League of Legends 10.7 Yaması İçin En İyi 5 Ormancı

League of Legends 10.7 Yaması İçin En İyi 5 Ormancı

Yeni bir League of Legends yaması ile birlikte bu yamada en iyi 5 ormancı olmasını beklediğimiz şampiyonlarla karşınızdayız. İşte liste!

1. Zac

Zac, Sejuani’yi 10.6 yamasında ormancı tank olma konusunda solladı ve 10.7’de de yerini bırakacak gibi görünmüyor. Zac’ın yetenek seti bunun en önemli sebebi, zira üç farklı kitle kontrolüne sahip. Ayrıca pasif yeteneği sayesinde ciddi bir sağlık yenileme potansiyeli var ve bu da oldukça fazla hasara dayanmasını sağlıyor. Uzun mesafeden ve beklenmedik açılardan savaşa dalıp düşman hasarının çoğunu sırtlayabiliyor ve takımına arka saflara sarkma imkanı sağlıyor. Erken safhada zor oynansa da, Efsun: Yanardöver satın alıp Elastik Sapan’a birkaç puan verdikten sonra savaşa hazır oluyor.

2. Wukong

10.6’da birkaç hotfix ile gücü kısmen düşse de Wukong hala en yüksek zafer oranı olan ormancı konumunu %55’in hemen altında bir çizgide korumayı başarıyor. 10.7’de gelen zayıflatmalarda onu bu konumdan edecek gibi görünmüyorlar, zira tek kaybı oyunun ileri safhasında pasif yeteneğinden gelen zırh bonusundan katman başına aldığı 2 zırh. Wukong’un ultisine gelen değişiklik sayesinde artık aynı savaşta bu ultiyi iki kez kullanabiliyor, ve geriye kalan tüm gücü de halen yerli yerinde. Kitle kontrol, dayanıklılık ve aldatmaca tam gaz devam ediyor. Bu değişiklikler onu 6. seviyede çok daha güçlü bir baskıncı yapıyor ve oyunun orta safhasına sağlam bir giriş yapmasına olanak tanımakla beraber suikastçiden çok dövüşçüye evrilmesini sağlıyor.

3. Karthus

Karthus bir süredir en iyi ormancılardan biri, zira oyunun ileri safhasında tam bir canavara dönüşüyor. Rakip taşıyıcıların yarı canını tek ultide götürmesi ve Hortlak Mayın (Q) ile verdiği inanılmaz hasar, ayrıca Çürüt (E) ile birlikte stratejik bir noktada öldüğünde sağladığı katkı onu takım savaşlarını kazandıran bir şampiyon yapıyor. Karthus’u etkili oynamak için ciddi bir oyun bilgisi ve kabiliyet gerekiyor. Eğer kampları yönetmekte iyi değilseniz ilk orman turu hayli zorlu geçebilir, ayrıca erken safhada yetenek seti baskıncılık ve kitle kontrolü açısından zayıf. Bu durum, onu geri düşen koridorlara sürükleme fikrini çok makul kılmıyor. Ancak koridorlar kendilerini kollayabilirse ileri seviyede bu durum bir hayli değişiyor.

4. Nunu & Willump

Nunu & Willump listede bir sürpriz, ancak güçlü yanları Zac’a oldukça benziyor. Nunu’nun yetenek seti de kitle kontrolüne dayalı, ve Zac gibi üç farklı yavaşlatma etkisine sahip. Ayrıca ormanda da hem hasar hem iyileşme açısından bir hayli yardımcı olan Tüket (Q) ile uzun süre rahatlıkla sahada kalabiliyor. Nunu ayrıca görev noktalarında Tüket ve Çarp ile 1500’ün üzerinde gerçek hasar yaratarak kolayca Baron ve Ejder yakalayabiliyor, bu da söz konusu alanlardaki takım savaşlarında büyük rahatlık. Ayrıca karşı ormana da Büsbüyük Kartopu (W) yeteneğini kullanabildiği ölçüde ciddi zorluk yaratabiliyor. Özellikle de koridorlarda yeterli baskı mevcutsa.

5. Ekko

Ekko Sezon 10’un başında zirve ormancılardan biriydi ve hala 10.7 yamasında bu gücün bir kısmını elinde tutuyor. Ekko’nun asıl gücü ileri safhadaki yükselişinde ve rakip taşıyıcıya verebildiği hasarda saklı. Diğer suikastçilerin aksine Ekko savaşı düzgün kullanılan bir Kronokırılma (R) ve Paralel Yakınsama (W) ile sıfırlayabiliyor. Sağlığının ciddi kısmını çok düşük bir bekleme süresiyle yenileyebilmesi ona diğer suikastçilere kıyasla pozisyonu zayıf oyuncuları yakalama imkanıyla birlikte ileri safhada daha geniş bir hareket özgürlüğü sağlıyor.

Exit mobile version