PUBG Mobile Bir Haftada 1.4 Milyon Hesabı Banladı

PUBG Mobile, hile koruma sistemlerini aşmaya çalışanların hesaplarına ve cihazlarına kalıcı olarak yasak getiriyor.

PUBG Mobile, bir süredir devrede olan hile koruma programlarının kat ettiği mesafeyi etkileyici bir dizi veri yardımıyla açıkladı. Yetkililer, geçtiğimiz yedi günlük süreçte 1.4 milyondan fazla hesabın banlandığını duyurdular.

Duyuruyu birkaç sosyal medya platformunda yapan firmanın açıkladığı rakamlar ise hayli ciddi. 27 Kasım ile 3 Aralık tarihleri arasında PUBG Mobile’ın banladığı hesap sayısı 1.450.234 olarak belirtildi.

PUBG Mobile’da 27 Kasım – 3 Aralık arasında banlanan hesapların istatistikleri bir grafik ile açıklandı.

Görselde de görüldüğü üzere bu veriler durumun ne kadar kritik olduğunun bir kanıtı niteliğinde. Dünya çapında inanılmaz miktarlarda oynanan ve takip edilen bir oyun olsa da, bir haftalık sürede bu kadar hesabın hileden banlanması bir yandan korkutucu.

PUBG Mobile’da Hangi Hilelerle Karşılaşıyoruz?

Hile denildiğinde akla çok keskin bir kavram gelmese de, her hile aynı değil. Oyunda size nelerin avantaj sağlayabileceğine bağlı olarak hileciler birçok farklı yöntem geliştirebiliyorlar. Bu durumun sadece PUBG Mobile’a özgü olmadığını da hepimiz biliyoruz. Birçok aksiyon temalı oyundan alışık olduğumuz üzere, en sık kullanılan hileler otomatik nişan alma (auto-aim) veya normalde görmemeniz gereken oyuncuları duvarların ve objelerin arkasından görme (wallhack, x-ray vision vs.) oluyor. İstatistiklere bakıldığında nişan hilesi kullananların oranı %26 iken görüşe dayalı hileler kullananların oranı %24. Yani bu iki metot toplam hilecilerin yarısını oluşturuyor.

Bu iki hile kategorisinin tercih sebebi olmasının altında ise gizlenebilirliği ve uzun yıllardır yaygınlaşmış olması yatıyor. Zira bazen çok absürd görünen vuruşlar veya taktiksel manevralar aslında başarılı bir oyuncu tarafından tamamıyla temiz bir şekilde uygulanıyor da olabilir. Her ne kadar abartıldığında kolayca ortaya çıksa da, bazen rakipler sadece şanslı bir gün geçirirken bize denk gelebiliyorlar. Haliyle bunu tespit etmek ve yaptırımda bulunmak zorlaşıyor.

Bunların dışında hız hilesi (speedhack) de fark edilme riskinin azami olmasına karşın zaman zaman karşımıza çıkabiliyor. Ancak hepsi bununla sınırlı değil. Aşağıda birkaç ana başlık altında PUBG Mobile hilecilerinin kullandığı bilinen yöntemleri özetliyoruz.

Sadece PUBG Mobile Mı?

Maalesef bu sorunun cevabı çok açık, bu tür tatsızlıklar yalnızca PUBG Mobile özelinde olmadığı gibi uzun yıllardır online oyunların çoğunda keyif kaçırmakta. Birçok oyun türünde haksız avantaj sağlamaya çalışan ve bu esnada diğer oyuncuların keyfini baltalamaktan çekinmeyen oyuncular herkesin baş belası. Firmalar hile koruma metotlarına ne kadar yatırım yaparlarsa yapsınlar, hırsız-kilit ilişkisi tarih boyunca kanıtlanan geçerliliğini burada da koruyor. Ne kadar sağlam bir koruma yönteminiz olursa olsun, mutlaka onu kıracak bir yöntem de er veya geç geliştiriliyor. Haliyle PUBG Mobile ne ilk, ne de son. Oyuncular olarak bir gün hilenin tamamen temizlendiğini görebilmeyi umuyoruz.

Exit mobile version