PROTALITY Season 6 Final Öncesi Değerlendirme

PROTALITY Season 6, artık Büyük Final kapısında. Önümüzdeki 3 maç günü ve 15 maç ile birlikte 100.000TL değerinde nakit ödül havuzu ve 2 Wildcard hakkı sahiplerini bulacak. Açık Eleme aşamasından gelen 16 takım ve onlara katılan 8 davetli takım, önce Upper Bracket ve ardından Lower Bracket mücadeleleri ile Büyük Final biletlerini alabilmek için mücadele ettiler. Son düzlüğe girmeden önce, sahaya çıkmaya hazırlanan iddialı ekiplerin son durumuna kısaca göz atıyoruz. Aşağıda yer verdiğimiz ve Twire.gg tarafından sağlanan istatistiklere sizler de ulaşabilirsiniz.

Upper Bracket

Toplam 24 takımın 3 grup halinde dahil olduğu, AvB, AvC ve BvC eşleşmelerinde her takımın ikişer maç gününde toplamda 10 maç oynayarak tüm rakiplerle eşleşme fırsatı bulduğu bu grupta en güçlü final adaylarının performansına tanık olduk. 8 takımın doğrudan finale yükseldiği aşamanın puan durumunu kısaca hatırlayalım.

PROTALITY Season 6 Upper Bracket Sonuçları

Orgless

Liderlik koltuğundan başlayarak baktığımızda ilk göze çarpan manzara kaçınılmaz olarak Orgless kadrosunun açtığı devasa fark oluyor. Finale hiç şüphesiz favori olarak yükselen bu kadro, puanlarına bakmasanız dahi sadece oyuncuların ismiyle bile rakiplerine gözdağı verebilecek nitelikte, Özellikle Thenderlost ve xLyron ikilisi uzun zamandır PROTALITY sahalarında heyecanla izlediğimiz oyunlara imza atan, son dönemde Avrupa sahalarında da başarılı oyunlarıyla hatırlayacağımız çok tehlikeli oyuncular. Bu etkinlikte ORG_xap olarak aramızda olduğu için bazı izleyicilerin başta tanımayabileceği, ancak Quetpa dersek herkesin aklında sunuculardan kalan “QUETPAAAAAA” yükselişlerini hemen hatırlayacağı bir “gizli forvet” olduğunu da hatırlatmadan geçemeyiz. Nitekim Upper Bracket aşamasında toplam istatistiklerin zirvesinde gördüğümüz oyuncu, skor kralı olarak da karşımıza çıkıyor. Son olarak takım kaptanı Onur, sahada şiddetli çatışmalarda belki en nadir gördüğümüz, ancak takım arkadaşlarının aksine 2900 hasarla 23 skor çıkarmayı başararak ne kadar verimli ve bitirici olduğunu bizlere hatırlatan harika bir performansla bu etkinlikte takımını büyük ödüle taşımaya hazır.

Upper Bracket’ta en yakın rakibine 50 puan, 35 skor ve 15 sıralama puanı fark atan Orgless, kupanın en kritik adayı.

We Are Not Mix

Açık elemelerden çıkan takımlar arasında en yüksek puana ulaşmayı başaran We Are Not Mix, Upper Bracket aşamasında topladığı 88 puanla dikkat çekiyor. Kadroda uzun zamandır izlediğimiz Zuveris ve Corpsebag gibi tecrübeli oyunculara sahip olan ekip, artık alışkın oldukları sahalarda kolay yem olmadıklarını bu performansla göstermeyi başardı. Rakipleriyle başa baş giden dörtlüde ICONNIX de bu etkinlikte başarılı oyunlarıyla dikkat çekti. Finalde ödül havuzunda kendilerini görme ihtimalimiz çok yüksek.

