Polonya, Video Oyunlarını Dünyada Okul Müfredatına Koyan İlk Hükümet Oldu

Polonya’da video oyun endüstrisini temsil eden ISFE üyesi Spidor, önümüzdeki akademik yıl olan 2020/2021 döneminden itibaren “This War Of Mine” adlı oyunun Polonya’da lise düzeyi öğrencileri için resmi okuma listesine alınacağını ve ayrıca sosyoloji, etik, felsefe ve tarih eğitiminde destek amacıyla ücretsiz dağıtılacağını açıkladı.

This War Of Mine, 11-bit Studios adlı Polonya merkezli oyun geliştirme firması tarafından yapılan bir savaş ve hayatta kalma oyunu idi. Oyun, diğer birçok savaş temalı oyunun aksine savaşın cephelerinden ziyade sivillerin yaşadığı olaylara odaklanarak fark yaratmayı başarmıştı.

Oyunun Microsoft Windows, OS X ve Linux sürümleri Kasım 2014 ayında piyasaya sürülmüştü. Android’deki çıkışı 14 Temmuz 2015’te, Apple Store’daki çıkışı ise 15 Temmuz 2015’te gerçekleşmişti.

Spidor’un başında yer alan Dr. Dominika Urbanska-Galanciak, şöyle bir açıklamada bulundu: “Tarihte ilk kez bir video oyunu okullar için okuma listelerine önerildi ve dahil edildi. Eğitim Bakanı ve Başbakan Mateusz Morawiecki’nin oyun sektörünün kültür, yaratıcılık, yenilik ve hatta eğitim konularındaki rolünü tanıması ve desteklemesi bizim için mutluluk verici. Bu durum, video oyunlarının hikaye anlatımı ve önemli etik konuları işlemesi üzerine harika bir örnek.”

ISFE’nin CEO’su Simon Little da bir açıklama yaptı: “Bir Avrupa hükümetinin video oyunlarının eğitimdeki değerini bu şekilde tanıması inanılmaz heyecan verici. Video oyunları 21. yüzyıl toplumunun özgün bir parçası, ve okullarda uygun şekilde kullanıldığında öğrencilerin konuya olan ilgilerini, öğrenim neticelerini, takım çalışması anlayışlarını, problem çözme kabiliyetlerini ve zihinsel kıvraklıklarını arttırdığı bilinen bir gerçek.”

Varşova merkezli 11-bit Studios tarafından yapılan This War Of Mine, Balkanlar bölgesinde yaşanan çatışmalardan esinleniyor ve oyuncuyu gıda, ilaç ve barınak bulma konusunda etik kararlar vermeye zorluyor. Oyun daha önce Washington Post, Die Welt, The Guardian ve dünyanın diğer prestijli basın kuruluşlarında da övgüyle karşılanmıştı.

Exit mobile version