PROTALITY Season 6 Büyük Final 2. Gün Sonuçları

Büyük ödül için nihayet dün akşam açılan paraşütlerden sonra bugün de PROTALITY Season 6 Büyük Final mücadelesinde 5 harika maç izledik. Takımların kıran kırana savaşında ödül havuzundan pay almak ve zirvede Wildcard hakkı yakalamak için varını yoğunu ortaya koyan oyuncular yine PUBG tutkunlarını üst düzey rekabete doyurdu. Bu akşam oynanan 5 karşılaşmanın özetini sizlerle paylaşıyoruz.

Maç 1

Uçak: Güneybatı – Kuzeydoğu
Alan: Merkez

Merkez alanda sakin başlayan ilk maçta açılışı CE_SHIRO yaptı. STR ekibinden bir skor alan CE, rakibin geri çekilmesiyle birlikte daha fazla zorlamadı. Alan merkezine inen STR, orada MTB‘ye çok ağır bir ateş açarak arka arkaya 3 oyuncularını düşürdü. Aynı bölgede NM de oraya batıdan yaklaşan DJ ekibine ateş açarak bir skor çıkardı. Son oyuncusunu NM‘ye kaptıran MTB, akşamın ilk elenen takımı oldu. 8.30 sularında alanın her bölgesinde takımlar birbirlerini taciz atışlarıyla hataya zorlamaya çalışıyordu. Alanın daraldığı saniyelerde DJ ile DEAD arasında yaşanan çatışmada DEAD bir oyuncuyu kaybetti ve hızla alana doğru hareketlendi.

Bu esnada alanın güneyinde La Bendita güneybatısında kalan bölgede DA ve BULL karşılaştı. Onların da doğusunda ORG4 bu çatışmaya üçüncü parti olarak uzaktan dahil olmaya çalıştı ancak DA’nın skorları almasına engel olamadı. Burada DA oyuncu kaybetse de BULL‘u elemeyi başardı. Üçüncü alana geçilirken kuzeybatıya kapanan alan sebebiyle La Bendita alan dışı kaldı ve 6 takımdan oyuncular aynı anda dışarıda kalarak alana doğru hareketlendiler. Yeterince geniş bir alan olduğu için burada çatışma yaşanmazken kuzeydoğuda IW ve DEAD alan sınırında çatıştılar. Burada IW ekibi 2 skor çıkarmayı başardı ve son kalan DEAD oyuncusu oradan kaçarak sıralama puanları için güvenli bir konuma geçti. Merkez bölgede ise NOT, ORG4, ADR, DA ve HOWL birbirlerine aralıklı olarak ateş açıyorlardı.

Dördüncü alan tam güneye kapanınca Graveyard ile Minas Generales arası merkezlendi. Yukarıda adı geçen beşliye ek olarak NM ve ORG da alana sınırdan dahil olan iki takımdı. Batı yayına kuzeyden inen CE, burada ADR ve SRM ile karşılaştı. Kuzey açıklarında ise VOLT, hem güneyde NOT hem kuzeydoğuda IW ekiplerine ayrı ayrı ateş ediyordu. Derin rotasyında ORG4 ile karşılaşan IW, burada planladığı hamleyi başaramayarak 3 oyuncuyu hızlı kaybetti. NM ekibi STR‘yi çok hızlı elerken IW‘nin son oyuncusu da HOWL tarafından düşürüldü ve maçta 12 takım kaldı. 20. dakikada en batıda dış çemberde SRM, CE üzerinde yarattığı kayıplarla ADR üzerine giden rakibi adeta yumuşattı. ADR de kalan oyuncuları bitirerek CE takımını maçın dışına gönderdi. Bunun ardından aynı bölgede SRM ve ADR birbirlerine yaklaşırken DA oyuncularını da arada sıkıştırdılar. Burada ADR önce DA kadrosunu düşürürken bir süre sonra üçüncü partiler sebebiyle takımlar birer adım geri çekildiler. O esnada VOLT da kuzeyden merkeze açtığı ateşte NOT takımını eledi. Batıda tekrar alevlenen çatışmada SRM ve DA takımları kayıp verirlerken alan doğuya kapanarak oradaki herkesi açıkta bıraktı. ADR, bu arada arkalarında bekleyen son DEAD oyuncusunu fark etti ve bir skor daha aldı.