ADR Farmers

Açık elemelerden gelen bir diğer başarılı ekip ise grubunun lideri ADR Farmers oldu. PROTALITY sahnesinde defalarca harika oyunlarıyla kendilerini hafızalara kazıyan Hueth, westN, odunmavisi ve RavenGOD ile grubun en agresif oyunlarını izleten ADR Farmers, finalde de her yere mermi yağdırmaya geliyor. 64 skor ile en skorer ikinci takım olan ve 10 maçta 23 sıralama puanı gibi aslında yüksek olmayan bir hayatta kalma oranıyla üçüncülüğe yerleşmeyi başaran ADR Farmers, final aşamasında en beklenmedik anlarda zirve adaylarına vuracağı darbelerle mücadelenin kaderine etki edebilecek güçte. Upper Bracket lideri Orgless ile birlikte toplamda en yüksek sayı olan 24’er headshot kaydeden ve en yüksek katletme sayılarıyla bu oranı koruyan ekibin baktığı hiçbir yere kafanızı gelişigüzel uzatmayın.

Sarvem Esports

Son dönemde yükselen Sarvem Esports da PROTALITY Season 6 mücadelesine uzun zamandır izlediğimiz çok tecrübeli ve etkili oyuncularla davetli olarak katılıyor. BARONPEEK, GlobalArmy, Voldemon ve CCINEXT dörtlüsü, her etkinlikte mutlaka kendilerini hatırlatmayı başaran isimler. Upper Bracket mücadelesinde yakın puanlar aldıkları rakipleriyle kıyaslandıklarında daha agresif istatistiklere sahip olduklarını gördüğümüz bu kadro da her an tetikte olmanızı gerektiren ekiplerden. Özellikle BARONPEEK ve CCINEXT ikilisinin %50 civarındaki headshot oranı, en ufak bir hatanızda kendinizi lobide bulabileceğiniz anlamına geliyor.

Denizbank Wildcats

Bir diğer davetlimiz ise uzun zamandır mücadelenin demirbaş isimlerinden Denizbank Wildcats. Kadro değişimleriyle birçok oyuncunun aklında yer eden, ancak sonuç ne olursa olsun mücadeleden kopmayan bu kadro, güncel olarak Decoiren, Fancy, Jekhi ve colarex dörtlüsüyle aramızda. Dengeli bir performans göstermekle birlikte yer yer beklenmedik kayıplar verdiğine şahit olduğumuz Denizbank Wildcats, eğer bu hataları minimuma indirebilirse burada gördüğümüzden çok daha güçlü bir aday olarak finalde karşımıza çıkabilir. Dikkat çeken bir istatistik ise Decoiren tarafından verilen 2240 hasarın 839‘unun KNT ile kayda geçmiş olması. Upper Bracket aşamasının zirve KNT hasarı olan bu istatistik, hiç beklemediğiniz bir anda maça takım arkadaşlarınızın kamerasından devam etmenize sebep olabilir.

Digital Athletics

Herhalde üzerinde konuşmaya fazla gerek olmayan iki kadrodan biri Orgless ise ikincisi Digital Athletics olacaktır. Mert, Mitraleius, CodeMarco ve Iroh dörtlüsüne yedekte Shilla’nın eşlik ettiğini söylediğimizde finalde ortalığı ateşe verecek en tehlikeli üç kadrodan biri ortaya çıkmış oluyor. Daha önce finale yükselene kadar çok yüklenmeyip finalde rakiplerini paramparça ettiğine şahit olduğumuz bu takımın Upper Bracket performansı sizi yanıltmasın. Yakın mesafe mücadelesinde dünyanın en tehlikeli oyuncularından CodeMarco, clutch söz konusu olduğunda bordo bereliye dönüşen Mitraleius, her an her şeyi yapabilecek kapasitede Iroh ve bu takımı sahada makine gibi pürüzsüz çalıştıran Mert ile finalde her sürpriz gelebilir. Upper Bracket mücadelesinin ilk gününde oldukça dağınık göründükleri için herkesi şaşırtan Digital Athletics, ikinci gün ilk iki maçı arka arkaya kazanırken üçüncü ve dördüncü maçlarda da üçüncülük alarak her şeyin yolunda olduğunu açıkça gösterdi.

Son olarak CodeMarco’nun Upper Bracket’ta 638.5 metreden kaydettiği bir skoru bulunduğunu ve neredeyse hiç KNT kullanmadığını da notlarımıza ekleyelim. Eğer ateş sesi yokken çevrenize mermiler gelmeye başlamışsa muhtemelen sorumlusu CodeMarco olacaktır.

