PROTALITY Season 6 Büyük Final Mücadelesi Başladı

Sonunda beklenen gün geldi ve PROTALITY Season 6 Büyük Final için paraşütler açıldı. 20 Şubat tarihinden bu yana mücadele eden birçok takımın arasından en iyilerinin yükseldiği bu kıran kırana savaşın ilk 5 maçı bu akşam ekranlara taşındı. Harika oyunlar izlediğimiz gecenin özetini sizlerle paylaşıyoruz.

Maç 1

Uçak Güneydoğu – Kuzeybatı
Alan Kuzeybatı

PROTALITY Season 6’da Büyük Final heyecanı, hafif kuzeybatı alanıyla başladı. Takımların yarısından çoğu 4. dakika itibariyle alanın içindeydi. Bu dakikalarda Puerto Paraiso’da yaşanan CE ve IW çatışması, iki takımdan da birçok oyuncunun devrilmesine rağmen kimsenin ölmemesiyle ilginç bir seyre büründü. Bir süre daha böyle devam eden çatışma, IW’den üç oyuncunun ölmesiyle ilk elenmeye çok yaklaştı. Ardından direnen son oyuncu CE‘den iki kişiyi skora çevirse de düşmekten kurtulamadı ve finalde ilk elenen takım IW oldu.

Takip eden dakikada ORG da ADR ekibinden bir oyuncuyu öldürerek temiz bir puan aldı ve takımlar şanslarını zorlamadan geri çekildiler. İkinci alanın keskin şekilde doğuya doğru daralması, birçok takımı La Cobreria – El Pozo – Monte Nuevo yayında dışarıda bıraktı. Merkeze denk gelen San Martin ve Hacienda Del Patron ise yoğun şekilde oyuncuların hücumuyla karşı karşıya kaldı. 12. dakika biterken STR ve NOT arasında alevlenen çatışmada ilk kayıp NOT ekibinden geldi. STR, bu avantajın üzerine yüklenerek bir skor daha almayı başardı. 14. dakikaya kadar sessiz geçen oyunda üçüncü alanın tekrar doğuya kapanmasıyla alan sınırında kalan ekipler içeriye doğru baskı kurmaya başladılar. 

NOT, bir önceki çatışmadan sonra BULL ekibine saldırıp bir skor alsa da son oyuncusu da düştü ve ikinci elenen takım NOT oldu. Dördüncü alan kuzeybatıya daralarak Hacienda Del Patron bölgesini sınırda bıraktı ve bu hareketle beraber takımlar arasındaki temaslar hareketlendi. CE ekibi, kalan oyuncularını burada kaybederek DEAD tarafından elenirken çevredeki takımlar da bu çatışmalardan fırsat kollayarak skor çıkarmaya çalıştılar. Giderek daralan alanda 20. dakika itibariyle halen 13 takım olunca hızlanan çatışmalarda lobiye dönen bir sonraki takım VOLT oldu. ORG4 tarafından elenen ekibin ardından San Martin kuzeyinde SRM de ORG tarafından elenerek maça veda etti. Onları ADR ile çatışan DEAD takip etti ve 10 takım kaldı. Bu ana kadar sessiz kalan HOWL da ADR üzerine oynayarak bir skor çıkardı ancak karmaşalı çatışmada devamı gelmedi.

Tekrar sakinleşen maçta takımlar alanın hareketini beklemeye çekildiler ve yeniden şekillenen oyun alanında taktiklerini bu sürede gözden geçirerek rakiplerinden bilgi topkamaya çalıştılar. 24.30 civarında ORG ekibi de elenirken takımlar çapraz ateşle birbirlerinden oyuncu eksiltmeye başladılar. 25. dakikada MTB ekibi saklandığı yerde DJ ekibini elemeyi başardı. Aynı anda DA da ADR‘yi saf dışı bırakarak bölgede bir rakip daha eksiltti. 27. dakikada birçok oyuncu ardı ardına düşerken kuzeydoğu bölgesinde HOWL ve DA tarafından tutulan yerleşke adeta yangın yerine döndü, ancak ilginç şekilde güneybatıda MTB oradaki takımlardan önce elendi. Ardından HOWL ve DA arasındaki çatışmada HOWL’un galip gelmesiyle son 4’e girildi. İlk elenen STR‘nin ardından HOWL da ORG tarafından elenince ORG ekibi 4v1 avantajı net şekilde değerlendirerek galibiyete ulaştı.

