IESF, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Birliği ile Anlaşma İmzaladı

Kâr amacı gütmeyen, Güney Kore merkezli Uluslararası Espor Federasyonu (IESF), Uluslararası Okul Spor Federasyonu (ISF) ile bir mutabakat zaptı imzaladı.

Peki bu ne demek oluyor? Bu anlaşma, liselerdeki espor oyuncularına sağlıklı alışkanlıkları teşvik etmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda her iki tarafın da çeşitli projeleri geliştirmek ve yürütmek için ‘bilgi, yetkinlik ve çabalarını” birleştirerek işbirliği yapmasına izin verecek.

Türkiye E-Spor Federasyonu’nun da üyesi olduğu Uluslararası Espor Federasyonu, 2008 senesinde kuruldu ve şu anda 56 üye ülke bulunduruyor.

Uluslararası Espor Federasyonu, Mart ayında Asya Elektronik Spor Federasyonu ve Mayıs ayında Dünya Espor Konsorsiyum ile de anlaşmalar imzalamıştı.

IESF ve ISF Yetkililerinden Ortaklığa Dair Açıklamalar

Uluslararası Espor Federasyonu’nun Başkanı Vlad Marinescu, internet sitelerinde haberin yer aldığı makale aracılığıyla yazılı açıklamada bulundu. Federasyon Başkanı, IESF ve ISF arasındaki bu işbirliğiyle, gençlerin eğlence, rekabet ve sağlık açısından yararına olumlu sonuçlar elde edeceklerine inandığını söylüyor. Yapacakları projelerin dünya çapında güzel bir örnek olmasını temenni eden Marinescu, amaçlarının gençleri fiziksel sporlarda yer almaya motive ederken eğlenmelerini sağlamak olduğunu da belirtiyor.

Uluslararası Okul Spor Federasyonu Başkanı Laurent Petrynka da aynı makalede ortaklıkla ilgili konuştu. Vizyonlarının esporla ilgilenen gençler arasında fiziksel aktiviteyi teşvik etmek, egzersiz, koşu ve eğlenceli oyunları espor etkinliklerine dâhil etmek olduğunu söyleyen Petrynka; bunun canlı sporları, sanal ortamda yapılan sporlarla birleştiren tarihi bir adım olarak değerlendiriyor.

Petrynk, açıklamalarına şu şekilde devam ediyor: “Bu işbirliğini, gençleri zihinsel, fiziksel ve sosyal sağlıklarına dikkat etmeye, hareket etmeye motive etmeyi amaçlayan yenilikçi bir yaklaşım olarak görüyoruz. Bunlar, yakın gelecekte ISF ve IESF tarafından planlanan bir dizi yarışma yoluyla yapılacak Dünyadaki öğrenciler arasında yeni bir espor anlayışı oluşturmak için IEFS ile mükemmellik, saygı ve dostluk ruhu olan Olimpiyat ruhuyla bir araya geldik.”

Exit mobile version