Orgless4

Bir diğer demirbaş kadromuz Orgless4, finalde agresif oyunlarıyla ne kadar başarılı olacağını merak ettiğimiz takımlardan. Msinik, TARCUS, SlippyZerg ve Weiss gibi tecrübeli oyunculardan oluşan ekibin kendilerinden yukarıdaki üç rakipten daha fazla skor topladığına mutlaka dikkat edin. Hayatta kalma konusunda kendilerini daha yukarıya taşımaya başardıkları anda sıralamaları yerinden oynatmaya hazır olan bu kadro, uzun süre çatışmada kalarak kontrolü kaybetmeden rakiplerini yıpratabiliyor. Arkalarında stabil bir organizasyon desteğiyle neler yapabileceklerini hayal etmek bile PUBG tutkunları için başlı başına bir keyif.

HOWL

Son dönemde agresif oyun denildiğinde akla gelen ilk isimlerden olan HOWL, sembolleri olan kurt ile adeta özdeşleşmiş bir oyun anlayışına sahip. Kadroda TheMad, RuerN, LAHZA ve scof1eld ile sahaya çıkan ekibin yedek oyuncusu ise Pogue. Yakın geçmişte Avrupa sahasında da rakiplerini adeta bezdirecek derecede agresif ve korkusuz oyunlar oynayan HOWL, Açık Eleme aşamasından adeta terlemeden yükselmişti. Upper Bracket aşamasında biraz zorlandığına şahit olsak da finale doğrudan yükselen bu kadronun daha önce de olduğu gibi finalde sürpriz bir şekilde her yeri parçaladığını görmemiz olası.

Lower Bracket

Finalin en güçlü adayları sahadan çekildikten sonra geriye kalan 16 takım, daha sıkı ve başa baş bir mücadeleyle son kozlarını Lower Bracket’ta oynadı. 2 maç gününde toplam 10 maç oynayan takımlar, final şansı için son dakikaya kadar oldukça çekişmeli bir karşılaşma serisi izleterek ekran başındaki izleyenlere nefis bir PUBG şöleni sundular. Lower Bracket sonunda ortaya çıkan puan durumu şu şekilde.

PROTALITY Season 6 Lower Bracket Sonuçları

Voltran Esports

Lower Bracket zirvesinde mücadeleye davetli olarak katılan Voltran Esports ekibini görüyoruz. Eski HiveX Esports kadrosu olarak hatırladığımız xGrift, n3ith, Warde ve BomBiliBom ile Upper Bracket mücadelesinde aradığını bulamasa da Lower Bracket serisinden moralli ayrılan dörtlü, istatistiklere bakıldığında xGrift ve BomBiliBom ikilisinin üst düzey oyunlarıyla rakiplerinden sıyrılmayı başarıyor. xGrift, 23 devirme ile en çok devirme istatistiğinin sahibi olurken 4845.5 hasarla serinin ikincisi konumunda. Finalde bu performansı koruyabilirlerse onları ilk 8’de görme şansımız yüksek. Lower Bracket aşamasında sadece 1 galibiyet almalarına karşın 45 sıralama puanı toplamış olmaları, ne kadar stabil bir şekilde üst sıralara oynadıklarını açıkça gösteriyor.

MTB Esports

Zirve yarışının diğer ortağı ise MTB Esports oldu. Liderliği 3 puanla kaçıran takım, rakibiyle aynı sıralama puanını alırken sadece 3 skor farkla ikinciliğe razı oldu. Birbirinden etkili oyuncuları izlediğimiz kadro ctrkN, Juenzy, Esqui ve Nailqop13‘ten oluşuyor. Oyuncuların istatistiklerinde ilk göze çarpan nokta Esqui‘nin 5134 hasarla Lower Bracket serisinde 5000 hasar barajını geçen tek oyuncu olarak lider olması. 10 maçta her maç 500 hasar ortalamasını aşmak gerçekten finalde rakipleri için işlerin hiç de kolay olmayacağının göstergesi. Bu hasarın 3218‘inin ÖNT ile kayda geçtiğini düşünürsek, açık arazilerde kendisi ile karşılaşmak istemeyeceğinize emin olabilirsiniz. Ayrıca Nailqop13‘ün 269 molotof hasarı da saklandığınız hiçbir yerin sandığınız kadar güvenli olmadığını gösteriyor. Lider Voltran Esports’un 1 galibiyet ile 45 sıralama puanı sizleri şaşırttıysa sıkı durun, MTB Esports aynı puanı hiç galibiyeti olmadan toplamayı başardı.

