Lenovo Legion, Apex Legends Global Series Sponsoru Oldu

Electronic Arts, Apex Legends Global Series için yüksek performanslı bilgisayar ve monitörler segmentinde Mart 2020’ye kadar Lenovo Legion ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Resmi bilgisayar ve monitör sponsoru olan Lenovo Legion, Apex Legends espor oyuncularınının rekabetini bu sezon boyunca 3 milyon dolardan fazla bir bütçeyle destekleyecek.

Lenovo Legion, Seri’ye 200 bilgisayar ve 200 monitörün yanında birkaç da laptop tedarik edecek. Standart olarak Intel 9. Nesil İşlemci ve NVIDIA GeForce 2070’e sahip bilgisayarlarla birlikte 144Hz monitörler sağlanacak.

İlk Apex Legends Global Series Major, 13-15 Mart 2020 tarihinde Texas’ta yer alacak.

“Rekabetçi bir oyuncu veya espor fanı olarak battle royal oyunları ve özellikle Apex Legends topluluğunda yer almak gerçekten heyecan verici. Esports Observer’a verdiği röportajda Apex Legends yetkilisi John Nelson, “Çok kısa bir süre önce espor ekosistemi oluşturabilmek için harika bir sayı olan 70 milyon oyuncu hedefini geçtik. Doğrusunu söylemek gerekirse EA, Apex Legends ve Lenovo’nun birlikte çalıştıkları sürece potansiyellerinin çok yüksek olacağını düşünüyorum.” dedi.

Nelson, potansiyel ortaklar arasında araştırma yaparken herkesin özellikle turnuva yönetimindeki zorluklardan haberdar olduğundan emin olduğunu belirtti. “Büyük zorluklarımızdan biri, alanda yarışan oyuncu sayısı oluyor. Maçlarda toplam 60 oyuncu var ve ilk üç bölümün her birinde 100 kişi yarışacak. 200’den fazla Lenovo Legion marka bilgisayar ve monitör ile bizimle birlikte yola çıkan Lenovo Legion için büyük heyecan duyuyoruz.”

Apex Legends Global Series, oyuncuların katıldıkları etkinliklerde yüksek puan kazanarak etaplarda ilerledikleri bir etkinlik olarak düzenleniyor. Maçlar, oynanacak alana gitme imkanı olmayan oyuncuları düşünerek çevrimiçi bir şekilde yapılacak.

“Dünya üzerindeki tüm oyunculara rekabet etmek için fırsat vermek istedik. Bu etkinlik çevrimiçi oynayacak olan takımların, dünyanın dört bir yanındaki takımlara hünerlerini en iyi gösterebilecekleri alan olacak. Oyunculara bu deneyimi yaşatmak ve herkesin birbirleriyle oynayabileceğinden emin olmak istiyoruz. Ve bu sayede kimin en iyi olduğunu ortaya çıkarmış olacağız.”

Lenovo Pazarlama Sorumlusu Başkan Yardımcısı Matt Bereda, sadece iş ortağı olarak değil aynı zamanda oyun hayranı olarak da oldukça heyecanlı.

“Şimdiki oyunlar benim dönemimdeki Atari’lerden oldukça farklı.” diyerek devam ediyor Bereda. “İnsanları oldukça eğlendirmek ve tutkularını harekete geçirmek bizim için çok önemli.”.

Lenovo, etkinlik süresince hayranlarla etkileşim kurmak için birçok yola başvuracak. Arenaya girişten itibaren mekan genelinde logo ve ürün yerleştirmeler yapılacak. Bunlara ek olarak katılımcıların bilgisayarları ve Apex Legends’ı test edebilmeleri için bazı bilgisayarlar hazırlanacak.

Exit mobile version