#PlayApartTogether ile Oyun Sektöründen Dünya Sağlık Örgütüne Destek

#PlayApartTogether ile Oyun Sektöründen Dünya Sağlık Örgütüne Destek

Koronavirüs sebebiyle insanların evde kalmasının büyük önem taşımasının büyük önem taşıdığı bir dönemdeyiz. İnsanların evde kalması, her ne kadar bir noktadan sonra sıkıcı olsa da virüsün seyrini yavaşlatmak için yaşansal öneme sahip. Eve kapanan milyonlar da oyunlara yöneldi. Elbette bu noktada da oyun sektöründe hizmet veren şirketler harekete geçti. Steam ve Twitch gibi oyun ve oyun yayın platformlarında rekor kullanımlar kaydedildi. Dünya Sağlık Örgütü de oyun sektörünün insanları evde tutmadaki gücünü görmezden gelemedi ve insanları evde tutmak, gerekli bilgilendirmeleri daha geniş bir kitleye yaymak için oyun sektörüne yöneldi.

Oyun endüstrisi, COVID-19’un yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olmak için Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile anlaşarak önemli mesajları yaymaya yardım etmek için iş birliğine girdi. Bu mesajları olabildiğince geniş bir kullanıcı ağına yaymak için oyun endüstrisinin 18 lider ismi, #PlayApartTogether kampanyasını başlattı. Bu mesajların içeriği ise başta fiziksel mesafe ve el temizliği gibi korona virüsü ile savaşmak için yapılması gereken şeyler.

Bir farkındalık yaratmanın yanı sıra #PlayApartTogether kampanyası dâhilinde oyun içi etkinlikler, aktiviteler ve ödüller de yer alacak. Oyun dünyası, korona virüsle mücadele mesajlarını oyunlara dâhil ederek dünyaya şu mesajı vermeyi amaçlıyor: “Nerede olursanız olun, hangi oyunu oynarsanız oynayın, farklılık yaratabilirsiniz.”

Kampanyanın kurucu şirketleri:

28 Mart’ta kampanyanın hayata geçirilmesiyle başka oyun şirketleri de bu akıma dâhil oldu.

Sonradan dâhil olan şirketler:

#PlayApartTogether Partnerlerinin Açıklamaları

Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick

“İnsanların birbirleriyle güvenli bir şekilde bağlantı kurmalarını sağlamak hiç bu kadar kritik bir öneme sahip olmamıştı. Oyun mükemmel bir platform; çünkü insanları neşe, amaç ve anlam merceğinden birbirlerine bağlıyor. Bu kadar değerli ve gerekli bir girişimin parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”

Akupara Games CEO’su David Logan

“Salgının olduğu bu zamanlarda hepimizin üstümüze düşeni yapması büyük önem taşıyor. Amacımız yerel yönetmeliklerimize bağlı kalarak, Dünya Sağlık Örgütü’nün mesajlarından haberdar olmak ve küresel topluluğumuzu bu mesajlardan haberdar etmek. Uyguladığımız sosyal mesafeyi sosyal izolasyonla karıştırmamalıyız. İnsanlar her zaman iletişim kurmanın yolunu arayan sosyal bir topluluk olacaktır. Oyunlar oyunculara, bu zamanı oyun ortamında yeni topluluklara katılma, hikâye ve deneyim paylaşma ve nihayetinde bir arada oynama aracı olarak bağlantı kurmasına izin veriyor.”

GameHouse Europe BV Oyun Şefi Erik Goosens

“Tarihte çok şahit olunamayacak bir dönemden geçiyoruz. Korona virüsü dünyayı kontrolü altına almış durumda ve şu anki durum gelecek için belirsizlik yaratıyor. Bu süreçte neredeyse 20 yılı aşkın süredir dünya kadınları ilham kaynağımız olmaya devam ediyor. Oyuncularımızın kendilerini kahramanlarında görebilmeleri için kadın doktorların, şeflerin, veterinerlerin ve küçük işletme sahiplerinin mücadeleleri ve zaferlerine odaklanan oyunlar geliştirdik. Tıpkı hepimiz gibi umutları ve korkuları var, hata yapıyorlar ve tekrar ayağa kalkıyorlar. Ve bu süre zarfında bu hikâyeler aracılığıyla şunu söylemek istiyoruz: Harikasınız! Sizler için uğraşıyoruz. #PlayApartTogether”

Lenovo Akıllı Tüketici Ürünleri Grubu, Global Tüketici Pazarlama Başkan Yardımcısı Matt Bereda

“Lenovo Legion, her zaman küresel oyun topluluğunu sürükleyici, dijital deneyimlerle bağlantı kurma, etkileşim kurma ve eğlenme konusunda daha iyi hale getirmek için çalışıyor. Küresel krize karşı bir araya gelmiş bir topluluğun, #PlayApartTogether kampanyasının parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Lenovo, önemli olaylar söz konusu olduğunda bir etki yaratmaya devam etmek için bugüne kadar yaptığı 10 milyon dolarlık küresel yardımın yanı sıra, Dünya Sağlık Örgütüne virüsle mücadeleyi desteklemek için 25.000 dolarlık hibe yardımı yapacak.”

PUBG MOBILE Global Yayıncılık ve Operasyonlar Başkanı Vincent Wang

“Fiziksel olarak uzakta olabiliriz ama bu ortak oyun sevgimiz aracılığıyla birbirimize bağlanamayacağımız anlamında gelmiyor. Tüm PUBG MOBILE oyuncularını evde kalmaları ve tıp camiasının tavsiyelerini yakından takip ederek sağlıklarını korumaları için teşvik ediyoruz. PUBG MOBILE oyunculara #PlayApartTogether kampanyasını dikkate alarak ve evde tavuk suyu çorbalarının keyfini çıkartarak korona virüsü ile mücadelede önemli bir rol oynamalarına,  büyük bir fark yaratmalarına yardımcı oluyor.”

Riot Games CEO’su Nicolo Laurent

“Sosyal mesafe, sosyal izolasyon demek değil! Hastalığın seyrini azaltmak için birbirimizden fiziksel olarak uzakta kalalım ve #PlayApartTogether ile bu krizin üstesinden gelmek için birbirimize yardımcı olalım. Riot oyuncuları için oyunlar sadece bir oyundan fazlasıdır; anlamlı bir yaşam arayışıdır. Ve şimdi, dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca oyuncu için, oyun oynamak hayat kurtarmaya yardımcı olabilir. Haydi birlikte COVID-19’u yenelim.”

Exit mobile version