PROTALITY Season 6 Lower Bracket Aşaması Başladı

Dün akşam ilk 8 final biletini Upper Bracket sonunda teslim eden PROTALITY Season 6, bu akşam geriye kalan 16 takım için son final şansları olan 10 maçlık Lower Bracket serisinin ilk 5 maçını ekranlara taşıdı. Çok çekişmeli geçen 5 karşılaşmanın ardından gecenin özetini sizlerle baş başa bırakıyoruz.

Maç 1

Uçak: Doğu – Batı
Alan: Güneybatı

Lower Bracket mücadelesinin ilk karşılaşması, keskin bir güneybatı alanıyla başladı. İlk çatışma, güneydoğu kıyısında BISC ve ND arasında çıktı. Puerto Paraiso bölgesinde çatışan takımlardan ND skor alamadan elendi ve 10 maçlık serinin ilk maçını tamamıyla boş geçti. İlk alanın kapanmasına kadar geçen sürede takımlar sınıra yakın bölgeleri boş bırakarak güney kıyılarla Ladrillera – Chumacera hattı arasına kümelendiler. Alanın merkezden hafif güneye kayması neticesinde takımlar biraz daha güneye sıkışsa da bir süre daha çok sert çatışmalar yaşanmadan alanın takımların ciddi bir kısmını dışarıda bırakmasını beklediler.

Üçüncü alan Valle Del Mar ve doğusunda kalan alanı işaret edince takımların yaklaşık 6-7 tanesi dışarıda kaldı. Bu noktada hareketlenen takımlar, bölgenin her noktasında çatışmalara sebep oldular ve çeşitli takımlardan 10 oyuncu ardı ardına düşerek takımlarını eksik bıraktı. Dördüncü alan kuzeye doğru kayarak Valle del Mar’ın tam doğusundaki yolu merkezleyince çevredeki tepeler hızla oyuncular tarafından dolduruldu. Çatışmalar 17. dakikada hareketlendi. Kıyı bölgesinde SUN ve DEAD çatışırken VOLT ekibi güneydoğuda BISC’i eledi. Onların hemen güneyinde STR ve DJ çatışırken BULL ekibi arka arkaya NM ve CE takımlarını saf dışı bırakarak doğu yayında VOLT‘la çatışmaya döndüler. Kuzeyde CRF ve ACES da küçük bir yerleşke etrafında bölge kontrolü için karşı karşıyalardı. Bunlar olurken güneydoğuda STR ekibi elendi. Onları DJ tarafından düşürülen BE takip etti ve geriye 9 takım kaldı. Izım süren çatışmalardan SUN ve DEAD savaşı, DEAD ekibinin elenmesiyle sonuçlandı.

22. dakika biterken ikinci uzun çatışma olan CRF ve ACES savaşı da CRF zaferiyle sonuçlandı. Ancak güneydoğuda DJ, VOLT ve BULL arasındaki kriz halen çözülmediği için orada ateş sesleri devam ediyordu. Alan sınırında olan bölge bir sonraki alanda da sınıra yakın kalınca çatışma devam etti. Bu esnada batıda SUN ekibi kendilerine saldıran PCF‘i düşürürken onlara MTB de istemeden destek oldu. Son 4 savaşına MTB, SUN, CRF ve BULL kaldı. CRF, kuzeyden güneydoğudaki çatışmaya inerek orada tek başına kalan BULL ile çatışmaya döndü. Ancak geride bıraktıkları bir oyuncu da MTB ve SUN üzerine doğrulttuğu namluyla fırsat kolluyordu. Güneydoğudaki oyuncuları düşünce tek oyuncuya düşen ve alan dışında olan CRF için işler iyice zorlaştı. Aynı durum MTB için de batı sınırında SUN ile çatışırken gerçekleşti. SUN ve BULL ekipleri ise üçer oyuncuyla ayaktalardı. İlk olarak CRF elenirken kalan son MTB oyuncusu saklanmaya devam ederek rakiplerinin birbiriyle çatışmasını bekledi. Ancak BULL ekibi kuzeye açılarak son oyuncuyu aramaya koyuldu. Bu arada SUN ekibinden bir oyuncuyu düşürmeyi başararak rakiplerinin üstündeki baskıyı giderek arttırdılar. Sıkışan SUN, bir süre direnmeye devam etti ancak bu direniş uzun sürmedi. MTB_ctrkN, bir oyuncuyu pusuda skora çevirse de BULL son skoru alarak seriye zaferle başladı.

