Omen, Ciddi Sorunlar Sebebiyle Geçici Olarak Devre Dışı Bırakıldı

Valorant‘ın yeni yaması 1.07, oyuna çok sayıda değişiklik getirdi. Uzun zamandır beklenen Killjoy ve Sage’e gelecek nerften ‘Yeniden maç oluşturabilme’ özelliğine kadar, en son yama her şeye sahipti. Bu yamada birkaç küçük temel hata düzeltilirken, bazı oldukça büyük hatalar geliştiricilerin gözünden kaçtı ve oyuna girdi.

Hatalardan biri gizemli ajan Omen’de ortaya çıktı ve oyuncunun spawn engellerinden ışınlanmasına ve hatta yenilmez hale gelmesine izin verdi. Topluluk bu hatayı hızlıca anladı ve bu hatayı oyun içinde kanıtladığı postlar ile birlikte platformlarına akın etmeye başladı.

Riot, kısa bir süre sonra sorunları ele alan bir düzeltmeyi uygulamaya koyduğu için bu hatayla ilgili hızlı bir şekilde harekete geçti. Riot, yeni bir güncelleme ile Omen’in ölümsüzlük sorununu düzelttiğini iddia etti.

“Omen’in bariyerlerin içinden geçmesine sebep olan hata i̇çi̇n 1.07 bölgeleri̇ne (NA/BR/LATAM) bi̇r düzeltme dağıtıyoruz. Dün gece ölümsüz omen (sağlık, rütbe deği̇l) hatası düzelti̇ldi̇. Her şey yolundaysa, yamayı bu öğleden sonra APAC/OCE bölgeleri̇ne ve bu gece AB/TR/CIS bölgeleri̇ne göndereceği̇z”

Ancak, oyundaki bu hatanın başka planları var gibi görünüyor. Ölümsüzlük sorunu gerçekten düzeltilmiş olsa da, Omen oyuncularının ortaya çıkan engellerden ışınlanmasının örnekleri sosyal medyada su yüzüne çıkmaya devam etti.

İlk düzeltme uygulanmasından saatler sonra, Riot bir tweet attı ve bu hata için “kalıcı bir çözüm” bulamadıkları takdirde Omen’i geçici olarak devre dışı bırakacaklarını duyurdu.

“Omen’in spawn engellerini aşarak ışınlanmasının bir harita hatası olduğunu düşündüğümüz şey … aslında Omen ile ilgili bir sorun” dedi. “Gerçek bir çözüm bulana kadar onu etkisiz hale getiriyoruz. Umarız yarın olur.

Tüm aksaklıklar için özür dileriz”

Şu an için, Omen mainler kendilerine oynamak için yeni bir ajan bulmak zorunda gibi görünüyor. Ayrıca oyununuza renk katmak için oyundaki diğer bazı ajanların kilidini açmayı deneyebilir veya geri dönmesini beklerken Omen’in Spotify çalma listesini her zaman dinleyebilirsiniz.

Exit mobile version