LCS’de Oynayan İlk Kadın Esporcu Remilia Hayatını Kaybetti

Maria Remilia Creveling lcs league of legends

Eski profesyonel League of Legends destek oyuncusu Maria “Remilia” Creveling, 27 Aralık 2019 tarihinde hayatını kaybetti. Ünlü esporcunun ölüm haberi, ev arkadaşı olan ve aynı zamanda espor gazetecisi Richard Lewis tarafından, 29 Aralık Pazar günü Twitter’dan duyuruldu. Remilia, öldüğünde 24 yaşındaydı.

“En yakın dostum Maria Creveling’in uykusunda huzur içinde vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle bildiriyorum,” tweetini atan Lewis, Remilia ile birlikte Las Vegas’ta yaşıyordu. Tweetin devamında “Yokluğu, asla doldurulamayacak bir boşluk bırakacak.” dedi.

Remilia, 2015 yılının sonunda, turnuvada eleme gruplarını geçen ilk kadın olarak tarih yazmıştı ve sonra da LCS’de Renegades takımında mücadele vermişti.

Bir trans kadın olan Remilia, Renegades takımında bir ay bile kalmadan ayrılmıştı. Sebep olarak da görünüşü üzerine yapılan baskı ve sözlü tacizleri göstermişti. Zaten takım da Mayıs ayında başka bir sebepten ötürü ligden men edildi.

Renegades’le geçirdiği vakitten sonra Latin Amerika takımı Kaos Latin Gamers’ta mücadele etmiş, LCS takımı FlyQuest’te yedek olarak görev almış ve yakın zamanda ise Amerikan amatör liginde Sector 7 takımında oynamıştı. Aynı zamanda Twitch’te de yayın yapan Remilia, geçtiğimiz Kasım ayında Twitch Rivals Team Draft etkinliğinde de mücadele vermişti.

Exit mobile version