Porsche, Coanda Esports İle Bir Ortaklık Kurduğunu Duyurdu

Otomobil üreticisi Porsche’nin yarış bölümü Porsche Motorsport, sim yarış espor organizasyonu Coanda Esports ile ortaklık kurdu. Bu ortaklığın sonucu olarak Porsche ve Coanda, bir araya gelerek Porsche Coanda Esports Yarış Takımı’nın da temellerini attılar. Bir Twitter gönderisine göre Coanda, Alman otomobil markasının resmi e-spor çalışmaları ekibi olacak. Her iki taraf da ortaklığın ‘uzun vadeli’ bir anlaşma olduğunu söyledi ancak anlaşmanın kesin süresi hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmadı.

Bu, motor yarışlarındaki başarılarıyla tanınan bir şirket olan Porsche için ilk fabrika e-spor takımı. Alman şirket, simülasyon yarışlarının sıkı bir destekçisi ve hatta Porsche Tag Heuer Esports Supercup adında kendilerine ait bir e-spor serisine de sahipler. Etkinlikte 200.000 dolar gibi etkileyici bir ödül havuzu bulunuyor.

Artık tam teşekküllü bir e-spor ortaklığı olarak karşımıza çıkan bu atılımın ilk tohumları, Porsche’nin ilk kez 24 saatlik Le Mans sanal yarışında bulunduğu 2020 yılında atılmıştı. Şirket, Porsche Esports Team adı altında gerçek ve sanal sürücülerden oluşan karma bir kadroyu sahaya sürerek Porsche yarışı kazandı ve 2021 etkinliğinde de ikinci oldu. İki şirkete göre, bu başarı, Coanda’nın uygun bir ortak olarak seçilmesiyle sonuçlanan resmi bir fabrika e-spor takımı ihtiyacını körükledi.

Exit mobile version