Razer ve Esporcular 2019 Southeast Asian Games İçin Hazır

Takımların bir yılı aşkın süredir espor'un bir madalya sporu olarak tanınması çabasının nihai sonucunu kutladığı turnuvada PhiSGOC, Razor ve esporculara sorunsuz bir turnuva güvencesi verdi.

Razer ve Esporcular 2019 Southeast Asian Games İçin Hazır

Oyuncular için dünya çapında lider bir marka olan Razer, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından onaylanan ve ilk kez espor dalında madalya rekabeti uygunluğu alarak bir Olimpiyat disiplini kabul edilen, on bir ülkenin oluşturduğu uluslararası spor etkinliği 2019 Southeast Asian Games (SEA Games 2019) için geri sayıma başladı.

Bundan bir hafta sonra, katılımcı ülkelerden gelen sporcular, espor’un ilk kez bir madalya sporu olarak kabul edilişinin tarihi anını kutlanmak için Filipinler’deki SEA Games Esports Açılış Töreni’nde bir araya gelecekler. Sporcular ilk SEA Games esport madalyalarını kazanmak için Mobile Legends: Bang Bang, Arena of Valor, Dota 2, Starcraft II, Tekken 7 ve Hearthstone gibi oyunlarda çarpışacak.

Razer’ın kurucu ortağı ve CEO’su Min-Liang Tan, “Bu, espor ve SEA Games için önemli bir dönüm noktasıdır” dedi. “SEA Games’in bir parçası olmak, esporu dünya standartlarında bir spor olarak meşrulaştırmak için atılmış önemli bir adım. Esporun geldiği bu noktaya şahit olmaktan gurur duyuyoruz ve küresel olarak esporculara destek vermeye devam edeceğiz”.

Herşey Espor Oyuncuları İçin- PhiSGOC’tan Güvence

Filipin SEA Games Organizasyon Komitesi (PhilSGOC) ve Razer, sporcuların güvenliği ve rahatlığı hakkında da yakın iletişim içinde. Bu bağlamda ilk adımda daha öncesinde basına da yansıyan ve SEA Games’e katılan tüm sporcuların yaşadığı olumsuz koşullar ile konaklama, beslenme ve genel yaşam standartları gibi, yarışma mekanlarının organizasyon sıkıntıları hakkında da bir münazara yapıldı. PhilSGOC, Razer’a turnuvaya katılan tüm esporculara en iyi imkanların sunulacağına dair güvence verdi. Ek olarak, turnuvanın gerçekleştirileceği alan (Filoil Flying V Center), spor müsabakaları için iyi donanımlarla espor rekabetlerinin gelişimine katkıda bulunacak şekilde donatılacak.

Min-Liang Tan “PhilSGOC’tan birinci önceliklerinin atletlerin refahının korunması olacağına dair güvence aldık. Sporcularımıza en iyi kapasitelerinde performans göstermeleri için en uygun ortam sağlanacak” dedi. “Sporcular burada yeni çığırlar açıyor, sadece ulusal gururları için savaşmıyorlar, esporu meşrulaştırmak için de savaşıyorlar. Bu oyuncuların SEA Games’te yer almaları, yeni espor yeteneklerinin kalıplarını kırıp gerçekten tutkulu oldukları işte fark yaratma yeteneklerini keşfetmelerine teşvik edecek”.

Espor’u meşrulaştırma yolculuğu

On yıldan fazla bir süredir, Razer esporu küresel çapta tanıtmak için bir görev üstlendi ve hem takımlara hem de turnuvalara yatırım yapan, destekleyen ve sponsor olan ilk markalardan biri oldu. Dünya çapındaki sporcuları desteklemek için Razer, dünya çapında espor turnuvalarında profesyonel olarak yarışan seçkin bir oyuncu grubu olan Team Razer’ı yarattı. Team Razer’ın üyeleri arasında Evil Geniuses, mousesports, Team Alliance gibi takımlar bulunmaktadır.

SEA Games 2019’un resmi espor ortağı olan Razer, bölgeden gelen desteği canlandırmak için bir yılı aşkın süredir devam eden bir kampanya başlattı. CEO Min-Liang Tan başkanlığındaki bir Razer heyeti, PhilSGOC ve Filipin Olimpiyat Komitesi (POC) ile 2018’de birçok kez bir araya geldi ve bu aralık ayında ilk meyvesini verecek olan SEA Games 2019’a esporun dahil edilmesi için sürekli çalıştı.

İyi hazırlanmış ve tam donanımlı

Turnuva boyunca Razer, tüm sporcuları yüksek performans sağlayan çevre birimleri ile donatacak. Espor profesyonelleriyle yakın iş birliği içinde geliştirilen optik anahtarlı hafif bir oyun faresi olan yeni Razer Viper, SEA Games 2019’un resmi oyun faresi olacak. Razer ayrıca etkinliğe yönelik bir dizi profesyonel eğitim bootcamp’i de düzenledi.

Bu yılın eylül ayında, ilk Razer SEA Games Esports Bootcamp, bölge genelindeki Dota 2 takımları için Singapur’da düzenlendi.  Singapur, Endonezya, Tayland ve Filipinler’den gelen SEA Games ulusal esporcuları, en iyi espor takımı olan Evil Geniuses’tan Sam ‘Bulba’ Sosale önderliğinde çalıştırıldı.

Bu ivme, Endonezya, Malezya, Filipinler ve Tayland’dan milli esporcularla Tekken 7 için yapılan ikinci bir bootcamp ile kasım ayında da devam etti. Katılan oyuncular dünyanın en başarılı Tekken oyuncularından Kim “JDCR” Hyunjin tarafından çalıştırıldılar.

SEA Games 2019 Açılış Töreni, 5 Aralık 2019’da Filipinler’deki Manila’daki Filoil Flying V Center’da gerçekleştirilecek, her oyun için heyecan verici, yoğun bir playoff programının ardından finaller 10 Aralık 2019’da yapılacak.

Turnuva takvimi ve önemli maçların yayını resmi Southeast Asian Games Razer sayfasında yayınlanacaktır. Daha fazla bilgi için lütfen buraya bakınız.

Exit mobile version