Bullet Rain

Agresif oyun kavramından kamikazeye adeta 220’yle geçen bir takım var sırada. Bullet Rain, Upper Bracket mücadelesinde 9. sırada olmasına rağmen ilk 3 dışında tüm rakiplerinden daha fazla skora sahipti. Ancak 15 sıralama puanında kalarak ilk final biletini 3 puanla kaçırmaları, hayatta kalabilme konusunda daha fazla çalışmaları gerektiği konusunda çok net bir işaret. Lower Bracket mücadelesinde ilk finalistlerin bıraktığı boşluğu nefis değerlendiren Ulseng, Nex, Rid1, forge2k ve woexy (Y), 3 galibiyetle bile 31 sıralama puanı alarak aslında ne kadar riskli stratejiler izlediklerini tekrar kanıtladılar. Rakipleri vurabildiklerinde her şeyi yapabilen Bullet Rain, savaşta deviremedikleri rakipler çıktığında adeta alternatifsiz kalıyor. İstatistiklere baktığımızda aşamanın Twire puanı bazında en başarılı oyuncusu forge2k, aynı zamanda 25 skor ve 2000 ST hasarıyla grubun lideri konumunda. KNT hasarı bulunmayan oyuncu, 10 headshot ve 292 el bombası hasarıyla da seride liderliği ele geçirmiş durumda. Sıcak çatışmaların tam ortasında rakiplerini yüz yüze karşılamak için her riski alan bu ekibi oyun başında uzaklardan veya üçüncü parti taktikleriyle çabucak devirmezseniz en kısa sürede başınıza bela olacakları kesin.

Stardust

Davetli takımlardan Stardust, son sezonlarda adını sıkça duyurmayı başaran önemli takımlardan oldu. Güncel kadroda Celtik, Metebey, DogSRS ve soqettooo ile sahaya çıkan takımın yedek oyuncusu ise Apocalyp. Adeta “boş yok” dedirten bu kadro, Upper Bracket aşamasında tatsız bir sonuç alsa da Lower Bracket aşamasındaki etkili oyunlarıyla final biletini kaçırmadı. Genel olarak ilk alanda uzun süren hazırlıkları ve ikinci alan belirlendiğinde geç rotasyonlarla hazırlıksız yakalanılan çatışma ortamlarından kaçınmaları, istatistiklere toplamda 50km araç sürme mesafesi olarak yansıyor. Daha stabil bir alan analizi ve çatışma takibiyle oyuna dahil olacakları pozisyonu dikkatli seçen Stardust, Lower Bracket aşamasında 2 galibiyet almasına rağmen 29 sıralama puanına sahip. Bu stratejiyi finalde ne kadar etkili uygulayabileceklerini hep birlikte göreceğiz.

addtodead-

Görece yeni kadrolardan addtodead-, zorlu çatışmalarda hayatta kalma becerileri sayesinde yakaladığı fırsatları iyi değerlendiren bir kadro olarak dikkat çekti. Her ne kadar sık sık kaotik savaşların ortasında kalarak elendiklerine şahit olsak da rakiplerine kolay puan kaptırmadıkları ortada. Lastikci, DekatronGX, IPerzivaL ve Chicag0- dörtlüsü imkan bulduğunda puanları toplarken istatistiklerde de dikkatli gözlerden kaçmayan önemli bir çizgiye sahip. Hiçbir istatistiğin zirvesinde bulunmayan takım, neredeyse tüm istatistiklerde üst sıralarda kendini gösteriyor. Sivrildikleri çok spesifik bir nokta bulunmamasından kaynaklı dezavantajlarını sahada her pozisyona uyum sağlayarak kapatan ve böylece tüm pozisyonlardan bir çıkış yolu bulma şansı olan addtodead-, oyuncu istatistiklerinde de KNT kullanımına bir miktar meyilli görünüyor. Uzaklardan size tek tük mermiler geldiğinde “o mesafeden adam mı vurulur” diye gülmeyin, zira “gülümse çekiyorum” diyen bir addtodead- oyuncusuyla karşı karşıya olabilirsiniz.

