görebileceğiz.

Exit mobile version