Kjaerbye, CSGO’dan Emekli Olduğunu Açıkladı

Danimarkalı profesyonel CSGO oyuncusu Kjaerbye, artık espor sahnesinde rekabet etmeyeceğini resmen duyurdu. Başarılı oyuncu, emekli olmasının ardında yatan gerekçe ise olarak artık en üst seviye rekabet için eski motivasyonunun olmayışını öne sürdü.

Son dönemde HYENAS kadrosunda rekabet eden Kjaerbye, aynı zamanda FaZe Clan ekibinde yedek konumundaydı. Özellikle yaşı itibariyle oldukça genç olan oyuncunun bu kararı sürpriz olarak karşılandı. 23 yaşındaki oyuncu, “Rifler” olarak oynadığı süre boyunca oldukça önemli başarılara imza attı. Bu başarıların bazılarına ELEAGUE Major 2017’de Astralis ile oynadığı dönemde en genç Major MVP ödülüne 18 yaşında sahip olması, ayrıca 2016 ve 2017 yıllarında sırasıyla en iyi 20 oyuncu listesine 16. ve 15. olarak girmesi gösterilebilir.

Kjaerbye’nin 2018 başlarında Astralis’ten beklenmedik ayrılışı ve North’a katılması ile kariyeri farklı bir yön kazandı. F.C. Copenhagen’ın desteği ile Danimarka sahnesinde iddialı bir başlangıç yapan North ekibi, bu süreçte etkili performanslar gösterse de hedeflediği başarılara ulaşamadı. Ancak başarısız olduklarını da söylemek adil olmaz, nitekim DreamHack Masters Stockholm 2018‘deki LAN etkinliğini kazanmışlardı. 2020’nin Ağustos ayında FaZe Clan‘a transfer olarak şansını Danimarka dışında denemeye karar veren Kjaerbye, burada da beklenen sonuçlara ulaşamadı. Bunda takımın önemli isimlerinden NiKo‘nun G2 ekibine transfer olmasının da payı önemliydi. Bu çalkantılı sürecin ardından genç oyuncu yedeğe alındı.

Yedekte olduğu süreçte eski takım arkadaşları aizy ve gade ile HYENAS ekibinde bir araya gelen Kjaerbye, gelecek vadeden bir kadroda yer almasına rağmen istediği çıkışı yakalayamadı. Nihayet motivasyon eksikliğiyle birlikte rekabetten çekilme kararı aldı. Her ne kadar Counter-Strike’a tamamıyla sırt çevirmese de ileride nasıl bir kariyer planı izleyeceğine dair henüz netleşmiş bir karar belirtmiş değil.

Exit mobile version