PUBG Mobile Hindistan’ın Gizlilik Politikasını Güncelliyor

PUBG Mobile Hindistan'ın Gizlilik Politikasını Güncelliyor

PUBG Mobile, Hindistan‘daki kullanıcılar için gizlilik politikasını güncelledi. Firma, bu hareketi ile kullanıcı gizlilik politikasını anlaşılması kolay hale getirmeyi ve kişisel bilgilerin nasıl işlendiği konusunda daha fazla şeffaflık sağlamayı amaçlıyor.

PUBG Mobile yakın zamanda Hindistan’daki kullanıcılar için küçük bir güncelleme yayınladı. Ve oyuncuların Hintli olup olmadığından emin olmak amaçlı bir onay kutucuğu koydu.

PUBG Mobile kısa bir süre önce “Kullanıcı gizliliği ve ulusal güvenlik sorunları”nı ihlal ettiği gerekçesi ile taranan 275 diğer uygulama ile birlikte listelendi. Bu değişiklik muhtemelen Tencent tarafından yapılan bu veri toplama ve kullanımının nasıl işlediğini kullanıcılara açıklayabilmek için yapıldı.

Gizlilik politikasını değiştirmenin nedeni PUBG Mobile’ın resmi Discord’u üzerinden açıklandı. “Bununla ilgili bazı soruları cevaplamak için, gizlilik uygulamarımızı yansıtacak şekilde zaman zaman kullanıcı gizlilik politikamızı güncelliyoruz. Bu güncellemeler, kullanıcının Gizlilik Politikasını anlamasını kolaylaştırmak ve kişisel bilgilerin nasıl işlendiği konusunda daha fazla şeffaflık sağlamak amaçlı tasarlanmıştır.”

Resmi gizlilik politikasına göz atıldığı zaman, Hindistan ile ilgili verilerin kullanımının şu anda açıkça belirtildiğini ve Hint sunucularında kalacağını açıkça ortaya koyuyor, ancak bilgiler daha fazla açıklama yapılmamasına dayanarak üçüncü taraf hizmetleriyle de paylaşılabiliyor.

Hindistan’dan herhangi bir kullanıcı, herhangi bir kişisel verinin “erişimi, düzeltilmesi veya silinmesi” ile ilgili olarak PUBG mobile ile iletişime geçebiliyor. Bu, yetkililere topladıkları herhangi bir kişisel veri için soru sorabileceğiniz, düzeltebileceğiniz hatta sahip olmalarını istemediğiniz herhangi bir kişisel bilgiyi silmek için başvurabileceğiniz anlamına geliyor.

Hintlilerin kullanıcı verileri esas olarak Hindistan’da bulunan ve kullanıcıların gizlilik endişelerini koruyabilecek “Oyun Hizmetleri” servisi adı altında toplanıyor. Bu, Hindistan’daki gizlilik ihlali endişelerini açıklığa kavuşturabilir ve belki de PUBG Mobile’ın yasaklanması ile ilgili olan söylentileri bir kenara bırakabilir.

Exit mobile version