23. dakikada bu çatışmada DA da elendi ve kalan oyuncular alana doğru hareketlendiler. Kuzeyde VOLT da çıkmak zorunda kaldıkları yerleşkeden rakiplere ateş açarlarken güneydoğuda ORG ekibi HOWL‘u ciddi anlamda kayıp vermeye zorladı. Bunlar olurken son DJ oyuncusu kuzeydoğuya doğru alan sınırında beklediği yerden çıkarak ORG ekibine saldırdı. Karmaşadan yararlanmak isteyen son HOWL oyuncusu ise araçla alana girmek isterken düştü ve maça veda etti. Onu DJ ile ADR takip edince aniden 5 takıma kadar düşüldü. Halen batıda kalan SRM ekibi, ORG4 ve ORG ateşi arasında kalarak sıkıştı. Kuzeyde ise VOLT ile NM çatışıyordu. Birkaç dakika süren bu karmaşa, ilk olarak SRM‘in elenmesiyle son 4’e düşerken NM ve VOLT‘un düşmesiyle son 2’ye geldi. 28. dakikada daralanan alan, 4 kişilik ORG ve 3 kişilik ORG4‘ü son mücadele için karşı karşıya getirdi. Yerleşke avantajına sahip ORG4 üçlüsüne karşı açık alana yayılarak farklı açılardan rakibi kuşatan ORG dörtlüsü arasında çok heyecanlı bir bekleyiş yaşandı. ORG iki kez rakibinden oyuncu düşürse de baskın yapmak için acele etmedi. Alanın önce yerleşkeyi kapatacağını gören oyuncular, rakibi hataya zorladı. Son ORG4 oyuncusu aniden 3 kişiyi devirse de biten mermi sebebiyle ORG maçı kazandı.

Maç 2

Uçak: Kuzeybatı – Güney
Alan: Güneybatı

Güney adasını kapsayan alanda ilk skorlar DA ve DJ tarafından alındı. Ardından bir süre sessiz geçen oyunda takımlar 7.30 itibariyle tamamen alana giriş yaptılar. Batı tarafında 8. dakika civarında NM ve DJ arasında çok sert bir çatışma yaşandı. Bu çatışmadan DJ 4 temiz skorla ayrıldı. Bu esnada ORG4 de CE ekibinden bir skor almayı başardı. Çok geçmeden karşılık veren CE de rakipten bir oyuncuyu düşürdü ve durum eşitlendi. 11.30 sularında HOWL ve DA‘nın ortak ateşiyle ADR iki oyuncusunu kaybetti. ORG da uzaklardan bir IW oyuncusunu düşürerek tekrar geriye çekildi.

Üçüncü alanda merkezde DEAD, SRM ve HOWL arasında kalan STR ekibi bir süre dirense de bu baskı karşısında elenmekten kurtulamadı. Güneydoğuda ise ORG4 ve IW çatışması alan girişinde tekrar alevlendi. Onların biraz batısında da MTB ile CE yakın mesafe savaşına girdiler. Buradan galip ayrılan taraf CE oldu. Dördüncü alanda güneye kapanan çemberle birlikte ORG ve NOT ikilisinin bulunduğu yerleşke dışarıda kaldı. Alanı terk etmek için çatışmaya giren iki takım savaşa devam ederken güneydoğuda ORG4 sonunda IW takımını eledi. Kuzeyde ise BULL‘un üçüncü parti olmasıyla ORG maça veda etti. Bundan birkaç dakika sonra BULL da VOLT tarafından elendi.

