Newbee Valve Etkinliklerinden Ömür Boyu Banlandı

Newbee
Newbee (Kaynak: ginx.tv)

Mayıs 2020 civarında yaşanan şike skandalından sonra Valve, Çinli organizasyon Newbee’yi ve o dönemki Dota 2 ekiplerini kendilerinin organize ettiği tüm etkinliklerden ömür boyu men etti.

Valve’in bu kararından önce Chinese Dota 2 Professional Association (CDA) ve ImbaTV de aynı şekilde kalıcı men yasağı getirdiklerini bildirmişlerdi. Çin’deki Dota sahnesini sarsan bu skandal, global Dota 2 sahnesinde de büyük yankı uyandırmıştı. O zamandan beri herkes Valve’in kararını açıklamasını bekliyordu. O karar da nihayet açıklandı.

2014’te kurulduğundan bu yana Çin’in en büyük Dota 2 takımlarından biri olan Newbee, bugüne dek 13 milyon dolardan fazla ödül kazanmayı başarmıştı. The International 2014’te büyük bir sürpriz yaparak şampiyonluğa ulaşan takım, 2017’de de ikinci olmuştu. Valve ve Perfect World’ün bu kararı, resmi Dota 2 Weibo hesabından duyuruldu.

(Kaynak: Dota 2 Weibo)

Organizasyonla birlikte aşağıda listelenen oyuncular Valve tarafından kalıcı olarak banlandı.

Bu karar her ne kadar sürpriz olmasa da, Dota 2 espor sahnesinin bazı efsaneleri kaybettiği gerçeğini değiştirmiyor. Valve’den Wykrhm Reddy de bu kararı Twitter’dan duyurdu.

Faith ve Moogy, 2017’de The International’da ikinci olan kadroda bulunan oyunculardı. Faith ayrıca 2012’de Invictus Gaming formasıyla The International’da şampiyon olmuştu. Kararın ardından Newbee ve Dota 2 oyuncularından henüz bir açıklama gelmiş değil.

Exit mobile version