PROTALITY Season 6 Açık Eleme Sonuçları

2023 yılının Türkiye’deki PUBG espor sahnesi için ilk büyük adımı olan PROTALITY Season 6, Açık Elemeler ile başladı. Dört güne ayrılan ve birbirinden heyecanlı karşılaşmalara sahne olan Açık Elemelerin kısa bir özetiyle sizleri baş başa bırakıyoruz.

Gün 1

PROTALITY Season 6 Açık Elemeler A Grubu mücadelesinde tanıdık isimlerden CREFF, Target Peak ve Merlyn Esports vardı. İki galibiyete rağmen ilk 4’e son sıradan dahil olan CREFF, skor konusunda beklediği sonuçları alabilmiş gibi görünmüyor. Öte yandan sıralamada adlarını çok sık görmesek de aldıkları skorlarla adlarını ikinciliğe yazdıran ACES için bir üst tur pek kolay olmayabilir. BurnumEstetik ise sahanın her noktasında bulunan ve hem maç sonlarına kadar direnebilip hem de skor çıkarabilen bir kadro olarak birinciliğe yerleşti. Sıralama puanları ile üst tura ulaşan bir diğer takım ise Ne Dedin? oldu. Puan tablosunun geneline bakıldığında takımların çoğu için puan dağılımı dengeli bir şekilde ilerlemiş durumda. Bu da gruptaki maçların heyecanlı olduğunun bir diğer kanıtı. Twire istatistiklerine bakıldığında grubun en başarılı oyuncusu BurnumEstetik ekibinden KAYGANAIM olarak göze çarpıyor. 15 skor ve 2000 hasarla oldukça etkili oynayan oyuncu bu performansıyla takımını liderliğe taşıdı.

Gün 2

PROTALITY Season 6 Açık Elemeler B Grubu da birçok tanıdığımız oyuncunun yanı sıra bazı tanıdık takımlardan oluşuyor. ORGLESS4, FULLTILT, Aygaz Power gibi takımlar uzun süredir bu sahalarda izlemeye alıştığımız isimler. Ancak buradaki puan tablosunun zirvesinde skorlar daha baskın bir rol oynamış durumda. Özellikle ADR Farmers ekibi 5 maçta 42 kill ile hayli başarılı bir grafik çizmeyi başardı. Onları bir diğer güçlü isim olan ORGLESS4 takip etti. İlk ikiden sonra fark açılsa da ilk 8 boyunca birbirine çok yakın puanlara sahip olan 6 takım, tüm maçlarda heyecan fırtınası yaratan sahneler izletmeyi başardılar. Gruptan çıkan dört takım ise ADR Farmers, ORGLESS4, We Are Not Mix ve Sunshine oldu. Twire istatistikleri itibariyle grubun en etkili oyuncusu ADR Farmers kadrosundan ArabamDacia- oldu. Bazı istatistiklerde önüne geçen oyuncular olsa da sahanın her alanında oynadığı oyundan verim almayı başaran ArabamDacia-, 13 katletme ve 2215 hasarın yanı sıra defansif olarak gösterdiği başarıyla gruptaki başarılı oyuncuların arasından sıyrılıyor.

