IEM Katowice Grup Aşaması Tamamlandı

Toplam $1,000,000 değerinde ödül havuzuna sahip olan IEM Katowice etkinliğinin Grup Aşaması sonunda tamamlandı. İki grupta birer alt ve üst seri finalinin oynandığı son günde Playoff aşamasına 6 takım çıktı. Böylece etkinliğe başlarken izlediğimiz toplam 16 takımdan 10 tanesi elenmiş oldu. Oynanan 4 final maçının özetlni sizlerle paylaşıyoruz.

IEM Katowice A Grubu Finali

IEM Katowice A Grubu finalinde üst seride Natus Vincere vs. G2 eşleşmesini, alt seride ise FaZe vs. Liquid eşleşmesini izledik. Natus Vincere ile G2 karşılaşması, karar haritasına gitmeden ve oldukça hızlı tamamlanan iki haritayla sonuçlandı. Sırasıyla Inferno ve Nuke haritalarını izlediğimiz üst seri finalinde G2 ekibinin çok net bir üstünlüğü söz konusuydu. Özellikle genç yetenek m0NESY‘nin sağlam performansıyla göz doldurduğu maçta Inferno haritası 16-8, Nuke ise 16-7 G2 galibiyetiyle tamamlandı ve ilk yarı final slotu G2’nin oldu. İkinci karşılaşma olan FaZe vs. Liquid ise tam aksine 3 harita boyunca nefis bir mücadeleye sahne oldu. Sırasıyla Inferno, Overpass ve Mirage haritalarının oynandığı maçta ilk harita olan Inferno‘yu son round’a kadar nefes nefese izledik. 15’i ilk bulan FaZe, rakibinin uzatmaya tutunmasını engelleyen o son round’u da alarak 16-14 öne geçmeyi başardı. Ardından Overpass‘te daha sıkı bir Liquid performansı izledik ve son round’lara gelinirken 11-11’den sonra hata yapmayan Liquid, bu haritayı 16-11 kapatarak skora denge getirdi. Karar haritası olan Mirage‘da ise ilk yarıda güçlü bir hücum oyunu oynayan Liquid, devre arasına 10-5 önde gitti. Ardından aynı başarıyı FaZe gösterince maç 12-10 FaZe üstünlüğüne kadar sürüklendi. Bu noktada toparlanan Liquid, sadece 1 round daha kaybederek 16-13‘e getirdiği skorla etkinliğe tutunmayı başardı.

IEM Katowice B Grubu Finali

IEM Katowice A Grubu finalinde ise üst seride Heroic vs. Vitality, alt seride Complexity vs. Outsiders karşılaşmaları vardı. İlginç bir şekilde üst seri maçı A Grubu’nda olduğu gibi çok hızlı bitti ve izleyenlerin hevesini adeta kursağında bıraktı. Sırasıyla Inferno ve Overpass haritalarında oynanan karşılaşmada Heroic ekibi, rakibini 16-7 ve 16-4 gibi açık ara farklarla yenerek yarı finale kolay çıktı. Complexity vs. Outsiders karşılaşması ise tam bir ölüm kalım maçıydı. Sırasıyla Anubis, Overpass ve Inferno haritalarında oynanan karşılaşmanın her haritası son round’a kadar geldi. Anubis haritası, başa baş geçen iki yarının ardından uzatmaya gitti. Ancak uzatmada rakibini temiz geçen Outsiders, bu haritayı 19-15 kazanmayı başardı. Overpass de oldukça çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu. Sonradan açılan Complexity, 11-11’den sonra kontrolü ele alarak maçı zor da olsa 16-13‘e getirdi ve karar haritasına gidildi. Inferno, takımların sürekli birbirini zorlamasıyla yine son round’lara kadar oldukça heyecanlı geçti. 13-13 olan skorun ardından son düzlükte hata yapmayan Outsiders, 16-13‘e ulaştı ve Playoff aşamasına adını yazdıran taraf oldu.

Sırada Playoff Var

Artık sırada 3 günlük mola ve ardından Playoff aşaması ile büyük ödülün sahiplerini bulacağı kritik 3 gün var. Şampiyonun $400,000 nakit ödül alacağı, ikincinin ise $180,000 ile yetinmek zorunda kalacağı büyük final 12 Şubat 2023 Pazar günü TSİ 18.00‘da oynanacak.

(Kaynak: HLTV)
Exit mobile version