Profesyonel Overwatch Oyuncusu, CSGO Turnuvasından Uzaklaştırıldı

Yakın zamanda yaşanan bir skandalda profesyonel Overwatch oyuncusu Kephrii, $100,000 ödüllü ReadyUp CSGO Invitational adlı etkinlikten uzaklaştırıldı. Bu kararın sebebi ise turnuvada rakip takım oyuncusuyla işbirliği yaptığına dair ortaya çıkan yoğun şüpheler idi.

Etkinliği diğer turnuvalardan ayıran kısım, oyuncuların bireysel olarak kazandıkları puanlarla ödül havuzuna dahil olmasıydı. Skorlar 1 puan, asistler 2 puan ve bıçakla alınan skorlar 5 puan değerinde idi. Bu noktada rakip takımda oynayan 28 yaşındaki Twitch yayıncısı Gale Adelaide ile işbirliği yaparak birbirlerine kolay bıçak skorları sağladıkları şüphesi etkinliğe damga vurdu. İki oyuncunun da birbirinden eşit sayıda bıçak skoru alması sonucu etkinliği takip eden birçok kişi bazı şüpheleri olduğunu belirtmeye başladı. Kephrii, Twitter’da yaptığı açıklamada Gade’i duymadığını ve son yıllarda CSGO oynamadığı için oyun hakimiyetinin düşmesi sonucu kolay skorların hedefi olduğunu belirtti.

FACEIT de bu şüpheler ve suçlamalar üzerinde kendi soruşturmasını yürüttü, ancak 28 yaşındaki yayıncının suçsuz olduğu kanaatine varıldı. Bununla birlikte profesyonel Overwatch oyuncusu Kephrii, yine de etkinliğin sorunsuz ilerlemesi önceliklendirilerek turnuvadan uzaklaştırıldı.

Exit mobile version