Dakikalar 22.30’u gösterdiğinde ADR ve DA arka arkaya elenirken sahada 5 takım vardı. Güney kıyısında yolun hemen üzerine kapanan alanda DEAD, HOWL, DJ, CE ve SRM vardı. Burada ilk elenen DEAD oldu. Son 4’te iki adet 4 oyunculu SRM ve DJ varken diğer takımlar son oyuncularıyla fırsat kolluyorlardı, ancak burada CE iki oyuncuyu da kaybederek elendi. SRM ve DJ burada çatışırlarken HOWL_RuerN çok etkili bir üçüncü partiyle SRM‘e kritik bir çelme taktı. Ancak buna rağmen DJ’i elemeyi başaran SRM, son olarak HOWL_RuerN ile 2v1 kaldı. Üçüncü oyuncuyu da kaldıran SRM, büyük bir avantaj yakaladı. Rakibi sıkıştıran SRM, böylece galibiyete ulaştı.

Maç 3

Uçak: Güneydoğu – Kuzeybatı
Alan: Kuzeybatı

Takımlarının çoğunun uçaktan erken atlayarak alan dışında kaldığı ilk Erangel maçında skor perdesini CE ekibi MTB ile girdiği çatışmada rakibini eleyerek açtı. Takip eden dakikalarda STR ile çatışmaya giren CE, burada oyuncu kaybetti. 8.20 civarlarında IW ateşinde kaybettiği oyuncuların ardından harika bombalar atan SRM, rakibini aniden elemeyi başardı. Bu sırada BULL ekibi de NOT tarafından maruz bırakıldığı atışlarda oyuncu kaybına uğradı. İkinci alanda Georgopol çevresi ve kuzeyi çemberin içerisinde olunca Pochinki ve rRuins bölgesi aniden sıkıştı. O bölgede rotasyonda karşılaşan ADR ve NM arasında yaşanan sıcak çatışmada elenen taraf NM oldu. Arkadan gelen ORG4 ekibi ADR’den bir skor çalarken bölgeden çıkamayan ADR_westN burada ORG hücumunda düşerek maça veda etti. 

Georgopol doğusuna daralan alanda NOT ile DEAD çatışırken BULL da tekrar DA ile karşılaştı. Burad DEAD ve DA birer oyuncu kaybettiler. Doğu tarafında ise rotasyonu devam eden ADR, CE tarafından aldığı atışlarla bir oyuncusunu daha kaybetti. Bu esnada BULL, DA‘yı elemeyi başardı ancak onlara kafa atan ADR tarafından hazırlıksız yakalandı. En kuzeyde VOLT ekibi CE‘yi elerken ORG ekibi de Rozhok’tan bu yana kovaladığı BULL‘u eledi. ORG4, aynı bölgede ADR‘yi de eleyerek kendisine rahat bir alan açtı ve toparlanma fırsatı buldu. 

Birkaç dakika boyunca yoğun çatışmalara rağmen fazla kayıp görmediğimiz oyunda alan Georgopol’ün kuzeydoğu çıkışına kapandı. Burada karışan alanda ilk düşen ekip NOT oldu. Onları DJ, ORG4 ve SRM takip etti. Son 4’e girildiğinde STR de uzun süre direnemedi ve HOWL, ORG ve DEAD ekipleri 4v4v4 kaldı. Üç ekibin aynı anda dahil olduğu çatışmada önce HOWL elenirken ORG da karmaşada oyuncu kaybetti ve DEAD galibiyete ulaştı.

Maç 4

Uçak: Güneybatı – Batı
Alan: Sosnovka

Çok istisnai şekilde güneyden geçen bir uçağı Sosnovka alanının takip ettiği çok kaotik bir Erangel mücadelesiyle gecenin dördüncü maçı başladı. Hızlı ve yoğun rotasyonlar arasında ilk çatışma Primorsk doğusunda CE ve DJ arasında yaşandı. Bu çatışma sürerken Sosnovka’nın göbeğinde ADR, BULL ve HOWL üçlüsü birbirine girdi. Burada elenen taraf HOWL oldu. O bölgeye hemen ardından MTB ulaştı. Bir süre sonra BULL o bölgeden araçla uzaklaşırken bir oyuncusunu kaybetti. 

