IEM Rio 2023 Grup Finalleri Belirlendi

IEM Rio 2023 Grup Aşaması fırtına gibi sürüyor. 16 takımın iki gruba ayrılarak Playoff aşamasına yükselecek olan takımları belirlediği Grup Aşaması mücadelesinde bugün itibariyle iki grubun da alt ve üst seri finalleri oynanıyor. Birbirinden heyecanlı maçlarla geçen 3 günün özetini kısaca paylaşıyoruz.

A Grubu’nda Heroic, 9INE, BIG, Ninjas In Pyjamas, MOUZ, Imperial, TheMongolz ve Natus Vincere bulunuyordu. Bu grupta üst seri finaline yükselen takımlar BIG ve Natus Vincere olurken alt seri finalinde karşılaşarak üçüncülük mücadelesi verecek olan takımlar ise üst seri yarı finalinde elenen Heroic ve Ninjas In Pyjamas oldu. B Grubu’na geldiğimizde ise FaZe, FURIA, fnatic, 9z, Vitality, OG, MIBR ve Cloud9 ekipleri etkinliğin diğer tarafını oluşturuyorlardı. A Grubu finallerinden sonra oynanacak olan iki karşılaşmada üst seri finalinde FURIA ile Cloud9‘un mücadelesini izlerken alt seri finalinde ise OG ile Vitality‘nin mücadelesine tanık olacağız. Vitality, bu maçta açılışta 17-19 mağlup olduğu OG’den hem rövanşı hem de Playoff biletini almak üzere sahada olacak.

Bu maçlardan sonra iki grupta da birer takım elenirken üst seri finallerinden galip ayrılan taraflar Playoff aşamasında yarı final bileti ile önemli bir avantaj yakalayacaklar ve aynı zamanda $20000 değerinde nakit ödülü garantileyecekler. Çeyrek final aşamasında yola devam eden takımlar ise $10000 değerinde ödülü garantilemiş olacaklar. Şampiyon olan takım, $100000 değerinde nakit ödülle birlikte IEM Cologne 2023 biletini de kazanacak.

Exit mobile version