IEM Katowice Açılış Serileri Tamamlandı

Fırtına gibi başlayan IEM Katowice etkinliğinde iki grubun da açılış serileri tamamlandı. A Grubu’nda tüm maçların 2-0 skorlarla ve birbirine çok yakın harita skorlarıyla tamamlandığı oldukça ilginç bir açılış izledik. B Grubu ise beklenen mücadelenin daha bol yaşandığı bir seriye sahne oldu.

IEM Katowice A Grubu

IEM Katowice A Grubu’ndaki açılış serisinde oynanan dört maç Liquid vs. IHC, Cloud9 vs. Natus Vincere, G2 vs. BIG ve FaZe vs. Spirit şeklindeydi. Bu maçların tümünde galip gelen takımlar rakiplerini harita kaybetmeden 2-0 ile geçmeyi başardılar. Liquid ile IHC arasındaki mücadele Inferno ve Overpass haritalarında oynandı. İlk haritada biraz zorlanan ve 16-13 skorla rakibinden haritayı almayı başaran Liquid, ikinci harita olan Overpass’te çok daha rahat bir performansla 16-6 skora ulaştı ve üst seride yola devam etti.

Ardından Cloud9 ve Natus Vincere maçı için beklentiler daha farklıydı ancak burada da çok benzer bir manzara gördük. Sırasıyla Ancient ve Inferno haritalarında oynanan maçta ilk harita oldukça başa baş idi. Natus Vincere, karşısında oldukça zorlandığı Cloud9’dan 16-13 skorla zor kurtuldu. Ancak ikinci harita Inferno geldiğinde işler çok daha kolay gitti ve 16-6 skora ulaşan Natus Vincere üst seride Liquid’in rakibi oldu.

Sıkı geçmesi beklenen bir diğer A Grubu maçı ise G2 ile BIG arasındaydı. Aslında Anubis ve Inferno‘da izlediğimiz bu karşılaşmanın ilk haritası bekleneni vermedi diyemeyiz. BIG’in çok sıkı direndiği ve küçük hatalardan ötürü kaptırdığı round’lar ile 16-12 G2’ya giden Anubis skorunun ardından Inferno daha farklı geçti. Genelinde G2’nin üstünlüğü ile ilerleyen harita çok uzun sürmedi ve 16-8 G2 galibiyetiyle taraflar sahadan ayrıldı.

Grubun belki de en çekişmesiz geçen karşılaşması ise FaZe ile Spirit arasındaydı. Ancak bu kez ilk harita yerine ikinci harita daha zorlu oldu. Sırasıyla Ancient ve Nuke haritalarında oynanan maçta Ancient tam anlamıyla FaZe’in şovuyla geçti. 16-5 gibi ezici bir skorla rakibini alt eden FaZe, Nuke haritasında bu skora kıyasla bir hayli zorlandı. Yine de kritik noktalarda rakibinden önemli roundları çalmayı başaran ekip, 16-12‘yi bularak üst seride yola devam etti.

IEM Katowice B Grubu

IEM Katowice B Grubu açılış serisi ise tam olması gerektiği gibi daha çekişmeli geçti. Açılıştaki dört karşılaşmanın ilk ikisi, Vitality vs. Ninjas In Pyjamas ile OG vs. MOUZ eşleşmeleriydi. Bu iki karşılaşmanın ardından ise Heroic vs. Complexity ve Outsiders vs. Fnatic maçları oynandı. Bu grupta 2-0 skorla sonuçlanan tek maç, Vitality ile NiP arasındaydı. Genel olarak Vitality üstünlüğünde geçen maçta sırasıyla Mirage ve Inferno haritalarını izledik. NiP beşlisinin bütün çabalarına rağmen maçın kontrolünden kopmayan Vitality, sırasıyla 16-10 ve 16-9 skorlarla rakibini fazla zorlanmadan geçmeyi başardı. Maçta fark yaratan oyuncu, 1.49 rating ile oynayan ZywOo idi.

