Koçlara Haksız Avantaj Sağlayan CS:GO Bug’ı Ortaya Çıktı

Hunden, Dead ve zoneR profesyonel turnuvalardan men edildi

Son Dönemde Twitter’da çok konuşulan bir bug’ı kötüye kullandıklarından dolayı Heroic koçu HUNDEN, MIBR koçu dead ve Hard Legion’un koçu zoneR ESL tarafından DreamHack ve ESL turnuvalarından men edildi.

Bu tweet’te 100 Thieves koçu olan ImAPet Vertigo A Site bölgesinde takımından biri olmamasına rağmen görüş sahibi olduğu bu videoyu paylaştı ve bu durumun 3-4 raund’da bir başına geldiğini belirtti.

Başka bir tweet’te ise MAD Lions koçu Peacemaker’da Mart ayında gerçekleşen Flashpoint turnuvasının olduğu zaman EG ile yaptıkları bir antrenman maçında bu sorunla karşılaştığını, ancak başına 1 kere geldiği için çok kafasına takmadığını belirtiyor.

Sonuç olarak, Hard Legion koçu zoneR ESL One Road to Rio turnuvasının 3 maçında toplam 6 haritada bu bug’ı kullanarak kendi takımına haksız bir avantaj sağladığı için 24 ay boyunca bütün turnuvalar için koçluktan men edildi.

MIBR’ın koçu dead ESL One Road to Rio turnuvasının 1 haritasında sadece 1 raund’da bu bug’ı kullandığı için 6 ay boyunca bütün turnuvalardan men edildi.

Heroic koçu HUNDEN ise DreamHack Masters Spring turnuvasının bir haritasında 10 raund boyunca bu bug’ı kendi avantajına kullandığı için 12 ay boyunca bütün turnuvalardan men edildi.

ESL’in açıklamasına göre turnuvalardan men edilen koçların yönettiği takımlar:

Cezaları ile karşı karşıya kalacak.

ESL’in eski baş hakemi ve bu olayları ESL adına araştıran kişi olan Michal Slowinski attığı tweet ile Tier 1 turnuvalardan 1500’e yakın demo izlediğini açıklayarak Tier 2 ve 3 turnuvalardan 1000 civarı daha izlenecek demo olduğunu açıkladı.

Exit mobile version