Maç 2

Uçak Güney – Kuzeybatı
Alan Batı

Gecenin son Miramar maçında alan tamamıyla batı sınırlarına dayalı şekilde ortaya çıkınca birçok takım aslında yakın geçen uçağa rağmen dışarıda kaldı. 5. dakika civarında sıkışan Monte Nuevo batısı, bu noktada adım adım karışmaya başladı. Yaşanan çatışmalarda ikinci alanın kuzeyde belirlenmesini takiben ilk elenen ekip MTB oldu. Ardından alanın doğusunda ADR ve SRM arasında çıkan çatışmada NM ekibinden oyuncular da buraya dahil olurken SRM oyuncu kaybıyla ortamdan uzaklaştı ve alanın kuzeydoğusunda boş bölgeye yöneldi. Üçüncü alana kadar sessiz devam eden oyunda alan El Pozo ile Monte Nuevo arasına daralınca yolların çevresindeki tepelerin her noktasına takımlar adım adım yerleşmeye başladılar. Yoğunlaşan bölgede DEAD ekibi VOLT ile girdikleri çatışmada rakiplerine oldukça ağır hasar verdiler. Bu çatışma sonunda BULL bir skoru çalarken VOLT ekibi elendi. DEAD bu savaşın ardından beklemeden DJ ekibine ateş açtı ve oyuncularını düşürdü.

Bunlar yaşanırken alan doğuya doğru kapandı. DEAD, önce ORG ardından da BULL ekibinden aldığı darbelerle oyuncu kaybetmeye başladı. Alan merkezinde ise yaklaşık 8 takım birbirine çok farklı açılardan çapraz ateş açarken CE ve DJ ekipleri aynı saniyede elenerek maça veda ettiler. Dakikalar içerisinde alan dışında sıkışan DEAD de elenince sahada 11 takım kaldı. Doğu sınırında HOWL ve ADR arasında çıkan çatışmada HOWL elendi ve ADR oyuncuları hemen ardından sınırdan girmek için DA ile NM ekiplerine dönerek pozisyon aldılar. Bu sırada STR ekibi ORG‘u eledi. 

22.30 civarında alan iki yerleşim bölgesinin tam arasında yol kenarında bulunan üç tepenin arasına çekilirken ADR de maça veda eden takımlar arasına girdi. ORG4‘ün uzun süre sıralama puanı alabilmek için bekleyen oyuncusu ORG4_Msinik de alan sınırında elenirken BULL ekibi DA‘yı eleyerek güney bölgesinde kendisine net bir saha yarattı. Bu andan sonra tam merkezdeki yerleşkeye aynı anda üç takım hücum etti ve burada ilk elenen IW oldu. Burada STR, NM ve NOT üçlüsü çatışırken kuzeyde SRM, güneyde BULL olmak üzere sahada 5 takım vardı. Bu alan daraldığında da ayakta kalmaya devam eden takımlar, dakika 27’de çok sıkışık bir alanda birbirlerinin hatasını beklemeye başladılar. SRM ekibi NM oyuncusunun bulunduğu binaya girdi ve burada iki takımın oyuncuları farklı katlarda alanı beklemeye başladılar. BULL oyuncuları tepenin çevresinde iki farklı açıda beklerlerken STR oyuncusu üçüncü bina çatısından NM oyuncusunu eledi ve son 4 takım kaldı. NOT oyuncuları STR‘nin olduğu binaya baskın yapsalar da çatıdaki oyuncuyu bir süre bulamadılar. SRM ve NOT arasındaki çatışmaya NOT‘un üzerindeki STR oyuncusu inanılmaz bir bombayla dahil olarak 3 skor birden çıkardı. Bu skorlardan sonra kendisini alana bırakan STR_DogSRS, geriye BULL ve SRM oyuncularını bıraktı. 2v2 savaşta dumanaltı olan alanda SRM ekibi galibiyete ulaştı.

Maç 3

Uçak Kuzeybatı – Güneydoğu
Alan Doğu

Büyük Final aşamasının ilk Erangel mücadelesi oldukça sakin başladı. İlk 7.5 dakika içerisinde sadece DA_Iroh‘un VOLT ekibinden aldığı skoru izledik. Alan doğu tarafına daralınca bütün takımlar aynı anda hareketlenerek Prison – Mylta hattına doğru yola koyuldular. Dördüncü alana kadar sakin geçen oyun, 17. dakikada tekrar hareketlendi. Prison çevresine daralan alanda takımlar yavaş yavaş tansiyonu yükseltirlerken ilk elenen takım 20. dakikada ORG4 oldu. Onları BULL, IW ve DEAD takip etti. Alanın Prison üzerine doğru daha da daralması, birçok takımın anlık hatalarda bile maça veda etmeleri anlamına geliyordu. CE ekibi 22. dakikada STR‘yi maçın dışına iterken alan sınırının dışında birçok takım benzer pozisyonlarda içeriye girebilmek için çatışıyordu. CE bir süre sonra HOWL tarafından elenirken DA ve ORG da ardı ardına bu karmaşada düştüler.

