Neden İnsanlar FIFA 20’de Bilerek Klasman Düşüyor?

Bu yılın FIFA oyunu olan FIFA 20’nin oyun modu Ultimate Team’de çok büyük bir sıkıntı var, oyuncuların görev yapmak için bilerek klasman düşmesi. Peki “Neden? İnsanların bilerek klasman düşmesinin kime ne zararı olabilir ki?” diye soracak olursanız, bunu anlamak için önce Ultimate Team’de “Division Rivals” modunun nasıl işlediğini anlamanız lazım. Division Rivals; LoL, CS:GO, Rainbow 6 gibi oyunlarda da gördüğümüz “Dereceli” oyun moduyla aynı mantıkta çalışıyor, sizin bir elonuz oluyor ve o eloya göre bir klasmanda bulunuyorsunuz. Ancak insanlar son dönemde gelen oyuncu görevlerini kendi klasmanında yapamayacağı için bilerek klasman düşüyorlar bunun sonucunda da gerçekten 10. veya 9. klasmanda oynayan bir oyuncu oyundan zevk alamadan normalde kendinden 4-5 klasman daha iyi bir oyuncu ile oynamak zorunda kalıyor.

Görevler Çok Fazla Şey İstiyor

Bu durumu bir de örnekleme açıklayalım, 17 Haziran günü gelen “Summer Hit”in bir parçası olan Benjamin Mendy’nin görevini ele alalım.

Bu kartı elde edebilmek için yapmanız gereken görevleri aşağıda bulabilirsiniz;

Yukarıda okuduğunuz görevler çok uzun gibi gelebilir, zaten öyle. İnsanlar bu kadar fazla görevi kendi klasmanında yapana kadar canı çıkıyor onlar da en basit çözüm olan bilerek klasman düşmeyi tercih edip kolay yola kaçıyorlar ve çoğu maç Reddit kullanıcısı OverDeniz’in paylaştığı videodaki gibi geçiyor.

Düşük Klasmanlar Bu Konudan Çok Rahatsız

İnsanlar bilerek klasman düşme işini “İkon Takası” görevleri çıktığından beridir yapıyor ve kendileri iyi oynadığı için çok bir şey fark etmeseler de gerçekten düşük klasmanın oyuncusu olan kişiler de sinir krizi geçirip isyan edebiliyor.

@GamerDavidH: “@EASPORTSFIFA Artık bu Rivals’e bir çözüm getirmelisiniz. Her maç İnform Ronaldo, Moments Lucas, Neymar veya İcon kartı olan adamlarla klasman 8-9’da oynamaktan sıkıldım. Görevleri değiştirin ki oyuncular küme düşmek istemesin.”

Artık FIFA 20 ömrünün sonuna doğru yaklaşıyor çünkü Sonbahar’da patlayacak bir FIFA 21 bombası bizi bekliyor, bakalım EA bu sorunu engellemek için uğraş sarf etmiş mi?

Exit mobile version