Intel Monsters Reloaded 2023 Tamamlandı

Intel Monsters Reloaded 2023, dünyanın çeşitli bölgelerinden oyuncuların birbirine karşı verdiği kıran kırana mücadelelerin ardından sona erdi. Peki etkinlik boyunca neler oldu, hangi takımlar final maçı için mücadele etti ve etkinlik alanında neler oldu?

Intel Monsters Reloaded 2023 Counter Strike 2 turnuvası için Türkiye, İngiltere, Almanya ve Körfez Arap ülkelerinin bulunduğu 4 farklı bölgede, 6 açık eleme aşaması gerçekleştirildi. Açık elemelerde birinci olan takımlar bölgesel finallere katılma hakkı kazandı. Bölgesel finallerde açık elemelerden gelen 6 takıma 2 davetli takım da katıldı ve toplam 8 takım mücadele etti. 24.000$ ödül havuzuna sahip olan bölgesel finalleri ikincilikle tamamlayan takımlar 750$ para ödülü alırken, üçüncü ve dördüncü takımlar Monster Pusat ekipman setinin sahibi oldular.

4 Bölgenin bölgesel finallerinde mücadele edip rakiplerine üstünlük kurarak birinci olan takımlar, İstanbul Grand Pera Emek Sahnesi’nde düzenlenecek olan Büyük Final’e katılmaya hak kazandı. 2 gün süren mücadelelerin ilk ayağı 15 Ocak Cuma, Grand Pera Emek Sahnesi’nde hazırlanan bootcamp alanında gerçekleşti. 4 takım arasında gerçekleşen mücadeleler sonucunda, ana sahnede gerçekleştirilecek Büyük Final maçını oynayacak takımlar belli oldu.

Büyük Final Birinci Gün

Cuma günü gerçekleşen maçların ilki Türkiye temsilcisi Eternal Fire Academy ile Alman temsilci HeizerS arasında oldu. Monster Notebook Twitch ve YouTube kanallarında canlı olarak yayınlanan mücadelenin ilk haritası olan Ancient’da iyi bir başlangıç yapan Eternal Fire Academy, iyi bir comeback ile skoru dengeleyen HeizerS’a uzatmalarda yenilerek 1-0 geriye düştü. Kendi seçtiği Overpass’te 13-8 ile skoru eşitleyen Eternal Fire Academy, Inferno haritasında 13-10 kazanarak 2-1 skor ile finale adını yazdırmayı başardı.

İkinci yarı final maçı İngiliz Endpoint CeX ile Arap Divine Vendettta arasında gerçekleşti. Divine Vendetta rakibi tarafından seçilen Mirage haritasını 13-10 ile almayı başarsa da, Endpoint CeX önce rakibinin haritası Vertigo’yu (13-8) ardından da Overpass’i (13-10) kazanarak 2-1 öne geçti ve Eternal Fire Academy’nin rakibi olarak finale katılmaya hak kazandı.

Büyük Final’e çıkmayı başaramayan HeizerS ve Divine Vendetta takımları arasında bir üçüncülük mücadelesi de gerçekleşti. Kıran kırana geçen mücadeleyi 2-1 skor ile kazanan ve üçüncülük ödülü olan 3.000$ para ödülünü alan taraf Alman temsilci HeizerS oldu.

Büyük Final İkinci Gün

Intel Monsters Reloaded 2023 Büyük Final’in ikinci günü Grand Pera Emek Sahnesi’nde, koltukları dolduran yüzlerce kişi ve ekranları karşısında izleyen seyirciler ile 16 Aralık Pazar Günü gerçekleştirildi. Final öncesinde davetliler ve basın mensuplarına özel bir sunum gerçekleştirildi ve Türkiye’de espor alanında gerçekleştirilen geliştirmeler hakkında konuşuldu 14.30’da etkinlik alanının kapıları ziyaretçilere açıldı. Unlost, imoRR, Hellian, Rip ve Enis Kirazoğlu ile tanışarak fotoğraf çektirip, etkinlik alanındaki Monster laptop ve ekipmanları deneyen ziyaretçiler, Eternal Fire takımının koçu Sezgin “Fabre” Kalaycı, Özgür “W0xic” Eker, Ali “Wicadia” Haydar Yalçın’ın imza gününe de katılma fırsatı edindi. Saatlerin 15.30’u göstermesi ile Emek Sahnesi’ne geçerek başlangıç seromonisini izledi.

