PGL Major Antwerp 2022 Challengers Stage Başladı

Sonunda beklenen gün geldi ve PGL Major Antwerp heyecanı Challengers Stage mücadelesi ile başladı. Temsilcimiz Eternal Fire ekibinin de aralarında olduğu 16 takımdan oluşan Challengers Stage grubu, Swiss Round formatı ile oynanacak olan bu zorlu mücadele için sahadalardı. İlk günü oldukça sert geçen karşılaşmalarda hem oldukça başa baş maçlar, hem de oldukça farklı skorlar izledik.

Eternal Fire için ilk rakip Bad News Eagles idi. Kosova’dan Major etkinliğe katılan ilk takım olmayı başaran ve bunu bir organizasyonları olmadan yapan Bad News Eagles ekibi, motivasyonları ve hırsları ile birçok takipçinin sempatisini kısa sürede kazanmayı başardı. Dust2 haritasında kıran kırana bir mücadele sonunda son düzlükte maça daha sıkı tutunan Bad News Eagles, temsilcimizi 16-14 mağlup etmeyi başardı ve etkinliğe moralli başladı. Öte yandan Eternal Fire ekibi moral bozmadı ve bir sonraki eşleşmede karşılarına turnuvanın belki de en zayıf iki ekibinden biri olan Renegades‘in gelmesiyle galibiyet için kolları sıvadı. Rakibi karşısında 16-2‘lik ezici bir üstünlük alan Eternal Fire, henüz yollarının uzun olduğunun sinyalini verdi.

Biz bu satırları yazarken ilk günün diğer dikkat çeken noktaları arasında 16-1 gibi akıllara zarar bir skorla Vitality tarafından Complexity karşısında alınan farklı bir galibiyet var. Öte yandan grubun iki güçlü ekibi G2 ve Spirit arasında oynanan karşılaşma da 19-17 ile uzatmaya giden tek maç oldu. Bu zorlu mücadeleden galip ayrılan taraf, 2-0 ile rahat bir nefes alan G2 idi. An itibariyle Imperial’ın Liquid karşısında 16-10 üstünlükle ilk galibiyetini aldığı haberi gelirken ENCE ile Outsiders maçı da 5-5 beraberlikle sürüyor. Sırada günün son iki karşılaşması olan Astralis vs. Vitality ve MiBR vs. 9z var.

Günün kalan maçlarının bitmesiyle yarın oynanacak olan Swiss Round #2 için eşleşmeler yapılacak. Güçlü ekiplerin 2-0’a yükselmesiyle birlikte Eternal Fire için bir nebze daha avantajlı eşleşme ihtimali söz konusu. Temsilcimize yarın galibiyet yolunda başarılar diliyoruz.

Exit mobile version