İkinci alan giderek Sosnovka üzerine daralırken Novorepnoye de dışarıda kaldı. Oradan SRM ve DEAD ekipleri farklı yönlere doğru adanın kuzeyine ve güneyine dağılarak yeni bir güvenli bölge aramaya başladılar. 15. dakika civarında dakikalar süren CE ve DJ çatışmasının bitmesiyle birlikte batı köprüsünden adaya giren CE, güneybatı çermberinde BULL‘u ateş altına aldı. O esnada SRM ekibi NOT‘ı elerken SRM, NOT ve ADR üçlüsü MTB‘yi eledi. BULL‘un son oyuncusu da kısa süre sonra alanda maça veda etti. 

Kısa süren sessizlik batıda VOLT, DJ ve CE arasında yaşanan sert çatışmayla bozultu. Tüm takımların ağır kayıplar vermesinin ardından DJ elendi. Bu sırada DA ekibi ORG‘u elemeyi başardı. VOLT, CE‘yi de eleyerek buradaki çatışmadan çıktı ancak kalan son oyuncusu DEAD tarafından bir süre takip edildi. Bunlar olurken güneybatıda STR, IW ve ADR çatışıyordu. Burada en dış çemberde sıkışan ADR ilk olarak elendi. STR de uzaklardan SRM tarafından atışlara maruz kalarak elenirken batıda VOLT oyuncusu ORG4 tarafından fark edilerek düşürüldü ve sahada böylece 6 takım kaldı.

Sosnovka merkezinden hafif kuzeye doğru kapanan alanda doğudan içeriye giren NM, güneydoğudan gelen IW‘yi düşürmeyi başardı. Bir süre sessizlikten sonra SRM ekibi, ORG4 ve NM arasında kalarak oldukça ağır baskıyla karşılaştı. NM bu esnada DEAD‘den de skor çıkarmayı başardı. DEAD‘in elenmesiyle son 4 mücadelesine geçildi. ORG4, doğudaki çatışmadan uzaklaşarak kuzeyde daha açık bir alana çekildi ve son savaşa hazırlanmak üzere yeni bir pozisyona geçti. İlk çatışma DA ile ORG4 arasında çıksa da NM son kalan SRM oyuncusunu aniden fark edip düşürünce geriye 3 takım kaldı. ORG4, burada 4 oyuncu avantajına sahipken NM‘den 3, DA‘dan 2 oyuncu ayaktaydı. ORG4‘ün siper aldığı yerleşkeye sızan DA, rakiplerinin çatışmasını beklerken tek oyuncuya düşse de ORG4 düşene kadar ayakta kalmayı başardı. Daha sonra kalan son oyuncu da kendisini alana bırakarak galibiyeti NM‘ye teslim etti.

Maç 5

Uçak: Kuzeybatı – Doğu
Alan: Kuzeydoğu

Gecenin son maçında alan haritanın doğusunda belirdi. İlk çatışma ise rotasyonların başladığı 4. dakikada Georgopol güneyinde IW ve DJ arasında yaşandı. Burada IW, açılışta bir skor çıkarmayı başardı. Daha sonra bir oyuncu kaybeden IW, arka arkaya oyuncu kaybederek elendi ve geceyi erken kapattı. Bunlar yaşanırken takımlar alana girdiler ve ilk alanın kapanmasını beklemeye başladılar. Üçüncü alana kadar birer ikişer kayıpların yaşandığı maçta doğuda ADR ile çatışan ORG4 elendi ve sessizlik bozuldu. Dördüncü alanın Yasnaya Polyana – Mansion hattından Mansion tarafına doğru daralmasıyla birlikte Yasnaya Polyana’da CE, NOT, DEAD, DJ, BULL, ORG ve HOWL ekipleri dışarıda kaldılar. Bu takımların rotasyon hazırlığı sırasında çıkan çatışmalar şiddetlenirken ORG da kuzeydoğudan alana girmeye çalışırken VOLT ile karşılaştı. Oradaki yerleşkeye sığınan ORG’a güneyde ADR de ateş açıyordu. Yasnaya Polyana tarafındaki çatışmalarda CE hızlıca alana inerken önce DEAD elendi. Onları NOT takip etti. ADR’nin önünden alana derinlemesine inen ORG da STR ile karşılaştığı merkez noktada elenerek geceyi kapattı. 