Monster Oyun Müzikleri Orkestrası tarafından gerçekleştirilen harika bir performansın ardından, saatler 16.00 gösterdiğinde Eternal Fire Academy ile Endpoint CeX arasındaki mücadele başladı. İlk karşılaşma Eternal Fire Academy’Nin seçimi olan Mirage haritasında oynandı. Endpoint CeX net bir üstünlük kurduğu Mirage haritasını 13-1 gibi büyük bir fark ile almayı başardı. İkinci harita İngiliz temsilcinin seçtiği Inferno oldu. Seyircinin desteğini de arkasına alan Eternal Fire ilk yarıda ciddi bir mücadele ortaya koyarak rakibi ile başa baş gitmeyi başarsa da, ikinci yarıda üstünlük sağlayan taraf Endpoint CeX oldu. 13-6 gibi bir skorla haritayı kazanan Endpoint CeX, rakibine karşı 2-0 öne geçti.

Bo5 usulü oynanan Büyük Final’in üçüncü haritası ve Eternal Fire Academy’nin comeback yapabilmek için son umudu olan (neydi bu Ancient’dı galiba bakacağım) haritasında ise yine İngiliz takımın hakimiyeti devam etti ve 13-4 gibi bir skor ile şampiyonluk Endpoint CeX Intel Monsters Reloaded 2023’ün şampiyonu oldu.

Turnuvayı birinci olarak bitiren Enpoint CeX 10.000$ değerindeki büyük ödülü evine götürürken, ikinci olan Eternal Fire Academy 6.000$, üçüncü HeizerS 3.000$ ve dördüncü Divine Vendetta takımı 2.000$ kazandı.

İstatiklerle Intel Monsters Reloaded 2023 Büyük Final

Intel Monsters Reloaded 2023 Büyük Finali maçlarında toplam 12 harita oynanırken, en çok oynanan harita, 3 kez tercih edilen Overpass oldu. Ancient, Inferno ve Mirage haritaları 2 kez oynanırken, Vertigo, Nuke ve Anubis ise yalnızca 1 kez oynandı.

Turnuva boyunca en çok tercih edilen silahların başında, %35.84 oranla AK47 gelirken, onu %23.55 ile M4A1-S ve %8.81 ile AWP takip etti.

Turnuvanın MVP’si, Endpoint CeX takımının İngiliz oyuncusu Oscar “AZUWU” Bell oldu. Endpoint’e geçtiğimiz yaz katılan AZUWU toplam 105 öldürme, %64.8 kafadan vurma ve 1.57 K/D ile olağanüstü bir performans gösterdi. MVP ödülü olan Monsters laptopun sahibi olan AZUWU’nun turnuvadaki HLTV Rating’i ise 1.67 idi.

4 ülkede aynı anda yayınlanan turnuvanın Türkçe sunumlarını Özgür “root” Alagül, Alican “Karahan” Karahan, Berker “Gund1k” Kubat ve Ebrar “rowincy” Gül gerçekleştirdi. Yurtdışı yayınlarında Almanca yayın ekibi Samuel “fALECx” Klefe Christoph “redCS” Hinrichs, Jannik “Gideon” Rädisch, Kai “K4ig” Gropp, İngilizce sunum ekibi Harvey “Skriv” Rodgers, Allan “Allan” Hender, Körfez Bölgesi sunum ekibinde ise, Tareq “K0de” Khtatneh, Wadih “Devil” Al Sayah, Najib “Dukch” Daccache Ziad görev aldı.

Intel Monsters Reloaded 2023 PUBG Turnuvası Şampiyonu PCIFIC ESPORTS

Dördüncüsü düzenlenen Intel Monsters Reloaded 2023 espor turnuvasının PUBG: BATTLEGROUNDS şampiyonu PCIFIC ESPORTS oldu. 75.000TL ödül havuzuna sahip olan turnuvanın birincisi olan takım, 30.000TL para ödülünün sahibi oldu. Turnuvanın ikincisi olan Digital Athletics ve üçüncü olan takım DALGAMOTORU’da Büyük Final günü ödüllerini ana sahnede törenle aldılar.

Intel Monsters Reloaded 2023 PUBG turnuvasının kazananları ve ilk 8 takımın aldıkları ödüller ise şu şekilde:

Intel Monsters Reloaded 2023 PUBG Turnuvasında RONDO Heyecanı

Intel Monsters Reloaded 2023 PUBG turnuvasının son günü, oyuna yeni eklenen 10. savaş alanı ve İHTİŞAM ŞEHRİ RONDO’ya özel bir gösteri maçına da ev sahipliği yaptı. İlk defa rekabetçi ortamda RONDO haritasını deneyen oyuncular arasında gerçekleştirilen gösteri maçının kazananı, turnuvanın da üçüncüsü olan DALGAMOTORU takımı oldu.

4 hafta boyunca devam eden Intel Monsters Reloaded 2023 PUBG Turnuvası’nın canlı yayınlarına sunumlarıyla dahil olan Buğrahan “Wreckage” Şevke, Oğuzhan “Canalem” Can, Timur “Timurlengx” Günay, Utku “Utimikk” Taşyürek, Arda “Tropik” Bayram, Özgür “Root” Alagül izleyicilere heyecan dolu dakikalar yaşattı.

Exit mobile version