LCSPA grev oylaması ezici bir çoğunluğa ulaştı

LCS Player Association, Kuzey Amerika’daki League of Legends esporlarının ikinci kademesi olan NACL’de meydana gelen değişiklikleri protesto etmek için üyelerinden greve oy vermelerini istemişti. Bu çağrının üstüne dernekten ezici bir çoğunlukla grev lehine oy kullanıldığı duyuruldu.

LCS Player Association, “Bu, LCS oyuncularının hafife aldığı bir karar değil. Bu tarihi oylamaya giden hafta süresince tüm LCS oyunları arasında sayısız tartışma yapıldı. Bu konuşmalar içinde net olan tek bir şey var, oyuncularımız her şeyden önce oyun oynamak ve rekabet etmek istiyor. Rekabeti bir kenara koyarak el ele vermek, mevcut sorunların öneminin ve aciliyetinin bir göstergesidir. Riot tarafından LCS oyuncularıyla iletişim kurulmadan veya tartışılmadan adımlar atıldı. LCSPA, Riout’un önümüzdeki günlerde LCS ve NACL’in geleceği için çözümler üretebilmemiz ve sağlıklı tartışmalar yapmamız için bize katılmasını ve bu gidişatı önlemesini umut ediyor.” açıklamasını yaptı. 

LCS Player Association, LCS ve NACL’in Valorant’ınkine benzer Playoff sistemini eski haline getirmesini, NACL takımları için yıllık 300.000 dolarlık maaş desteği sağlamasını ve LCS Summer şampiyonuna bir sonraki yıl için asgari sözleşmeleri garanti etmesini önerdi. Yakın geçmişte Kuzey Amerika’nın önde gelen organizasyonlarından biri olan TSM, LCS’den ayrıldığını duyurdu. LCS izleyicileri, 2022 LCS Summer finallerinde 370,000 izleyiciye ulaşırken, 2023 LCS Bahar finallerinde 270.000’e düşüş yaşadı.

Exit mobile version