PUBG Espor Direktörü Jake Sin Görevinden Ayrıldı

PUBG Espor Direktörü Jake Sin Görevinden Ayrıldı

PUBG Espor Direktörü Jake “The Jaker” Sin şirketten ayrıldığını duyurdu. Bu şoke eden haberi kişisel Twitter hesabından duyuran Jaker, esporun diğer alanlarında farklı fırsatlar aradığını da belirtti. “Küçük takımına” olan minnetini de “Tabii ki de daha iyi olmuş olmasını dilediğim şeyler var ancak bunlar benim ulaşabileceğimin dışında bütün şirket kaynaklarını gerektiren şeylerdi.” diyerek belirtti.

Geçtiğimiz birkaç ay PUBG için espor açısından biraz sıkıntılı geçti. PUBG geliştiricileri oyunun mobil versiyonuna odaklanarak diğer platformlara daha az ilgi gösterdiler. Bunun yanında PUBG Mobile’ın 2019’daki toplam geliri 1.3 milyar doları aştı. Verilere göre oyun bir önceki yıla kıyasla %540 büyüdü, buna bakınca ise şirketin mobil oyuna gösterdiği önem daha anlamlı bir hal alıyor.

PUBG, izleyicileri rekabetçi oyunlara cezbetmeye çalışırken en iyi takımlarının ilgisini kaybetmeye başladı. PUBG sadece 2019 yılında ödül havuzu için 12 milyon dolar ayırdı. Esports Earnings tarafından hazırlanan 2019’un En İyi Oyunları listesinde 4. Sıraya yerleşmesine rağmen en popüler takımlarını kaybetmeye devam ediyor. Dignitas, Lazarus Esports, Cloud9, Spacestation Gaming, Pittsburgh Knights ve en son Tempo Storm’un aralarında bulunduğu bazı takımlar oyunu bıraktı.

Tempo Storm, PUBG takımlarıyla yollarını ayırdığının haberini 22 Aralık’ta Twitter’dan duyurdu. Ayrılık mektubunda çeşitli kadro değişikliklerini, zaferleri ve kayıpları anlattı. Tempo Storm’un CEO’su Andrew “Reynad” Yanyuck da PUBG ile olan ayrılıktan hissettiği burukluğu belirtti. Twitter’da da oyuncularının çok başarılı olduğunu ancak PUBG Şirketinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

Bu senenin başlarında Dignitas da PUBG’ye ve hayranlarına açık bir ayrılık mektup yazarak tekrar PUBG’nin rekabetçi dünyasına geri dönmek için uygun günü bekliyor olacaklarını söyledi.

PUBG ise 2020 yılında birçok farklı yenilikle geri dönüş yapmayı planladığını açıkladı. PUBG, PUBG Mobil için bölgesel turnuvalar ve dünya şampiyonası için toplamda 5 milyon dolarlık bir ödül havuzu ayırmayı planlıyor. Asıl soru ise bunların kaybettikleri kullanıcıları ve takımları geri kazanmaya yetip yetmeyeceği.

PUBG’nin espor kolunun düşüşünün başlangıcına şahit oluyor olabiliriz. Artık Sin’in de koltuğu boş olduğu için bu değişikliklerin ileriyi nasıl etkileyeceği hakkında bir tahmin veya açıklaması yok.

Dünyanın İlk Espor Vizesi için Almanya Hazırlıklarını Tamamladı

Exit mobile version