Kore’nin Yeni Tasarısı, Önemli Figürlerin Askerliğinin Ertelenmesini Öneriyor

Listede Faker ve BTS gibi Kore “ulusal hazineleri” var

Inven’in bildirdiğine göre, Güney Kore kongresi “ulusal hazinelerin” zorunlu askere alınmasını ertelemek için bir yasa tasarısı önerecek. Kongre üyesi Jeon Yong-gi tarafından hazırlanan tasarı, K-pop grubu BTS gibi kültür ve sanatta mükemmel kişileri hedefliyor, aynı zamanda efsanevi T1 mid-laner Lee ”Faker” Sang-hyeok gibi espor oyuncularını da es geçmiyorlar.

Mevcut askerlik yasasına göre, yalnızca:

Askere alınımı erteleyebilir. Jeon’un tasarısının değiştirmeyi amaçladığı şey, yukarıda bahsedilen maddelerdeki durumda olmayan kültür ve sanat ya da espor ile uğraşan kişilerin de askere alınmasını ertelemek.

Eğer bu tasarı kabul edilirse “ulusun itibarını yücelttiği açıkça tanınan kültür ve sanat endüstrisinde bulunan kişilerin” zorunlu askerlik hizmetlerini 30 yaşına kadar ertelemelerine izin verilecek.

Jeon’un ofisinden bir yetkili şunları söyledi:

“Muafiyetlerden veya istisnalardan tamamen farklıdır. Tasarının ana hedefi, kültür, spor ve turizm bakanı tarafından ödüllendirilen BTS veya Faker gibi kültür ve sanat endüstrisindeki seçkinlerin zorunlu askerlik hizmetlerini ertelemeleri için bir yol yaratmak. Şu anda erkekler kolejlere veya üniversitelere devam ederse, 28 yaşına kadar ertelenebilir. Bu bir istisna değildir; bu insanlara yasal olarak eşit fırsat vermek.”

Exit mobile version