IEM Katowice Çeyrek Final Sonuçları

Dün akşam başlayan IEM Katowice Playoff Aşaması, oynanan çeyrek final karşılaşmalarıyla ilk günü geride bıraktı. Çeyrek finale yakışan iki sıkı mücadele izlediğimiz 10 Şubat fikstürünün özetini sizlerle paylaşıyoruz.

IEM Katowice Çeyrek Final mücadelesinde ilk karşılaşma Natus Vincere ile Outsiders arasında idi. Sırasıyla Overpass ve Inferno haritalarında oynanan bu karşılaşmada iki harita da son roundlara kadar oldukça heyecanlı bir mücadeleye sahne oldu. Başa baş geçen maçta Overpass’in galibini belirleyen tek fark Natus Vincere’nin savunma tarafında burun farkıyla rakibine üstün gelmesiydi. İlk yarısı 9-6 Natus Vincere üstünlüğüyle biten haritanın ikinci yarısı 7-7’ye geldiğinde hata payını tüketen Outsiders, böylece maçta geriye düştü. Inferno da ilk yarı itibariyle çok sıkı bir çekişme izletti. Önce 5-1’e kadar farkı açan, oradan 8-4’e kadar farkı koruyarak ilerleyen Outsiders, son 3 roundda Natus Vincere savunmasına takılınca ilk yarı sonucu 8-7 oldu. Hücum tarafında ise maça çok daha sıkı asılan Natus Vincere, Jame ve Qikert‘in etkili performanslarına rağmen maçtan kopan diğer 3 oyuncunun hatalarını affetmedi ve 7-8’deki maçı 16-12’ye taşıyarak yarı finale yükselmeyi başardı.

IEM Katowice Çeyrek Final mücadelesinde ikinci karşılaşma olan Liquid vs. Vitality eşleşmesi ise arka arkaya gelen ezici iki performansla başladı. Sırasıyla Overpass, Nuke ve Mirage haritalarında oynanan maçın ilk haritası olan Overpass‘e savunma performansları damga vurdu. Vitality’den Spinx ve Magisk ikilisine EliGE ve oSee ile cevap veren Liquid, 2-13 geride başladığı ikinci yarıda skorun 7-15’e gelmesine rağmen uzatmaya ulaşmayı başardı. Uzatmalarda momentumu korumayı zor da olsa başaran Liquid, bu haritayı 19-17 kazanarak rakibinin moral avantajını elinden aldı. Ancak Nuke haritasında ZywOo rakibini kelimenin tam anlamıyla paramparça etti. Toplamda 1.99 rating, +14 K/D farkı ve 130.2 ADR ile oynayan ZywOo, sahanın her yerinde inanılmaz işler yaptı. Hem hücumda, hem savunmada Liquid’e en ufak bir oyun imkanı tanımayan genç yıldız, bu haritayı takımına kazandırdı ve harita için tüm istatistiklere adını yazdırdı. Karar haritası Mirage ise çok çekişmeliydi. İki taraf da son şansları olan bu haritada varını yoğunu ortaya koyarak oynadı. Hücumda 9-6 ile devre arasına avantajlı giden Liquid, savunmada da başa baş giden bir performansla farkı kapattırmayınca 16-12’yi buldu ve yarı finale adını yazdıran taraf oldu.

Sırada Yarı Final Var

Bu akşamın karşılaşmalarında Heroic vs. Natus Vincere ile G2 vs. Liquid eşleşmeleri var. Final ikilisini belirleyecek olan bu mücadelelerin özetlerini sizlerle yarın yine bu sayfada paylaşıyor olacağız.

Exit mobile version