Kingston Technology, HyperX Oyun Bölümü’nü HP’ye Satıyor

Kingston Technology, HyperX Oyun Bölümü’nü HP'ye Satıyor

Satın alma, HP’nin, özellikle oyun ve çevre birimlerinin çekici segmentler olduğu Kişisel Sistemler İşi’ndeki büyüme stratejisini destekliyor. HyperX’in ödüllü ürün portföyü, kulaklıklar, klavyeler, fareler, mousepad’ler, USB mikrofonlar ve konsol aksesuarları dahil olmak üzere bir dizi oyun çevre birimini kapsıyor.

HP Inc. Başkanı ve CEO’su Enrique Lores, “HyperX, teknolojisine dünyanın dört bir yanındaki oyuncular tarafından güvenilen, çevre birimleri alanında bir liderdir. Olağanüstü ekiplerini HP ailesine davet etmekten heyecan duyuyoruz,” dedi.  Bilgi işlem deneyimlerini modernize ederek ve değerli bitişik alanlara genişleyerek Kişisel Sistemlerde liderliğimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Geniş ve büyümekte olan çevre birimleri pazarında önemli fırsatlar görüyoruz ve portföyümüze HyperX’in eklenmesi, işimiz için yeni inovasyon ve daha fazla büyüme kaynakları sağlayacaktır. ”

Bilgisayar oyunları, 2023 yılına kadar 70 milyar dolar değerinde olacağı tahmin edilen PC donanımı endüstrisiyle, elektronik eğlence pazarının en popüler biçimlerinden birisi olmaya devam ediyor. Küresel çevre birimleri pazarının, 2024 yılına kadar 12,2 milyar dolara çıkması bekleniyor. Oyun çevre birimlerinin bu pazardaki büyümesindeki payı ise normal artışın çok üzerinde.

Kingston Kurucu Ortağı ve CEO’su John Tu, “HyperX ürünleri, sıradan oyuncudan en sıkı oyuncuya kadar tüm oyuncuların en zorlu taleplerini karşılayacak şekilde tasarlandı ve onlara kazanma avantajı sağlıyor. Böylelikle oyuncuların her zaman  oyunlarının zirvesinde kalmalarına yardımcı oluyor,” dedi. “Her iki şirketimiz de, çalışanlarımıza odaklandığımız ve aynı temel değerleri ve kültürü paylaştığımız için gelişiyor. David Sun (Kurucu Ortak ve COO) ve ben HyperX işi ve çalışanları için yarattığı fırsatları gördük ve ikimiz de bu değişikliğin HyperX için daha parlak bir gelecek getirdiğini fark ettik. “

HP, OMEN markasının ve birinci sınıf donanım, yazılım, içerik ve hizmet ekosisteminin öncülüğünde son yıllarda geniş ve büyüyen bir küresel oyun portföyü oluşturdu. Şirket, OMEN 15 dizüstü oyun bilgisayarı ve HP Pavilion Gaming 16 dizüstü bilgisayarı gibi güçlü cihazlarla oyunda ilerlemeyi sürdürüyor.

HP, cihazların ötesinde, oyuncuların donanımlarını ve oyunlarını kurmaları, özelleştirmeleri ve keşfetmeleri için bir araç olan OMEN Gaming Hub ile yazılımda yeniliğini teşvik ediyor.

HyperX’i HP’nin daha geniş oyun ekosistemine eklemek, oyuncuların gördüğü, duyduğu ve dokunduğu her şeyde yenilikçi deneyimler sunacak.

Anlaşma hükümleri uyarınca, HP, HyperX’in oyun çevre birimleri portföyünü satın almak için işletme sermayesi ve diğer ayarlamalara tabi olarak 425 milyon dolar ödeyecek. Kingston, oyuncular ve donanımla ilgilenenler için DRAM, flash ve SSD ürünlerini elinde tutacak.

 Satın almanın, kapanışı izleyen ilk tam yıl içinde, geleneksel muhasebe ilkeleri dışında HP için arttırım olarak eklenmesi bekleniyor. İşlemin, regülasyon ve diğer alışılmış kapanış koşullarını tamamlayarak 2021 yılının 2. çeyreğinde sonuçlanması bekleniyor.

Exit mobile version