NeverMind

Açık Elemeler C Grubu’nda HOWL ve Bullet Rain ile aynı sahayı paylaşarak gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken NeverMind kadrosu, Upper Bracket aşamasında da final biletini Bullet Rain’in ardından kıl payıyla kaçırmıştı. Kadroyu oluşturan Peniag, Murfle, Grown ve JustB20 dörtlüsü PROTALITY sahalarında artık görür görmez tanıdığımız isimler arasında. Oyunun ileri safhalarına kalabilme becerileri sayesinde çok agresif oyunlar izletmeseler de hem sıralama puanları, hem de buldukları fırsatları değerlendirme konusundaki başarıları sayesinde kendilerini bu sezon finalde izleme şansımız olacak. Lower Bracket aşamasında ve Upper Bracket aşamasında birer galibiyetleri var.

Deep Jungle Walk

Açık Eleme aşamasında 5 maçtan 2 adet galibiyet alarak dikkatleri üzerine çeken Deep Jungle Walk, Upper Bracket aşamasında güçlü kadrolara karşı zorlandığı bir performans sergilemişti. Lower Bracket aşamasında kendi oyunlarını daha rahat sergileme fırsatı bulan EMMIPEEEEEK, KQCAK, M1O ve MowHash dörtlüsü, bu kez oyun sonlarına daha sık ilerleyerek hata yapan rakiplerini daha başarılı şekilde alt etti ve puanları topladı. Yer yer kendileri de beklenmedik pozisyonlarda erken elenen Deep Jungle Walk, tıpkı bir üstte bahsettiğimiz NeverMind gibi Upper Bracket ve Lower Bracket aşamasında birer galibiyet almayı başardı. İmkan bulduklarında aniden ayağınızı kaydırabilecek bu ekibin performansı da sürpriz olabilir.

Crashers Esports

Son olarak MEA bölgesinden misafir ettiğimiz ekipler arasından finale kalmayı başaran tek isim Crashers Esports‘u görüyoruz. Açık Elemeler D Grubu’ndan lider olarak yükselen Abdallah, Shiro, Tiger ve Sayed dörtlüsü Upper Bracket aşamasında beklediği performansı gösterememişti. Lower Bracket aşamasında daha bol fırsat bulan ve değerlendirmeyi başaran oyuncuların arasından Tiger ve Shiro istatistiklerde dikkat çekiyor. Tiger, 14 skor alırken bunların 8‘i headshot olarak kayda geçmiş. Takım arkadaşı Sayed de aldığı 11 skorun 7‘sinde headshot başarısı göstermiş. Ayrıca seri boyunca en uzaktan alınan skor da 536 metre ile Sayed‘e ait. Seride 10 skorun üzerine çıkabilen oyuncular arasında en yüksek headshot oranı bu iki oyuncuya ait. Öte yandan 3451 hasar, 14 devirme ve 11 asist ile takımına önemli katkı yapan Shiro, bu hasarın 1950‘sini ÖNT kullanarak vermiş. Aslında bireysel olarak önemli performansları olan bu oyuncular, erken elenmedikleri oyunlarda rakiplerine kolay şans tanımıyorlar. Takım oyunu ve makro strateji konusunda atacakları her adım, onlara hatırı sayılır miktarda puan ve belki de ödül havuzundan daha büyük bir pay olarak geri dönecektir.

Paraşütler Yarın Akşam Açılıyor

Bu 16 takımın son mücadelesi 3 Mart TSİ 19.00‘da PUBG: BATTLEGROUNDS TR Twitch adresinde başlıyor. PROTALITY Season 6, EMEA bölgesinde PUBG’nin yükselen yıldızlarına Avrupa kapılarını açmaya devam ediyor. Her sezon bir öncekinden daha heyecanlı maçlar izlediğimiz PROTALITY ile yine PUBG rekabetine doyacağız.

Exit mobile version