PGL Major Antwerp Şampiyonu Belli Oldu

Haftalardır büyük bir heyecanla süren ve birbirinden sürpriz maçların ardı ardına oynandığı PGL Major Antwerp etkinliği kelimenin tam anlamıyla bir CSGO şöleni oldu. Pandemi boyunca özlediğimiz offline etkinliklerin de adım adım geri dönmesiyle motivasyonu yükselen takımlar büyük ödül için sahada kıran kırana mücadele ettiler.

Dün akşam büyük final karşılaşmasında karşı karşıya gelen ekipler Natus Vincere ile FaZe Clan idi. Turnuva boyunca rakiplerine sahayı dar eden iki başarılı takım artık son bir mücadele ve sonunda hem $500,000 değerinde nakit ödül, hem de BLAST Premier World Final 2022 katılım şansı için sahneye çıktılar. Birçok büyük final karşılaşmasının aksine Bo3 formatında oynanan karşılaşmada beklenen üç harita keyfini maalesef yaşayamadık, ancak yine de ilk haritada gelen uzatma izleyenleri ayağa kaldırdı. Natus Vincere, 5-12 dezavantajdan toparlanarak maçı 15-13’e getirse de FaZe Clan’ın son anda maça tutunmasına engel olamadı. Bu andan sonra uzatmalarda özellikle s1mple’ın ardı ardına kameralara yansıyan moral bozukluğu, haritanın yavaş yavaş FaZe Clan’a gideceğinin sinyallerini veriyordu ki sadece tek round kazanabilen Natus Vincere daha fazla dayanamayarak ilk harita Inferno’yu 16-19‘luk skorla rakibine kaptırmış oldu.

İkinci harita Nuke ise bu kadar uzun sürmedi. İlk yarısı yine 10-5 FaZe Clan üstünlüğüyle biten karşılaşmada bu kez Natus Vincere skoru 10-12’ye kadar taşıdıktan sonra kupayı isteyen FaZe Clan hücumuna direnemedi ve büyük final karşılaşması ikinci haritada 16-10’luk FaZe Clan zaferiyle sonuçlandı. Özellikle rain’in performansı izleyenlerden büyük alkış aldı ve maçın MVP’si seçilmesinde önemli rol oynadı. Böylece bu devasa Major macerasının sonuna gelmiş olduk.

Takvimin bundan sonraki kısmında 30 günlük süreçte IEM Dallas, Pinnacle Cup Championship 2022 ve BLAST Premier Spring Finals 2022 etkinlikleri var. Yani 2022 Bahar mevsimi CSGO sahnesinde yine tam gaz devam edecek.

Exit mobile version