OG Kadrosundan NBK ve ISSAA Çıkarıldı, Niko Kadroda

Yılın ilk ayları yavaş yavaş geride kalırken takımların birbirinden çalkantılı performanslarla sürdürdüğü 2021 senesi transfer haberleriyle sürüyor. Yakın zamanda Valorant kadrosunu duyuran ve CSGO’da istikrar sorunu yaşayan OG’de iki yedek haberi gelirken bugün de bir imza atıldı. Şubat 2021 sonunda ilk olarak takımda Nathan “NBK-” Schmitt yedeğe çekilmişti. Başarılı oyuncunun yedeğe çekilme nedenleri arasında cs_summit 7‘den erken elenmeleri, BLAST Premier Spring Finals‘a katılamamaları ve IEM Katowice Playoff aşamasına kalamayarak etkinliğe veda etmeleri gösteriliyordu.

Bu aşamada takımın kaptanı Aleksi “Aleksib” Virolainen de alınan sonuçların ve istenenin oldukça gerisinde seyreden performansın takım içinde tartışma konusu olduğunu belirtmişti. Gidişatı düzeltmek için takımdaki tüm üyelerin çabaladığı belirtilse de nihayetinde çözüm için kadro değişikliğinde karar kılınmıştı. Bu çözümün ilk ayağı olan NBK- de kararın açıklanmasından sonra bir sonraki takımında kaptanlık rolü için kendisini hazır hissettiğini söylemişti. Oyuncunun ve takımın karşılıklı olumlu vedaları ise tarafların geleceği açısından umut verici olarak algılanmıştı.

OG İçin Yaprak Dökümü Devam Ediyor

Bu noktadan sonra OG’nin atacağı adım belirsizliğini koruyordu. Nihayet dün gelen haberle birlikte takımda NBK- ile birlikte performansı eleştirilen Issa “ISSAA” Murad’ın da yedeğe çekildiği açıklandı. Özellikle ESL Pro League Season 13’teki performansıyla iyiden iyiye eleştirilerin odağı olan ISSAA, 2019’dan bu yana bir parçası olduğu kadrodan böylece ayrılmış oldu. Takımın yaptığı açıklamada tıpkı NBK-‘de olduğu gibi ISSAA’nın da takım tarafından oldukça sevilen bir oyuncu olduğu ve kararın oldukça zor verildiği belirtildi. Tarafların olanca iyi niyetle birbirlerine saygı göstererek bu adımları atması da olumlu bir hava yarattı.

ISSAA (Kaynak: hltv.org)

Ayrılık kararları konuşulurken takımda bir de stand-in olarak oynayan Nikolaj “Niko” Kristensen gerçeği vardı. Takımla olan uyumundan ötürü olası bir ayrılık durumunda Niko’nun kalıcı olarak kadroya katılma ihtimali değerlendirilmekteydi. Geçtiğimiz günlerde kesinleşen ISSAA ayrılığıyla birlikte bu ihtimal güçlendi. Ancak OG’nin adaylar için deneme süreci başlatacağı haberleriyle birlikte taraflar kesinlik belirtmekten kaçınmaktaydılar. Bunda ekibin sonraki durağı olan BLAST Premier Spring Showdown etkinliğinin 1 ay kadar uzakta olmasının payı büyüktü.

Bu Kez Mutlu Son

Ve nihayet yaprak dökümüyle devam eden bu dönem, geçtiğimiz saatlerde hltv.org’da duyurulan resmi haberle mutlu sona bir adım yaklaştı. Yakın zamana kadar Heroic ekibinin bir üyesi olan Niko‘nun artık yoluna OG ile devam edeceği duyuruldu. Bir süredir takımda stand-in olarak bulunan oyuncunun bu noktadan sonra takımla nasıl bir uyum sağlayacağı ve OG’nin performansına nasıl bir katkıda bulunacağı merak konusu. Başarılı grafiğiyle çok kez dikkatleri üzerine çeken ve kariyerinde hayli önemli takımların formalarını giyen Niko, genç yaşına rağmen gözde bir oyuncu.

Bu imzayla beraber OG tekrar dört kişiye yükseldi ve artık sıra son oyuncunun bulunmasına geldi. Önümüzdeki bir aylık süreçte OG yönetiminin bahsi geçen deneme aşamasında hangi oyuncularla irtibatta olacağı henüz bilinmiyor. Takımın ne kadar başarılı bir iş çıkaracağının ilk sinyallerini ise BLAST Premier Spring Showdown‘da hep birlikte izleyip göreceğiz.

Exit mobile version