Prison içi SRM ve MTB tarafından tutulurken arkasındaki tepede HOWL ve NM bulunuyordu. Prison çıkışında ise NOT ve DJ ekipleri vardı. Doğu tarafındaki ormanlık alana da VOLT ve ADR yayılmış durumdaydı. Alanın doğuya kapanması, 6 takımın da hareket etmek zorunda kalması demekti. İlk elenen, tepeden inen NM oldu. Onları çıkışı tutan DJ takip etti. İçeriden çıkan MTB, HOWL ateşinde düşerken orman tarafında ADR ekibi de VOLT‘u eledi ancak bir skoru DJ‘e kaptırdı. Bir süre sessiz kalan savaşta HOWL, DJ‘i eleyince maçta 3 takım kaldı. Alanın giderek dışarıdaki ormana daralmasıyla beraber HOWL, SRM ve ADR oyuncuları çok riskli bir pozisyonda ölüm kalım savaşına başladılar. ADR ve SRM, burada arka arkaya ikişer oyuncu kaybettiler. Ancak HOWL da tek kişiye kadar düşünce Oyuncularını kaldırmayı başaran ADR avantaj yakaladı. SRM oyuncusu HOWL’u eledikten sonra ADR de bu avantajı değerlendirdi ve zafere ulaştı.

Maç 4

Uçak: Güney – Kuzey
Alan Kuzey

İkinci Erangel karşılaşması bu kez kuzey alanıyla başladı ve Severny çevresiyle Rozhok nehri üzerinde çok şiddetli çatışmalar izleyeceğimiz neredeyse garantilendi. İlk olarak DA ile MTB arasında çıkan çatışmada Rozhok kıyısı hızla ısınmaya başladı. Alanın güneydoğusunda rotasyonla Lipovka bölgesinden Yasnaya Polyana’ya ilerleyen NM, IW ve DJ aynı bölgede karşılaştılar. Burada NM ekibi DJ‘den bir skor almayı başarsa da çatışmanın devamı gelmedi. Kısa süre içerisinde yoğunlaşan Severny – Rozhok hattında birçok takım yaşanan çapraz çatışmalarda rakiplerinden oyuncu düşürmeyi başardı. İkinci alanın tam bu hat üzerine kapanması neticesinde Stalber bölgesinden rotasyonda olan takımlar tekrar batıya hareketlendiler.

Shooting Range doğusunda ORG ve DEAD arasında çıkan çatışmada ORG beklenmedik kayıplar verdi. Nispeten sessiz geçen üçüncü alanın ardından dördüncü alan Shooting Range – Rozhok arasına kapandı. 15. dakikada IW ve ORG arasında çıkan çatışmada VOLT‘un üçüncü parti hamlesiyle IW ekibi zor durumda kaldı. Bu esnada doğuda alana giren STR, ORG4 ile çatışırken bir skor çıkarmayı başardı ancak batıda 3 takımın açılarına girdiler. Alanın kuzeybatıya doğru çekilmesi, güneydoğuda 5 takımı dışarıda bırakırken bu sınırda ORG4 elendi. Onların ardından ADR ekibi STR takımından 3 skor çıkardı. Zincirin devamı VOLT ve IW ekiplerinin ORG‘u elemesiyle geldi. VOLT, çok ilginç şekilde en kuzeyden güneydoğudaki ADR ekibine ateş açtı ve 3 rakibin arasından bir skor çıkarmayı başardı.

ADR sürpriz şekilde tek başına bıraktığı STR_soqettooo tarafından elenerek maça veda etti. Rakiplere puan kaptırmak istemeyen oyuncu da hemen ardından risk almayarak kendini alana bıraktı. Güney sınırında NOT ekibi BULL‘u bitirdikten sonra NM son kalan IW oyuncusunu düşürdü. Bu noktada alanın daralmasıyla çatışmalar giderek hızlandı. HOWL ekibi VOLT tarafından elenirken NM ve SRM ikilisi de VOLT‘u eledi. Bu noktaya kadar skor tablosunda görmediğimiz CE, DA ekibini eleyerek kendini hatırlattı. 4 kişi kalmayı başaran CE, NM ekibini de elerken hemen arkasına DEAD‘i ekleyerek aniden yükselişe geçti. Son 2 savaşına SRM ile 4v4 giren CE, sayı avantajını erken kaybedince çok yaklaştığı zafere ulaşamadı ve SRM ikinci kez galibiyet aldı.

