Ninjas In Pyjamas, dev1ce İle Kontrat İmzaladı

Bugün Ninjas In Pyjamas hayranlarına adeta çifte bayram yaşatacak bir haber ile karşınızdayız. Dakikalar önce hltv.org’da gelen bir haber ile takımın Astralis starı Nicolai “dev1ce” Reedtz ile üç yıllık bir kontrat imzaladığı duyuruldu. Dört kez Major kazanmış olan, yıllarca herkesin yüreklerini ağızlarına getiren oyunlara imza atan efsane AWP oyuncusu artık İsveç devinin saflarında sahada olacak.

Dev1ce’ın doldurduğu boşluk ise Tim “nawwk” Jonasson’un transfer için listeye konmasından açılan oyuncu slotu. Yıldız oyuncu Astralis’in kurulduğu 2016 yılından beri takımın belkemiği denilebilecek bir rolde bulunuyordu. Öncesinde TSM’deki kısa süreli ama nefis performanslarıyla herkese adını duyuran oyuncu, Astralis’in tarihe geçen döneminde de başroldeydi. An itibariyle 2 tanesi Major etkinliklerden olmak üzere 18 MVP ödülü bulunan dev1ce, 2014’ten bu yana tüm HLTV Top 20 listelerine adını yazdırırken son 6 yıl boyunca sürekli ilk beş içerisinde yer almayı başardı. Böylesine zorlu bir istatistiğe 25 yaşında ulaşmayı başarmış olan Danimarkalı nişancı artık farklı bir bayrak altında mücadele edecek.

dev1ce Sinyalleri Vermişti

Sene başında Astralis’in yaşadığı zorlu dönemde “bazı değişikliklerin kapıda olduğunu” söyleyen dev1ce, böylece 2013 yılından beri takım arkadaşı olduğu Peter “⁠dupreeh⁠” Rasmussen ve Andreas “⁠Xyp9x⁠” Højsleth ile de nihayet yolun sonuna gelmiş oldu. Astralis’ten ayrılmanın çok zor bir karar olduğunu belirten dev1ce, “benim için her zaman bir aile olacaklar” dedi. Ancak COVID sebebiyle çok farklı yol ayrımlarına gelindiğini de dile getiren oyuncu, Ninjas In Pyjamas gibi bir “yıldızlar karması” için oynamanın kendisini oldukça motive ettiğinin altını çizdi.

Ninjas In Pyjamas uzun zamandır sıralamalarda Top 10’a girmekte zorlanıyordu. Bir diğer efsane olan Patrik “f0rest” Lindberg’ün yerine geçen nawwk her ne kadar zaman zaman çok ciddi başarılara imza atsa da istikrarlı bir grafik çizmedi. Bu anlamda dev1ce gibi kendini defalarca kanıtlamış bir oyuncunun takıma katılması herkes tarafından oldukça önemli bir sıçrama yaratması kesin bir gelişme olarak görülüyor. Ninjas In Pyjamas’ın an itibariyle kadrosu aşağıdaki gibi olacak.

Fredrik “⁠REZ⁠” Sterner
Nicolas “⁠Plopski⁠” Gonzalez Zamora
Hampus “⁠hampus⁠” Poser
Erik “⁠ztr⁠” Gustafsson
Nicolai “⁠device⁠” Reedtz

Björn “⁠THREAT⁠” Pers (Koç)
Frederik “⁠JAEGARN⁠” Andersson (Yrd. Koç)

Tim “⁠nawwk⁠” Jonasson (Transfer listesinde)

Exit mobile version