PGL CEO’su, 2022 etkinliklerinde aşı şartından bahsetti

PGL CEO’su Silviu Stroie bugün Twitter’da yaptığı bir paylaşım ile 2022’deki tüm PGL etkinlikleri için; oyuncular, personel, antrenörler ve seyirciler dahil olmak üzere tüm katılımcıların tam olarak aşılanmasının gerektiğini doğruladı. Yetkililerin devam eden pandemi döneminde potansiyel risk faktörlerini denetlemeye çalıştığını belirten Stroie, büyük LAN etkinliklerine kısa vadede geri kavuşmanın tek yolunun bu olduğunu söyledi.

Bunu takip eden bir tweet ile Stroie, bunun yalnızca gelecek yılki etkinliklerden itibaren için geçerli olacağını açıkladı. Ekim ayında İsveç’in Stockholm kentinde gerçekleşmesi planlanan CSGO Major için, PGL katılan herkesin aşı olmasını “şiddetle tavsiye ediyor” olsa bile aşı zorunluluğu bulunmayacak. İsveç’e gelen ziyaretçilerin tamamının ülkeye giriş için aşı kartı ve negatif test sonucu sunmaları gerekmekte. Muhtemelen aynı şey Avicii Arena’daki etkinliğe katılmak isteyen tüm yerel halk için de geçerli olacaktır.

PGL, bu yıl Bükreş’te The International 10’un organizasyon kısmında da bulunuyor ve Romanya, ziyaretçinin menşe yerindeki mevcut COVID durumuna bağlı olarak ülkeye gelen ziyaretçiler için kendi kurallarına sahip.

Ekip aynı zamanda Apex Legends, FIFA ve Quake gibi oyunların etkinlikleriyle de ilgileniyor. Apex’in yayıncı ekibi, gelecekte LAN turnuvalarına geri dönmek istiyor. PGL ayrıca bu yılın başlarında Dota’da Singapore Major’u yönetti; bu, pozitif COVID testleri veya bununla ilgili seyahat sorunlarının ardından birkaç takımın geri çekilmek zorunda kaldığı bir etkinlik olmuştu.

Bu haber, birçoğunun aşılanmamış olduğu insanlarla temas halinde olmaktan çekinen hayranlar için oldukça güzel gelecek. eSpor sahnesi son birkaç yıldır geleneksel sporlarla aynı düzeyde devlet korumasından yararlanamadığından, büyük etkinliklerin virüs patlamalarına yol açmaması gerekmekte, çünkü bu gelecekteki turnuvaların kapatılmasını haklı çıkarmak için kullanılabilir.

Exit mobile version