Koçluk ve Analiz Teknolojileri Finansmanları, Giants Gaming ve BLAST Büyümeleri

Mayıs ayı, bu sene ay boyunca 10’un altında yatırımın duyurulduğu dördüncü ay oldu. Mayıs ayında esporla alakalı firmalar, yatırımlarda toplam 52.77 milyon dolarlık bir meblağ duyurdular. Bu, 2020 yılında duyurulan yatırımların toplamda 926.5 milyon dolara ulaşması demek.

Espor firmalarının yatırım miktarlarındaki bu düşük rakamlar, sürmekte olan COVID-19 salgınının ekonomideki etkilerinden kaynaklanmakta. Bu durum, ekosistemdeki genç firmaların finansal darboğaza girmelerine neden oluyor.

Birazdan bahsi geçecek anlaşmalarda finansal koşullar ise gizli tutulmaktadır.

BLAST, Farklı Noktalara Açılıyor

Espor rekabet organizatörü BLAST, başta Rocket Software’ın kurucu ortağı Johan Gedda tarafından yürütülen teknoloji ve girişim firmaları ile Danimarka devletinin yatırım fonu Vækstfonden başta olmak üzere 12.5 milyon Euro’luk kaynak edindi.

Firmanın CEO’su Robbie Douek’e göre, finansmanlar gelecekteki prodüksiyonlara ve BLAST’ın portfolyosundaki farklı açılımlara destek olacak.

Giants Gaming Büyüme Planlarını Finanse Ediyor

İspanyon espor organizasyonu Vodafone Giants’ın ana firması Giants Gaming, İspanyol işadamı Jose Antonio Sanches Cozar’dan 3 milyon Euro değerinde yatırım aldı. Organizasyon, bu yatırımı uluslararası büyümenin devamı ve Malaga’da bir merkez kurma maksadıyla kullanmayı planlıyor.

Bu haftanın başında Giants Gaming ayrıca İspanyol espor takımı x6tence’ı bünyesine kattığını da duyurdu. Takım, yönetim ve CSGO kadrosunun alımıyla organizasyona bağlanacak.

Analiz ve Koçluk Teknolojileri Yatırımları

Oyun performans analiz firması Statespace, Khosla Ventures tarafından yürütülen 15 milyon dolarlık bir yatırım aldı. New York Üniversitesi’ndeki bir grup nörobilimci tarafından kurulan firma, bu yatırımı takımın büyümesi için kullanacaklarını açıkladı. Takım, Ağustos 2019’daki 2.5 milyonluk tohum yatırımın ardından halihazırda iki katına kadar büyüme göstermiş durumda.

Espor organizasyonu T1 Entertainment & Sports da Mobalytics platformunu yürüten espor analiz firması Gamers Net’e bir yatırım gerçekleştirdi. T1 CEO’su Joe Marsh, Mobalytics ekibine danışman ve kaynak bilgilendirmesinde yardımcı olacak.

İsveçli yapay zeka koçluk platform geliştiricisi Leetify da Finlandiyalı teknoloji fonu Inventure tarafından yürütülen 900.000 Euro’luk bir tohum yatırım aldı. Bu yatırım, firmanın 864.000 dolarlık hedefini aşmayı başardı. Firma, bu yatırımı büyümenin hızlandırılması ve ürünlerin geliştirilmesinin yanısıra yeni eleman alımında kullanacak.

Diğer Yatırımlar

Sleeper’ın yapımcısı ve bir spor sosyal platformu olan Blitz Studios, 20 milyon dolarlık B Serisi yatırım alarak birkaç büyük League of Legends espor ligi için fantazi spor oyunu başlattı. Blitz Studios’un yatırımlarında rol alan yatırımcıların arasında Twitch kurucu ortağı Kevin Lin, NBA oyuncuları Kevin Durant ve Baron Davis, NFL oyuncusu JuJu Smith-Schuster ve teknoloji yatırım firması Andreessen Horowitz bulunuyor.

Exit mobile version