Maç 2

Uçak: Kuzeydoğu – Güney/Güneybatı
Alan: Güney

Gecenin son Miramar maçı, uçağın haritayı terk ettiği alan olan güney bölgesinde başladı. Takımların yaklaşık 7 dakikalık sessizliği, aniden birden fazla çatışmada yaşanan kayıplarla bozuldu ve özellikle NM ile BISC erken kayıplar verdi. SUN ekibi de bir oyuncusuna erken veda ederek bu çatışmalardan nasibini aldı. Ardından DJ de CE takımından bir oyuncuyu skor olarak hanesine yazdırdı. İkinci alanın keskin şekilde güneybatıya çekilmesi, neredeyse tüm takımları alan dışında bırakarak önümüzdeki beş dakikanın çok sert geçeceğini belli etti. Takımların istisnasız tamamı, alanı görür görmez araçlara atlayarak bölgeye hücum ettiler. En yakın konumda olan ve ilk giriş yapan BULL, ACES, MTB ve ND takımları ilk fırsatta güvenli bir konuma yerleşerek arkalarından gelen takımlara ateş açmaya başladılar. Kuzey yayına dönen CRF, CE, SUN ve PCF de yolda birbirlerine baskı uygulayarak alanın batı ve kuzey bölgelerinden yol bulmaya çalıştılar.

Üçüncü alan tekrar Los Higos bölgesine doğru çekilince doğuda DJ ekibi ilk elenen taraf oldu. Kuzeyden gelen takımların güneye daha da yaklaşmalarını takiben tüm takımlar yavaş yavaş dirsek temasına girdiler. Burada BE, risk alarak Los Higos’a indi. Kalan takımlar ise tam kuzeyde kalan kıyı bölgesinde yoğunlaştılar. 19. dakikada bütün bu düğüm aniden çözüldü ve 60 saniye içerisinde 20 oyuncunun arka arkaya düştüğüne şahit olduk. Kısa süreli sessizlikten sonra skor tablosu BISC ekibinin elenmesiyle akmaya devam etti. SUN, VOLT, CRF arka arkaya oyuncu kaybederken burada elenen taraf önce CRF, sonra SUN oldu. VOLT da çok geçmeden sahadan elendi ve 25.30’da kapanan alanda 5 takım ile 11 oyuncu kaldı. Alanın dışında kalan BE ve STR arasındaki çatışmada iki takım da tek oyuncuya düşerek sınırdan tek başlarına girdiler. 30. dakikada alan son aşamaya geldiğinde STR’nin son oyuncusu düşerek sahayı son 4’e bıraktı. Onu saniyeler içerisinde BE’nin son oyuncusu takip etti ve takım sayısı 3’e düştü. Alan merkezindeki yerleşkeye iyi konumlanmış olan BULL, DEAD ekibini eleyince 2v1 avantajına erişti. MTB‘nin son oyuncusu da bu noktaya kadar başarıyla saklanarak sıralama puanlarını aldı. Binanın etrafındaki kovalamaca sürerken BULL oyuncusu nefis bir Saiga oyunuyla rakibini devirdi ve takım iki maçta ikinci galibiyetini aldı.

Maç 3

Uçak: Doğu – Batı
Alan: Sosnovka Batı

Gecenin ilk Erangel maçında CRF ve CE ekipleri alan belirlenmeden çatışmaya girdiler. Mylta bölgesinde bu çatışma yaşanırken alan Sosnovka’nın batısında yaklaşık %60’lık bir su alanıyla belirdi. CE, bir süre sonra bu çatışmadan uzaklaşırken ACES ve DJ de batı köprünün kuzey çıkışında karşılaştılar. Burada elenen taraf DJ oldu. İlginç bir çatışma ise Novorepnoye açıklarında SUN ile ND arasında yaşandı. Tekne rotasyonu esnasında karşılaşan iki ekip, suda birbirlerine ateş açtılar. Bu çatışma SUN ekibinin kıyıya dönerken ND’nin güneyden dönmeye devam etmesiyle kısa sürdü. 7. dakikada Sosnovka’nın batı yarısı takımlar tarafından çoktan doldurulmuş durumdaydı. 13.30’a kadar takımlar alanın şekillenmesini bekleyerek sert çatışmalardan genel olarak kaçındılar. Son rotasyonlar da bu anlarda tamamlandı.

