NVIDIA, GeForce RTX 3060 ekran kartını tanıttı

NVIDIA, GeForce RTX 3060 ekran kartını tanıttı

NVIDIA, dün akşam gerçekleştirdiği etkinlikte NVIDIA Ampere mimarisini yeni GeForce® RTX™ 3060 ekran kartını milyonlarca PC oyuncusu için hazır hale getirdiğini duyurdu. Verimli, yüksek performanslı mimarisi ve ikinci nesil NVIDIA RTX™ ile RTX 3060, NVIDIA DLSS ve diğer teknolojileriyle donanım ve ışın izleme teknolojisi desteğini bir araya getiriyor.   GeForce RTX 329 dolardan başlayan fiyatlarla oyuncularla buluşacak.

NVIDIA’nın 60 sınıfı ekran kartları geleneksel olarak Steam’deki oyuncuların favori oyun kartları olmuş ve GTX 1060’ın, 2016 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana GPU oyun listelerinin zirvesindeki pozisyonu istikrarlı bir şekilde korumuştur. Bugün GeForce oyuncularının yaklaşık yüzde 90’ı GTX sınıfı bir GPU’ya sahip.

NVIDIA Küresel GeForce Pazarlama Başkan Yardımcısı Matt Wuebbling “Oyun sektöründeki standartları hızla yeniden tanımlayan ışın izleme teknolojisi durdurulamaz bir şekilde gelişiyor. Ampere mimarisiyle birlikte NVIDIA şimdiye kadarki en hızlı satış rekorunu kırdı ve bu sayede RTX 3060, RTX 30 serisi teknolojisini dünyanın her yerinden milyonlarca oyuncuyla bir araya getirmeyi başardı” şeklinde konuştu.

Yepyeni oyunlarla birlikte sinematik grafikler ve gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi sayesinde daha büyük dünyaların kapıları aralanırken bu oyunlar sadece RTX destekli platformlarda oynanabilecek. GeForce RTX 3060, GTX 1060’ın iki katı raster performansına ve 10 katı ışın izleme teknolojisi performansına sahip. Bu sayede Cyberpunk 2077 ve Fortnite gibi son teknoloji oyunlar saniyede 60 karede RTX teknolojisiyle müthiş bir performans artışının yakalandığı güçlü bir oyun PC platformunun temeli oluşturacak.

RTX 3060 şu özelliklere sahip:

Yeniden boyutlanabilir BAR, RTX 3060 ile başlayarak tüm GeForce RTX 30 serisinde desteklenecek. Uyumlu bir ana kartla birleştirildiğinde bu gelişmiş PCI Express teknolojisi, tüm GPU belleğine aynı anda CPU tarafından erişilmesine olanak tanıyarak birçok oyunda performans artışını sağlıyor.

 Tüm RTX 30 Serisi ekran kartları gibi, RTX 3060 da GeForce oyun yeniliklerinin üçlü teknolojisini destekliyor: Performansı ve görüntü kalitesini artıran NVIDIA DLSS, NVIDIA Reflex ve NVIDIA Broadcast. Gerçek zamanlı ışın izleme desteğiyle birlikte bu teknolojiler, dünyanın dört bir yanındaki oyunlara ve oyunculara benzersiz performans artışı sağlıyor ve GeForce oyun platformunun temelini oluşturuyor.

NVIDIA DLSS: Oyuncuların Favori Yapay Zeka Hediyesi

Yapay zeka, oyun içi fizik ve animasyon simülasyonu, gerçek zamanlı renderlama ve yapay zeka destekli yayın özellikleriyle oyunlarda devrim yaratacak potansiyele sahip. Tensör çekirdekleri olarak adlandırılan GeForce RTX ekran kartlarında özel yapay zeka işlemcilerle çalışan NVIDIA DLSS, net oyun görüntüleri üretirken kare hızlarını artırarak oyuncuların ışın izleme ayarlarını en üst düzeye çıkarma ve çözünürlüklerini artırmak için gereken performansı sağlıyor. DLSS desteği, şu an 25’ten fazla oyunda halihazırda mevcut ve her ay daha da fazlası eklenecek.

NVIDIA Reflex ve Yayıncılık: Üstün Oyun Performansı 

NVIDIA Reflex teknolojisi, sistem gecikmesini veya giriş gecikmesini (input lag) azaltıp oyunları daha duyarlı hale getirir ve çok oyunculu oyunlardaki rekabetçiliği artırarak oyunculara büyük bir avantaj sağlar. NVIDIA Broadcast ise kullanıcıların sohbetlerde, Skype görüşmelerinde ve video konferanslarında rahatlıkla uygulanabilecek sanal arka planlar, hareket yakalama ve gelişmiş gürültü giderme teknolojisinin de dahil olduğu bir ses ve video yapay zeka geliştirme paketidir.

Gelişmiş GeForce Experience Özellikleri

Tüm NVIDIA GeForce ekran kartları oyun ayarlarını optimize etmek, oyunu kaydetmek ve yüklemek, oyun yayını yapmak, ekran görüntüleri almak ve Game Ready® Sürücülerini indirmek ve yüklemek için on milyonlarca oyuncu tarafından kullanılan bir araç olan GeForce Experience™’ den yararlanabilirler. Sistemin en son özellikler ise şunları içeriyor:

Nereden satın alınır?

GeForce RTX 3060, Şubat ayı sonlarında 329 dolardan başlayarak, ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY ve Zotac gibi en iyi eklenti kart sağlayıcılarından stok ve fabrika overclock modelleri de dahil olmak üzere özel kartlar olarak satışa sunulacak. GeForce RTX 3060 ekran kartlarını büyük perakendecilerde ve dünyanın dört bir yanındaki büyük üreticiler aracılığıyla satın alabilirsiniz. 

Exit mobile version