20. dakika bittiğinde alanın kuzeybatısı oldukça yoğun çatışmalara sahne oluyordu. HOWL, ADR ve VOLT üçlüsünün kuzeydeki çatışmalarına SRM, CE ve MTB batıda eşlik ediyordu. Burada ilk elenen MTB olurken DJ’in son kalan oyuncusu da alana girmeye çalıştığı sırada CE tarafından elendi. Kuzeyde de ADR ekibini eleyen HOWL, saniyeler sonra SRM atışlarıyla elendi ancak skorların ikisi ADR‘de kaldı. Kuzeyde kalan son ekip VOLT da 23. dakika biterken CE tarafından elendi. Kalan 5 takımın hepsi bu noktada bütün oyuncularıyla ayaktalardı. SRM, CE, STR, NM ve DA beşlisi burada gecenin son puanları için mücadeleye giriştiler. Alana girmeye çalışan DA, hızlı şekilde elense de giderken NM ekibinden iki oyuncuyu yanında götürdü. Son 4 mücadelesinde ortada kalan CE, STR tarafından elenirken STR de SRM ekibinin atışlarına maruz kalmaktaydı. Son alana ilerlenirken SRM ve STR takımlarında 4, NM‘de 2 oyuncu vardı. Burada ilk elenen taraf, STR üzerine gitmeye çalışan NM oldu. Gecenin son düellosunda açılış STR ekibinin attığı başarılı bombayla geldi. Ardından çıkan yoğun çatışmayı SRM kazandı.

İstatistikler Ne Diyor?

Twire.gg tarafından sağlanan istatistikler, oynanan 10 maçın sonucunda Büyük Final aşamasının güncel olarak en başarılı oyuncusunun SRM_BARONPEEK olduğunu ortaya koyuyor. 85 Twire puanı ile takımını sırtlayan oyuncu, şimdiye kadar 19 skor, 9 asist ve 3808 hasar kaydetmiş. Bu istatistiklere ayrı ayrı bakıldığında ise skor krallığında 21 skorla STR_DogSRS‘i görüyoruz. Asist liderliği ise 16 asistle SRM_CCINEXT‘e ait. Hasar krallığında ise STR_Celtik, 4000 hasar barajını an itibariyle aşmış olan tek oyuncu olarak 4267.6 hasar kaydetmiş.

Yarın akşam bu saatlerde bu istatistiklerde Protality Season 6 etkinliğinin “en”lerini görüyor olacağız. Bu heyecanı bizlerle paylaşmak için planlarınızı şimdiden yapmayı unutmayın!

Yarın Büyük Ödüller Sahibini Buluyor

Günlerdir beklenen PROTALITY Season 6 Büyük Final mücadelesi yarın son 5 maç ile ödülleri sahiplerine dağıtmaya hazırlanıyor. 100.000TL ödül havuzu ve 2 Wildcard hakkı ile birlikte Türkiye’deki PUBG sahnesinin çıtasını belirleyen etkinlik, 2023 yılının perdesini böylece açmış olacak. Bu etkinlikten sonra ise gözlerimiz Wildcard hakkı kazanan takımların Avrupa’daki mücadelesine dönecek. Karşılaşmalar 5 Mart TSİ 19.00‘da PUBG: BATTLEGROUNDS TR Twitch adresinde canlı yayınlanacak.

Exit mobile version