Gün 3

En ezici üstünlüklerden birini izlediğimiz PROTALITY Season 6 Açık Elemeler C Grubu, HOWL‘un gölgesinde kaldı desek yeridir. 5 maçta 58 kill ve 36 sıralama puanının getirdiği 94 toplam puan, grubun kalanına adeta alınacak skor bırakmadı. Ancak buna rağmen ikinci sırada 71 puan toplamayı başaran ve liderliğe uzun süre ortak olan Nevermind‘ı da Upper Bracket mücadelesinde heyecanla izleyeceğimiz kesin. İlk iki sıradaki ezici üstünlüğün ardından geriye kalan çekişmeden sıyrılmayı başaran Bullet Rain ve Mix It For The Biscuit ekipleri de Upper Bracket aşamasında izlemeye devam edeceğimiz kadrolar olarak göze çarpıyorlar. Ancak 29 puan alan ve sadece 1 puan ile bu sıralamayı yakalayan Mix It For The Biscuit için bir sonraki mücadele oldukça zorlu olacak gibi görünüyor. Twire tarafında da istatistikleri HOWL ekibinin rakipsiz şekilde işgal ettiğini görüyoruz. Genel istatistiklerde en etkili oyuncu ise HOWL_Ruern oluyor. 20 katletme ve 2332 hasarla girdiği savaşlarda bitiriciliğini konuşturan oyuncunun yanı sıra HOWL kadrosu haricinde en iyi 4 istatistiğine giren IW_Grown için de bir parantez açmamız gerek. 17 katletme, 20 devirme ve 3644 hasar ile gece boyu karşısında hareket eden her şeyi delik deşik eden IW_Grown, Nevermind ekibini bu zorlu mücadelede ikinciliğe taşıyan en önemli faktör oldu.

Gün 4

PROTALITY Season 6 Açık Elemeler D Grubu da heyecanlı maçlara sahne oldu. Özellikle EMEA bölgesinden önceki etkinliklerde gördüğümüz Crashers Esports bu grupta agresif oyunlarıyla öne çıkmayı başaran isim oldu. 60 puanla liderliğe oturan Crashers Esports’un ardından 58 puanla addtodead- ve 52 puanla Deep Jungle Walk, Upper Bracket biletini almayı başardılar. Skor dağılımının dengelendiği alt sıralarda ise son slotun sahibi 38 puanla MESKEN oldu. Grupta maç sonlarına kalmayı en iyi başaran ekip, 5 maçta 29 sıralama puanı toplayan addtodead- idi. Agresif oyunlarındaki başarıyı hayatta kalma noktasına taşıyamayan Seyhan Belediye Espor ile Vayta Team ise skor çıkarma açısından başarılı olsalar da maçlarda erken düşmeleri sebebiyle bu puanları yükseltemediler. Twire istatistiklerine baktığımızda Crashers Esports ekibinden MEA_Shirox zirveye oturmuş durumda. 15 katletme ve 2514 hasarla takımını zirveye taşıyan oyuncunun en büyük rakibi ise ikinci sıradaki addtodead- takımından DekatronGX oldu. 15 katletme ve 2629 hasarla liderlik yarışında gece boyu zirveyi zorlayan addtodead- ekibi için kritik katkıları olan oyuncu, liderliğe çok yakındı.

Sırada Upper Bracket Mücadelesi Var

PROTALITY Season 6 Açık Elemeler tamamlandıktan sonra sıra Upper Bracket ve Lower Bracket mücadelelerine geliyor. Açık Eleme aşamasından yükselen 16 takıma katılan 8 takım ile toplam 24 takımdan oluşan ve 3 gruba ayrılarak AvB, AvC, BvC şeklinde üç maç gününde en iyi 8 takımı belirleyen Upper Bracket mücadelesinde heyecan tırmanıyor. Buradan çıkacak en iyi 8 takım doğrudan finale giderken, ardından oynanacak olan Lower Bracket mücadelesi ise kalan 16 takımın iki maç gününde 8 takımı daha finale göndermesine sahne olacak.

Upper Bracket aşamasına davetli olarak katılan takımlar ise Digital Athletics, Sarvem Esports, Voltran Esports, Denizbank Wildcats, MTB Esports, Pcific Esports, Orgless ve Stardust.

100.000TL ödül havuzu ve 2 Wildcard hakkı ile Türkiye’nin PUBG sahnesini her etkinlikte bir adım daha ileriye taşıyan PROTALITY, bu sezon da tırmanan heyecanla izleyicileri PUBG rekabetine doyuracak. Maçlar, PUBG: BATTLEGROUNDS TR Twitch adresinde canlı olarak yayınlanacak. Etkinlik hakkında en güncel haberler ve paylaşımlar için PROTALITY Twitter adresini de mutlaka takip etmeyi unutmayın.

Exit mobile version