Maç 5

Uçak: Doğu – Kuzeybatı
Alan: Kuzey

Gecenin son karşılaşması kuzey alanıyla başladı. Alanın kapanmasına kadar geçen sürede Rozhok nehri ve Shooting Range çevresinde konumlanan takımlar arasında yaşanan çatışmalarda birçok takım irili ufaklı kayıplar verdi. Geceyi ilk kapatan ekip ise alanın kapanmasına çok yakın saniyelerde CE oldu. Alanın kapanmasını takiben ise IW ekibi doğu Georgopol köprüsü üzerinde DJ‘i eledi. Ardından NOT ekibi de kalan son DEAD oyuncusunu düşürerek onları elemeyi başardı. 

Alanın Georgopol üzerine kapanmasıyla beraber takımlar nehir ve köprüler çevresine yerleşmeye başladılar. Bu esnada şehir güneyinde MTB, NM ekibini eledi. 16. dakika civarlarında ise uzun süre alan dışında kalan HOWL ile SRM alana ulaştılar. Ancak HOWL, ADR_odunmavisi tarafından atılan harika bombalarla çok ağır kayıplar verdi. 17. dakikada VOLT ekibinin de elenmesiyle geriye 11 takım kaldı. Doğuda bir süre direnen HOWL da BULL tarafından elendi ve ADR bu çatışmanın ardından kuzey bölgesine hareketlendi. 5. alanda bir süre çatışmadan uzak şekilde manevra yapan takımlar, tekrar çatışmaya başladığında ilk haber STR ekibinin SRM‘i elemesiyle geldi. Ardından NOT ekibi de Georgopol güneyindeki konteyner alanında ADR‘yi saf dışı bıraktı. Konteyner alanında ORG4‘ün de düşmesini takiben o bölgede kalan 3 takımdan MTB, uzaktaki evin içerisinde kalan son ORG oyuncusunu düşürerek kolay bir skor aldı. Bu esnada bir süre güney yayında sabırla bekleyen STR ekibi de güneydeki üçlü hangarlardan en dış hangara giderek rakiplerine yaklaşmaya başladı. 

Aynı hamleyi doğu tarafından yapan BULL, STR kadar rahat bir pozisyona ulaşamadı zira gittikleri yerde onları karşılayan bir MTB ikilisi vardı. Burada elenen BULL‘u, kuzeyde NOT ve MTB tarafından sıkıştırılan DA takip etti. Sona kalan NOT, MTB ve STR ekipleri 2v2v2 başladıkları mücadelede önce NOT‘ı düşürdü. Tek kalan STR_Celtik, bir süre konteynerlerin arasında alanın geniş tarafında olmanın verdiği avantajla rakiplerinin çevresinde manevra yaparak harika oyunlar oynadı ve 1v2 girdiği bu son savaşı kazanmayı başardı.

İstatistikler Ne Diyor?

Twire.gg tarafından sağlanan istatistiklerde gecenin son maçına harika bir kapanış yapan STR_Celtik, 92 Twire puanıyla ilk günün en etkili oyuncusu olarak karşımıza çıkıyor. Skor tablosunda ise 12 skor, 9 asist ve 12 devirmeyle ikinci konumda bulunan STR_Celtik‘in önünde 13 skorla takım arkadaşı STR_DogSRS bulunuyor. Aynı zamanda 2910 hasarla bu istatistiğin de tepesinde gördüğümüz STR_Celtik, en yakın rakibi HOWL_RuerN‘e yaklaşık 650 hasar fark atmış.

Bazı ilginç istatistikler ise 614 metreden aldığı skorla ilk günden çıtayı oldukça yukarıya taşıyan VOLT_xGrift, bombayla 424 hasar veren STR_Celtik, 4 araç patlatarak hafiften bir GTA tadı yakalayan STR_soqettooo şeklinde karşımıza çıkıyor.

Sırada İkinci Gün Var

Sırada bu heyecan fırtınasının ikinci günü var. Lobiye bu akşam ısınan bazı takımların yarın hızlı şekilde revize edeceği taktiklerle mücadeleye farklı bir tat katacağı, zirveye oynayan takımların ise bu kontra taktikleri olabildiğince hızlı okuyarak pozisyonlarını korumaya çalışacağı bir 5 maç izleyeceğiz. Karşılaşmalar 4 Mart TSİ 19.00‘da PUBG: BATTLEGROUNDS TR Twitch adresinde canlı yayınlanacak.

Exit mobile version