League of Legends Oyuncularının Yüzde 79’u Maç Sonunda Aşağılanıyor

League of Legends Oyuncularının Yüzde 79'u Maç Sonunda Aşağılanıyor

Oyuncular arasında yapılan anketler ile League of Legends oyuncularına dair istatistikler ortaya çıktı.

League of Legends hakkında en çok bilinen şeylerden birisi de, oyuncuların çoğunun maç sırasında sakinliğini koruyamadığı gerçeğidir. Fakat 3 bin 784 oyuncu arasında yapılan bir anket, oyuncuların yüzde 79’unun maç sonunda da saldırı ve aşağılamalara maruz kaldığını gösteriyor. 

Anketlere göre oyuncuların büyük bir çoğunluğu maç sona erdiğinde özel mesaj ile hakarete uğruyor, sürekli olarak arkadaşlık isteği gönderilerek rahatsız ediliyor ve neredeyse bütün kadın oyunculara cinsel taciz içerikli mesajlar atılıyor.

Reddit üzerindeki en büyük League of Legends topluluklarından birinde, geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleştirilen anket sonucunda, oyuncuların hayat tarzı, oyun tarzı ve genel olarak durumları hakkında çeşitli bilgiler edinmek mümkün oldu. Neredeyse 80 milyon oyuncusu olan bir oyun hakkında, yalnızca 3 bin 784 kullanıcının katıldığı  bir anket bize tamamen gerçek sonuçları vermiyor olabilir. Yine de gerçekleştirilen anketin sonuçları oldukça ilginç.

Sözlü Taciz ve Aşırı Söylemler Ciddi Derecede

Görünüşe göre oyuncuların yüzde 98’i oyun sırasında sözlü saldırıya uğruyor. Clanaria’ya göre bu anketlerde her zaman yüzde 2 hata payı bulunur, bunu da unutmamak gerekiyor.

Oyun sırasında toksik olarak kabul edilen hareketlerin gerçekleştirildiği kategoriye bakarsak, neredeyse 2 bin 400 kişi takım arkadaşlarını sürekli olarak sinyal göndererek rahatsız ediyor. 2 bin 84 kullanıcı da rakibine ya da takım arkadaşına saldırgan davranışlar gösterdiğini kabul ediyor. Oyun sırasında sinirden gözü dönüp bu hareketleri yapanların çok olduğu bilinse de, ankete göre 3 bin 780 kullanıcıdan 514 tanesinin bir başka oyuncuya kendini öldür dediğini itiraf etmesi dikkat çekici.

Ama verilen rahatsızlık maç ile birlikte sona ermiyor. Oyun sonrasında diğer oyuncuların tacizine uğrayanların oranı yüzde 79 iken, ankete katılanların yüzde 32’sini oluşturan kadın oyuncular, sözlü cinsel tacize maruz kaldıklarını belirtiyor. 

Ankete katılanlara oyun dışı hayatları ile ilgili sorular da sorulmuş. İş ve ilişki durumları da sorulan kullanıcılardan gelen cevaplar, ilginç bir tablo ortaya çıkarıyor. Örneğin orta koridorda suikastçi şampiyonları tercih eden erkeklerin yüzde 87’si yalnız olduklarını belirtmiş. Aşağı koridorda ya da destek sınıfı ile oynayan oyuncuların ise bir partneri olduğu söyleniyor. Bu roller aynı zamanda kadınlar ve cinsiyetini belirtmeyen oyuncular arasında da en popüler seçim olarak gözüküyor.

Özellikle orta koridorda ve suikastçi (ya da saldırı) sınıfında oynayan kişilerin en toksik kişiler olduğu dikkat çekiyor. Oyunun en popüler koridoru olan orta koridorda, oyunun ikinci en popüler sınıfı olan suikastçiler ile oynayanların çoğunluğunun erkek olduğu da düşünülürse, League of Legends’ın en kötü oyuncularının kim olduğu konusunda tahmini bir şeyler gözümüzün önüne gelebilir.

Oyuncuların Çoğu Rahatlamak İçin Oynuyor

Tablodaki diğer bilgilere bakarsak, oyunu oynayanların yüzde 63’ü arkadaşlarıyla oynamayı tercih ediyor ve yüzde 92 gibi büyük bir kısım oyun içi satın alma seçeneklerini kullanmış. Yeni sezon ile birlikte oynama keyfi oldukça düşen ormancı rolü, oyundaki en az popüler rol olarak seçilmiş. Ayrıca katılımcıların yüzde 70 gibi büyük bir oranı, oyunu rahatlamak için oynadığını söylüyor. Yukarıdaki toksik oyuncu raporları da göz önüne alındığında, beklenmedik bir cevap. 

Anketi yapan Calanaria isimli kullanıcının hazırladığı ayrıntılı bilgileri buradan inceleyebilirsiniz. Tamamını incelemenizi de kesinlikle öneririz, çünkü oyuncular ile ilgili bir sürü bilgiyi, ayrı ayrı kategorilenmiş olarak görmek mümkün.

Exit mobile version