Alanın tamamıyla batı kıyısına kapanmasıyla beraber adada sıkışmalar başladı. Bu sıkışmalarda ilk elenen takım SUN oldu. Kuzeydoğu açıklarında STR ve PCF çatışmalarına ACES dahil oldu. STR ve PCF ayrı yönlere dağılırlarken bu kez bölgeye VOLT geldi ve ACES’ten skor çıkarmayı başardı. Bu esnada CRF‘in son oyuncusu kendi bombasıyla elendi. Onları MTB’nin elediği DEAD takip etti. Bir süre sonra güneyde sıkışan BULL da daralan alanda MTB ve NM tarafından elendi. Kuzeyden doğuya sarkmaya çalışan VOLT ise geldiği bölgede PCF ve BE baskısı altında kaldı. Bu esnada NM ve ND de güney yayından içeriye girebilmek için çatışıyorlardı. Onların arasında kalan STR burada elendi. Kuzeybatıda ise MTB ile çatışan CE maça veda etti ve 25. dakikaya 7 takımla girildi. Takip eden saniyelerde NM de direnemeyince sahada 6 takım kaldı. Birkaç dakika boyunca alanın kapanmasını bekleyen takımlar pozisyonlarını savunmayı tercih ettiler. 29. dakikada ND ve BISC ekiplerinin kalan son oyuncuları arka arkaya elenince son 4 mücadelesi başladı. Onların ardından PCF‘in son oyuncusu da alan dışında düşünce MTB, BE ve VOLT için son 3 savaşı başlamış oldu. VOLT ilk elenen taraf olurken BE son bir çabayla düşen oyuncusunu kaldırdı ve 2v1 avantajıyla maçın galibi olmayı başardı.

Maç 4

Uçak: Batı – Doğu
Alan: Batı

Alan, Primorsk ile Hospital hattını merkeze alacak şekilde başladı. Doğuda Pochinki sınırına teğet geçen çemberde sadece 3-4 takımla karşılaşma başladı. İlk çatışmalar BULL ve CRF arasında yaşandı. BULL ekibi buradan 2 skor çıkardı. İlk alan kapandıktan sonra çemberin Primorsk bölgesine kapanmasını takiben takımların ciddi bir çoğunluğu Quarry tarafında yığılma yaşadılar. DEAD, BISC, ND ve MTB ise batı kıyısındaki çevre yolunda sıkışma yaşadılar. MTB, bu çatışmaya CE‘nin doğudan dahil olmasıyla elendi. Bir süre sonra batı kıyısında BISC de DEAD ve ND tarafından elenince dördüncü alanda 13 takıma düşüldü.

Alanın Quarry ile Primorsk arasına daralması sonrasında sınırda kalan DJ ve CE de alana girmek için çatıştılar. Burada CE, skor alamadan elenen taraf oldu. Alana derin bir rotasyonla girmeye yeltenen SUN ekibi de birçok takımın atışlarının arasında kalarak ilk etapta 2 oyuncuyu kaybetti. Bu esnada BE ekibi de aniden CRF‘i eleyerek puanlarını yükseltti. Bunlar olurken SUN bir oyuncu daha kaybetti ve son oyuncusunu alan ortasına sıralama puanlarını beklemek için gönderdi. Batıda bir süredir bekleyen STR de kuzeyden gelen ND‘yi eleyerek alanda kendisine görece rahat bir yer açtı. Bulundukları yüksek konumdan diğer takımları güvenli bir şekilde görebilen STR, bu poziyonu elinden geldiğince rakip düşürmek için kullanmaya çalıştı. Doğuda sürmekte olan DJ ve BULL çatışması da 21.30 civarlarında BULL ekibinin arka arkaya oyuncu kaybetmesiyle DJ lehine sona yaklaştı. Ancak bu süreçte BE ve DEAD arka arkaya elendi. Bu esnada kalan BULL oyuncusu BULL_forge2k, tek başına verdiği savaşla DJ’i elemeyi başardı ve sıralamaya tutundu. Bu savaşın ardından kuzeye yönelen oyuncu, VOLT tarafından elendi. Onları güneyde NM ile savaşa tutuşan ancak skor alamayan STR takip etti.

