Nike Dijital Dijital Genel Müdürü Adam Sussman, Epic Games’e Geçiyor

Nike Dijital Dijital Genel Müdürü Adam Sussman, Epic Games’e Geçiyor

Nike’ın eski Dijital Genel Müdürü Adam Sussman, Epic Games’ten yeni bir pozisyon için gelen teklifi kabul etti. Sussman bundan sonra Fortnite stüdyosunun başkanlığını yapacak. Birçok bilinen şirkette üst düzey pozisyonlarda çalışan Sussman, milyar dolarlık bu sektörü ele geçirmeye hazır görünüyor.

Sussman’ın Oyun Geçmişi

Sussman, Nike’de kariyerine Uluslar arası Strateji Şefi olarak başlayıp beş yılı aşkın bir süre boyunca çalıştı. 2016 yılında ise Dijital Genel Müdürlüğe yükseldi. Nike’den ayrıldığını LinkedIn sayfasından şu sözleriyle duyurdu: “Nike muhteşem bir marka, birçok harika insanla çalışma fırsatı yakaladım ve birlikte başardığımız şeylerden de çok gurur duyuyorum.”

En son Nike’de çalışıyor olsa da Sussman, ondan önce oyun sektöründe de farklı pozisyonlarda yer aldı. Oyun sektöründeki kariyerine Take-Two Interactive ile başladı ve sonrasında EA Mobile’da Uluslararası Yayın Genel Müdür Yardımcısı oldu. Bunun yanı sıra Zynga ve Disney Interactive Media Group’ta Kıdemli Başkan Yardımcılığı yaptı. Tüm bu deneyimlerinin kendisine Epic’teki pozisyonunda karşısına çıkacak işlerin üstesinden gelmede yardım edeceğinden şüphe yok.

Fortnite, Epic ve Yeni Başkanları

2017’de yayınlandığı tarihten beri popülaritesi giderek artan Fornite 2019 senesinde şirkete 1.8 milyar dolarlık gelir sağladı. Bu rakam Fornite’ı 2019 senesinin en çok kazanan oyunu yaptı. Ve bu popülaritesini Marvel, Star Wars ve Stranger Things gibi yapımlarla ortaklığa girerek pop kültürdeki yerini yükseltmede kullandı.

1991’de kurulan Epic Games bir yazılım ve oyun geliştirme şirketi. Fortnite, Gears of War ve Infinite Blade gibi video oyunlarını yaparken kullandıkları oyun geliştirme programı olan Unreal Engine’i geliştirdiler.

Sussman yeni işi için eşi, üç çocuğu ve iki köpeğiyle birlikte Kuzey Kaliforniya’ya taşınacak. Kendisinden Epic Games’i daha iyi yerlere getirmesini bekliyoruz.

Exit mobile version