OG ve MOUZ tarafında işler daha farklıydı. Sırasıyla Inferno, Overpass ve Mirage haritalarını izlediğimiz maçta hızlı başlayan taraf MOUZ idi. Inferno’da aldığı 16-9 galibiyetle maça önde başlamayı başaran MOUZ, bu avantajı tüm çabalarına rağmen koruyamadı. Overpass’te rakibi OG maça var gücüyle asılınca 13-16 skorla aradığı galibiyeti ucundan kaçıran MOUZ, karar haritasında uzatmalara giden maçta her ne kadar ilk 3 uzatma round’unu alsa da daha fazla direnemedi ve OG böylece 22-19 ile geriden gelerek galibiyete ulaştı.

Sıra Heroic ile Complexity maçına geldiğinde de çekişme eksik olmadı ve seyirciler yine oldukça keyifli bir mücadele izlediler. Sırasıyla Inferno, Vertigo ve Overpass haritalarında oynanan maçta Inferno haritasında hücum performansları konuştu. Ancak Heroic, rakibin hücumlarında aldığı savunma roundlarını kendi hücumunda kaptırmayınca maçı 16-11‘e getirerek rahat bir nefes aldı. Vertigo da bunun tam tersi şekilde savunma performanslarının belirleyici bir üstünlük yarattığı bir kapışmaya sahne oldu. Bu kez Complexity öne çıktı ve savunmada 11-4 önde bitirdiği ilk yarının ardından hücumda ihtiyacı olan 5 round’u biraz zor da olsa alarak 16-13‘ü gördü. Böylece karar haritası olan Overpass‘e geçildi. İlk yarıda kapı duvar bir savunma izleten Heroic, 11-4 ile son düzlüğe büyük bir avantajla girdi. İkinci yarıda da karşılıklı roundlar alınarak fark kapanmayınca Heroic 16-8‘e ulaştı ve 2-1 maç skoruyla galip olan taraf oldu.

Açılış serilerinin son maçında ise taraflar Outsiders ile Fnatic idi. Sırasıyla Vertigo, Mirage ve Overpass haritalarında oynanan maçta taraflar oldukça zorlu bir mücadeleye giriştiler. Vertigo bu kez hücumların konuştuğu bir maça tanıklık etti ve fnatic, ilk yarıda 12-3’e kadar açtığı farkı ikinci yarıda koruyamadı. Uzun süre Outsiders’ın başarılı hücumlarından tek tük round koparabilen fnatic, büyük çabalarla 16. round’a ulaştı ve 16-12 galip gelerek rahat bir nefes aldı. Mirage başladığında ise takımlar çok daha dengeli performanslarla ilk yarının sonuna kadar birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştılar ve 8-7 Outsiders üstünlüğüyle devre arasına gidildi.

O arada her ne yaşandıysa ikinci yarı başladığında sahnede çok net bir Jame gerçeği vardı. Rakip fnatic, Jame’in ayak bastığı hiçbir bölgede nefes dahi alamadı. Savunmada 2.48 rating, +13 K/D farkı, 116.1 ADR ve %100 KAST ile oynayan Jame, bu haritayı takımına 16-8 ile kazandıran oyuncu oldu. Artık her şey karar haritası olan Overpass‘e kalmıştı. Momentumun sürekli el değiştirdiği, takımların üçer dörder roundluk serilerle maça ortak olduğu bu mücadele sonunda fnatic’in 14-10 üstünlükten 14-15’e kadar düşmesi ve son roundda ne yapıp edip rakibini devirmesiyle uzatmaya gidildi. Uzatmada fnatic tekrar hata yapmadı ve 19-16 ile aradığı galibiyete ulaştı.

Sırada Ne Var?

IEM Katowice mücadelesi, gruplardaki üst ve alt seri karşılaşmalarıyla devam edecek. Salı günü bitecek olan Grup Aşaması, 3 günlük aradan sonra yerini Playoff’a bırakacak ve büyük ödül mücadelesi başlayacak. Ancak henüz gruplarda izleyeceğimiz birçok nefis mücadele olacak. Önümüzdeki 3 gün boyunca takımların Playoff’a avantajlı pozisyonda başlayabilmek adına vereceği mücadele yine CSGO tutkunlarını oldukça mutlu edecek gibi.

Exit mobile version