MAD Lions, LEC Ekibinde COVID-19 Vakasını Doğruladı

League of Legends European Championship (LEC) etkinliğinin en önemli takımlarından biri olan MAD Lions, aynı zamanda başarılı Türk esporcu İrfan “Armut” Tükek’in de oynadığı takım olmasından ötürü Türkiye’deki League of Legends oyuncuları ve takipçileri tarafından oldukça yakından takip ediliyor. Ancak bugün gelen bir haber ile başarılı ekip sevenlerini korkuttu.

MAD Lions yönetimi, LEC ekiplerinde COVID-19 vakası görüldüğünü resmen doğruladı. Ekibin hangi biriminde vakanın ortaya çıktığına dair bilgi vermeyen yönetim, tüm önlemler ve testler için harekete geçildiğini bildirdi. Konuya dair açıklamalarını Twitter üzerinden paylaşan yönetimin yayımladığı metnin Türkçe çevirisi aşağıdaki şekilde.

“Oyuncularımızın ve personelimizin sağlığı ve güvenliği bizim için her zaman birinci öncelik olmuştur ve olacaktır. MAD Lions LEC organizasyonunda bir adet pozitif COVID-19 vakası mevcut. Yerel sağlık otoriteleriyle irtibat halindeyiz ve onların direktifleriyle tavsiyelerini takip ediyoruz. Organizasyonumuzdaki doğrudan ve dolaylı temaslılar test edildi ve ilerleyen günlerde tekrar test edilecekler. Topluluğumuzu ve hayranlarımızı daha kesin bilgiye sahip olduğumuzda bilgilendireceğiz.”

Bu noktada tabii ki herkesin temennisi durumun kısa sürede ve zararsız atlatılması. Henüz takımın müsabakalarına dair bir iptal ya da erteleme kararı gelmiş değil. Hatta biz bu satırları yazarken MAD Lions ekibinin rakibi Astralis ile sahada mücadele etmekte olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu bağlamda takım içerisinde güven havasının hakim olduğunu düşünmek mümkün. Başarılı ekibe bizler de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Exit mobile version