Sona kalan 5 takımdan biri, halen ortada bekleyen son SUN oyuncusuydu. O da NM‘nin kuzeye rotasyonu sırasında rota üzerinde kalarak elendi ve son 4 savaşı başladı. 15 kişiyle başlayan bu savaşta Quarry güneyindeki yerleşkeler inanılmaz bir kaos yaşadı. 4 takımın tamamının duman bombalarıyla kilitlediği bölgede tüm takımlar aynı anlarda oyuncu kaybettiler. NM, güneyden geldiği noktaya geri dönerek düşen oyuncularını toparlarken VOLT da kısa sürede ayaklanarak rakibi ACES‘i düşürdü. Ancak NM burada alan avantajıyla zafere ulaşan taraf oldu.

Maç 5

Uçak: Güneydoğu – Kuzeybatı
Alan: Batı

Bir önceki maçın alanıyla birebir aynı noktada sayılabilecek bir alanla gecenin son karşılaşması başladı. İlk skor CE tarafından MTB takımından alındı. Onları DJ‘in ND ekibinden aldığı 2 skor takip etti. İkinci alanda BISC ekibi BULL‘dan oyuncu düşürürken BULL da BE ile batı kıyısında alan sınırına yakın bölgede çatışmaktaydı. İkinci alanın kuzeydoğuya çekilmesi, takımları sıradağların güneyinde Gatka bölgesine doldurdu. 12. dakikada ACES ekibi CRF ekibini elerken bir skoru MTB‘ye kaptırdı. Dakikalar 18’i gösterirken BE ekibi de elenirken alan yavaş yavaş Gatka güneyine doğru kaymaya başladı. 13 takım yavaş yavaş daralan alanda dirsek temasına girerken ilk olarak STR elendi. Onları CE’nin elediği NM takip etti. Alan, tam merkeze kapanınca çoğunluk olarak sınır oyunu kurmaya çalışan 8 takım aniden dışarıda kaldı. Bu noktada önce DEAD, sonra BULL aynı saniyelerde elendi. Onların ardundan SUN ve CE ekipleri de maça veda edince oyunda aniden 7 takım kaldı. Dakikalar 22.15’i gösterirken maçta 15 oyuncuya düşüldü, ancak takım sayısına bakıldığında birçok takımın az sayıda oyuncuyla ayakta olduğu görülebiliyordu. Bu takımlardan tek oyuncuyla devam eden BISC, 23.15’te elenerek geceyi kapattı. Bir süre pozisyon takibi yapan takımların arasından PCF de son oyuncusunu kaybetti ve 5 takıma kadar inildi. Son alana yaklaşılırken önce ND, ardından ACES ekipleri MTB tarafından elenince aniden son 3 takıma düşüldü. Bu aşamada 4 oyuncu avantajına sahip olan VOLT, galibiyete çok yakın görünüyordu. 2 kişilik MTB ve tek oyuncusuyla DJ ise bu aşamada her an çok kritik puanları ıskalayabilirdi. Alan merkeze kapanınca VOLT kolayca alana yayıldı. Kısa bir süre bekleyen dörtlü, zorlanmadan galibiyete ulaştı.

İstatistikler Ne Diyor?

PROTALITY Season 6 Lower Bracket aşamasının ilk gününde Twire.gg tarafından sağlanan istatistikler itibariyle BULL_forge2k oldukça başarılı bir grafik çizerek kendisini serinin geri kalanından ayırmış durumda. 17 skor, 7 asist ve 2840 hasar ile 5 maç gibi kısa bir sürede rakiplerine sahayı adeta dar eden BULL_forge2k, bu performansla takımını finale taşıma yolunda önemli pay sahibi. Özellikle tek başına kaldığı DJ çatışmasında rakip takımı harika bir clutch performansıyla eleyen oyuncu, yarın akşam için şimdiden izleyenleri heyecanlandırdı.

Sırada Ne Var?

Yarın akşam PROTALITY Season 6 Büyük Final için son 8 bilet sahiplerini bulacak ve ardından 3 Mart tarihinde nihayet beklenen Büyük Final heyecanı her yeri saracak. Lower Bracket aşamasının son 5 karşılaşması, yarın akşam TSİ 19.00’da PUBG: BATTLEGROUNDS TR Twitch adresinde canlı olarak yayınlanacak.

Exit mobile version