Karantina Sırasında Oyun Oynama Verileri Arttı

Karantina Sırasında Oyun Oynama Verileri Arttı

via PCGamer

Amerikan telekomünikasyon şirketi Verizon, dün yayınlamış olduğu bir raporda çoğu oyuncuyu şaşırtmayacak bir gerçeği paylaştı: Kendini karantinaya alan insanlar çok daha fazla video oyun oynuyorlar.

Rapordan alınan bir alıntıya göre, Verizon’un fiber optik ve kablosuz ağları, müşterilerin hızla değişen taleplerini karşılayabildi ve iyi performansını sürdürmeye devam ediyor.

Haftalık kullanımın görüntüsü ise bu şekilde karşımıza çıkıyor:

*Kullanımın değişkenlik göstermesi bekleniyor. Daha fazla kişi uzaktan çalışmaya başladıkça ve daha fazla öğrenci evde olduğu sürece yeni modellerin ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Verizon Teknoloji Sorumlusu Kyle Malady, “Gitgide daha çok kişinin evden çalıştığını ve öğrencilerin çevrimiçi sisteme geçtiğini gördüğümüz için, web trafiğinde ve de VPN erişimindeki artışı bekliyorduk. ABD’de topluluk genelinde iptal edilen eğlence seçeneği, yerini video trafiğine ve çevrimiçi oyunlardaki artışa bıraktı. Bu yoğun saat artışının değişmesini bekliyoruz, bu yüzden mühendislerimiz modelleri yakından izleyip değişen talepler oldukça kaynakları ayarlamaya devam ediyorlar.” dedi.

COVID-19 virüsünün yayılması ile iç mekanda kalmak durumunda kalan insanların yeni alışkanlıkları küresel ekonomiyi oldukça fazla etkilemektedir. İçeriye kapanan insanların daha çok video oyunu oynayacağını varsaymak kolay olsa da verilerin en şaşırtıcı kısmı sosyal medya kullanımındaki 0% artış oldu.

Biraz üstünde düşününce, mantıklı. Daha fazla video oyunu oynamak varken mevcut durumda Twitter’a göz atmayı kim seçer? Oyun oynamanın hala arkadaş ve aileyle yakınlık kurmasına izin veren sosyal bir durumu vardır. Bu da oyun verilerinin neden arttığına dair başka bir açıklama olabilir.

Oyun oynamak, sosyal medyadan daha sosyal bir deneyim midir? Bu veriler, bu soruya tam olarak karşılık vermese de sosyal medyanın mevcut rolü ile ilgili bazı ilginç sorulara yol açıyor.

Sonuç olarak yapacak bir şey olmadığında, paylaşacak çok bir şey de yok.

PUBG MOBILE LITE, Varenga Bahar Güncellemesiyle Çiçek Açıyor

Exit mobile version