Krafton, Hindistan Hükümetiyle PUBG Mobile İçin Görüşüyor

PUBG Mobile, bildiğiniz üzere Asya bölgelerinde oldukça popüler. Aylardır Hindistan’daki kriz sebebiyle birçok kişi Krafton ile Hindistan arasında süren görüşmelerin sonuçlanmasını bekliyor. Geçen sürenin uzamasıyla beraber Krafton geçtiğimiz Kasım ayında PUBG Mobile’ın Hindistan için özel bir sürümünün geleceğini duyurmuştu. Nihayet Krafton bu bekleyişin sona ermesi için Hindistan hükümetiyle görüşmelerde bulunduğunu duyurdu.

Olayın arka planında Hindistan’ın temelde Çin ile yaşadığı dijital veri transferi krizi vardı. Pazardaki birçok uygulamanın izinsiz olarak Çin’e kullanıcı verisi sızdırması gerekçesiyle 100’ün üzerinde uygulamayı yasaklayan Hindistan, Eylül 2020’de de PUBG Mobile oyununu kapsayan bir yasak dalgası daha uygulamıştı. O günden bu yana Krafton önce Tencent’in oyun üzerindeki haklarını geri çekti ve bunları Kore merkezli PUBG Corp.’a devretti, ardından da konuyu ileriye taşımak adına Hindistan için özel bir sürüm üretileceğini duyurdu.

Ancak görünen o ki Krafton bu konuda sanıldığı kadar umutsuz değil. “Umutsuz” belki de bu konu için doğru kelime dahi olmayabilir. Zira PUBG Mobile gibi devasa bir oyunun getirilerini hiçbir firma kaybetmek istemez. Haliyle Krafton bu konuda umutsuz dahi olsa “kararlı” demek daha doğru olacaktır. Yasağın uygulanmasından bu yana kat ettikleri mesafe, aldıkları kararlar ve yaşanan sorunlara rağmen bu konuda geri adım atmayarak özellikle Hindistan hükümetini saygı çerçevesinde memnun etme gayretleri hesaba katıldığında PUBG tarafında bu sorunun yapıcı bir şekilde çözümlenmeye çalışıldığı ortada.

Öte yandan yakın zamanda duyurulan PUBG: New State de bu konunun bir parçası olacak gibi görünüyor. Zira Android işletim sistemleri için piyasaya sürülecek olan PUBG: New State, tıpkı PUBG Mobile’da olduğu gibi belirli izinlere tabi olacak. Bir ihtimal bu iki oyunun birlikte onaylandığını da ilerleyen haftalarda görebiliriz.

Exit mobile version