League of Legends Worlds 2022 Tarihleri Duyuruldu

League of Legends sahnesinin en prestijli etkinliği olan dünya şampiyonası olan League of Legends World Championship ya da Worlds 2022 için çok bir zaman kalmadı. Yılın en heyecanlı mücadelelerinin izlendiği bu büyük organizasyonun tarih ve katılım bilgileri de yakın zamanda paylaşıldı.

Milyonlarca takipçinin heyecanla beklediği League of Legends Worlds 2022, 29 Eylül tarihinde Mexico City’de düzenlenecek. Toplamda 24 takım bu etkinliğe katılacak. Etkinliğin ilk aşaması Play-In Stage adlı ön eleme süreci olacak ve 29 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu aşamada Türkiye Şampiyonluk Ligi (TCL) şampiyonu da dahile olmak üzere 24 takımdan 12 tanesi Grup Aşaması’na yükselmek için mücadele edecekler. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan ötürü League of Legends Continental League için ayrılan bir slot ise toplamda en yüksek performansa sahip olan LEC’e aktarıldı.

Çeyrek finaller 20-23 Ekim, yarı finaller 29-30 Ekim tarihlerinde oynanacak. Etkinliğin büyük finali ise 5 Kasım tarihinde San Francisco’da gerçekleşecek ve 2022 sezonunun dünya çapındaki şampiyonu kupayı kaldıracak.

Exit mobile version