IEM Katowice Play-In Başladı

1-3 Şubat 2023 tarihleri arasında oynanacak olan IEM Katowice Play-In etkinliği fırtına gibi başladı. Çok yoğun bir fikstürde oynanacak olan birçok maç içeren bu turnuva, biz bu satırları yazarken Bo1 formatındaki açılış maçlarının ardından üst seri finallerindeki dört Bo3 karşılaşmayı ekranlara taşıyarak ilk günü tamamlıyor. Açılış serisindeki maçların özetini bugün sizlerle paylaşıyoruz.

Günün ilk iki maçı Cloud9 vs. IHC ile ENCE vs. paiN şeklindeydi. Cloud9 ve IHC ekipleri Mirage haritasında karşılaştılar. İki tarafta da çok sıkı bir performans gösteren Cloud9, özellikle Ax1le ve sh1ro ikilisinin güçlü oyunlarıyla rakibini zorlanmadan 16-5 yenmeyi başardı. ENCE ile paiN arasındaki mücadele de çok farklı değildi. Vertigo haritasında oynanan maçta her ne kadar paiN her iki yarının ilk 3 round’unu alsa da dengeli oyunlarla toparlanmayı başaran ENCE maçı domine ederek 16-7‘yi hızlı buldu.

Sıradaki iki maç ise Spirit vs. Grayhound ile MiBR vs. Ninjas In Pyjamas eşleşmeleriydi. Nuke haritasında karşılaşan Spirit ve Grayhound arasında çok büyük bir çekişme yaşanmadı. Maçın geneline hakim olan Spirit, rakibini hücum tarafında oynadığı ilk yarıda 11-4 geçtikten sonra savunmada da ilk iki round haricinde açık vermeyerek 16-6 skorla yendi ve üst seride yola devam etti. Yine Nuke haritasında karşılaşan MiBR ve Ninjas In Pyjamas ekipleri ise etkinliğin ilk zorlu maçını oynadılar diyebiliriz. Takımların sürekli birbirlerini zorladığı bu mücadelede farkı yaratan oyuncu Brollan oldu. Hücum tarafında oynadığı üst düzey oyunla takımına ihtiyacı olan birkaç roundu getiren oyuncu, 16-13’lük galibiyette de büyük pay sahibi oldu.

Günün üçüncü bloğunda Fnatic vs. Evil Geniuses ve Sprout vs. OG eşleşmelerini izledik. Inferno haritasında karşılaşan Fnatic ve Evil Geniuses takımları, genel olarak Fnatic üstünlüğünde geçen bir mücadele izlettiler. Özellikle ilk yarıda savunma tarafında oynayan ve 12-3 üstünlükle devreyi kapatan Fnatic, ikinci yarıda başa baş giden bir oyunla 16’yı buldu ve 16-8 skorla rakibini alt seriye gönderdi. Sprout ile OG ise yine Inferno haritasında serinin uzatmaya giden tek maçını oynadılar. Normal süresinde karşılıklı 8-7’lerle uzatmayı gören takımlarda fark yaratan oyuncu kesinlikle OG’den flameZ oldu. Uzatmanın hücum kısmında aniden atağa kalkan OG, üç round’u da almayı başardı. Olağan sürede bu başarıyı gösteremeyen ve son roundda uzatmalara tutunan ekip, Sprout’a ikinci uzatma yarısında bir round kaptırsa da ihtiyacı olan son round’u almayı başardı ve 19-16 skorla üst seride yola devam etti.

IEM Katowice Play-In açılış serisinde günün son maçları FURIA vs. Permitta ve BIG vs. Complexity şeklindeydi. FURIA ile Permitta ekipleri, Mirage haritasında karşılaştılar. Özellikle yuurih ve KSCERATO ikilisinin rakipleri adeta panzer gibi ezip geçtiği maçta 16-4 skor çabuk geldi. BIG ve Complexity ise günün tek Anubis mücadelesini izlettiler. Hücum tarafında iki takımın da çok etkili oyunlarına şahit olduk. İlk yarıda BIG, 11-4 ile büyük avantaj yakalarken ikinci yarıda 14-4’e kadar geldikten sonra Complexity hücumu maça tutunmayı başardı. 12-15’e kadar farkı kapatan Complexity, bir round daha kaptırınca bu nefis geri dönüş yarım kaldı ve 16-12 ile üst seriye çıkan taraf BIG oldu.

IEM Katowice Play-In etkinliğinde artık sırada Bo3 karşılaşmaları var. Bu akşam boyunca üst seri finalleri devam edecek ve kazanan dört takım IEM Katowice biletini alacak. Diğer dört takım ise alt seri finalinde son şanslarını denemek üzere rakiplerini beklemeye koyulacak. Yarın oynanacak alt seri açılış maçları ile alt seri finaline yükselecek olan son dört takım belirlenirken, Cuma günü ise bu dört final mücadelesi oynanarak diğer dört katılım hakkı da sahiplerine dağıtılacak.

Exit mobile version