Red Bull Wololo IV Etkinliği Duyuruldu

Bu kez espor sahnesinde eskisi kadar göz önünde olmayan ancak eski oyuncuların daha adını okurken gülmeye başlayacakları güzel bir etkinlik haberiyle karşınızdayız. 2020’nin bahar aylarında başlayan etkinlik serisinin önümüzdeki yaz mevsiminde gerçekleşecek olan ayağı Red Bull Wololo IV duyuruldu. Age of Empires II: Definitive Edition üzerinde gerçekleşecek olan bu strateji oyunu şöleni yine sevenlerine heyecanlı maçlar izletmeye geliyor.

Etkinlik formatı itibariyle oyuncular önce 1v1 karşılaşmalarla açık elemelerden geçerek Grup Aşaması’na kalmaya çalışacaklar. Ardından Grup Aşaması için 8 davetli oyuncu, açık elemelerden gelen diğer 8 oyuncuya katılarak $30,000 değerindeki ödül havuzu için mücadele edecek. Şampiyon olan oyuncu $8,000 ödül alacak. Ödül havuzu 16 oyuncu arasında paylaştırılırken son 64’e kalmayı başaran oyunculara da çeşitli ödüller verileceği belirtiliyor. Etkinlik serisinin her bir ayağında farklı bir tema ve hikaye konu alınıyor. Her bir etkinlikte oyuncular “dünyayı ele geçirmek için gerekli olan bilgilere sahip bir kütüphanesi olan kale için savaşıyorlar“. Red Bull Wololo IV etkinliğinde ise oyuncular Kuzey coğrafyalarının teması altında Viking savaşçılarının rollerini canlandıracaklar.

Red Bull Wololo IV Etkinlik Tarihleri

Red Bull Wololo IV etkinliğinin Açık Eleme aşaması birinci ayakla 29-30 Mayıs 2021 tarihlerinde başlayacak. Ardından 6-7 Haziran 2021‘de ikinci açık eleme ayağı oynanacak. Her birinden en iyi dört oyuncuyu Grup Aşaması’na gönderecek olan elemelere 512’şer oyuncu katılım gösterebilecek. 19-20 Haziran 2021‘de Grup Aşaması için ilk karşılaşmalar oynanacak. Karar maçları 25 Haziran‘da, Playoff maçları 26 Haziran‘da ve Büyük Final maçı 27 Haziran‘da oynanacak. Grup Aşaması’nda Açılış, Kazananlar ve Eleme maçları Bo3 üzerinden oynanacak. Karar maçları ise Bo5 üzerinden oynanacak ve grup liderleriyle ikincileri Playoff aşamasına yükselecek. Playoff aşamasında tekli eleme usulüne geçilecek. Çeyrek Final ve Yarı Final aşamaları Bo5 üzerinden oynanacak. Büyük Final ise oldukça yoğun ve heyecanlı bir Bo7 karşılaşmasına evsahipliği yapacak.

Oyun modu olarak Empire Wars usulü kullanılacak. Bu modda 900 yıllık (75 dakika) zaman limiti mevcut ve oyun sonunda en yüksek skora sahip olan oyuncu oyunu kazanıyor. Alışılageldik oyunlardan farklı olarak burada oyuncular Feudal Age’de 27 işçi ve 1 atlı gözcü ile oyuna başlıyorlar. Ayrıca bazı teknolojiler halihazırda geliştirilmiş (ör. Loom) ve Barracks, Blacksmith ve tüm kaynak toplama kampları oyunculara hazır sunulmuş olarak oyuna başlanıyor. Burada amaç ekonomiyi hızlıca geliştirerek imparatorluğu çabucak yayabilmek ve rakibe üstünlük sağlayabilmek. Bu oyun modu, Red Bull’un özellikle aksiyona yatkın etkinlikler ortaya koymak istemesi üzerine oyunun gediklilerinden olan Nili tarafından Red Bull Wololo I sonrasında önerilmiş. Kendisini aynı zamanda yorumcu olarak da etkinlikte göreceğiz.

Son olarak Red Bull Wololo IV etkinliğinin partnerleri Logitech G ve AOC firmaları da bu güzel mücadeleye destek veren taraflar olarak yerlerini almış durumdalar. Logitech G etkinliğe Çevre Ekipman Partneri olarak katılırken AOC de resmi Monitör Partneri olarak destek veriyor.

Exit mobile version