Riot Games Gelecek Worlds İçin Universal Music Group İle Anlaştı

Riot Games Gelecek Worlds İçin Universal Music Group İle Anlaştı

Bu yıl gerçekleşecek olan League of Legends World Championship etkinliği yeni şarkılara da ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz gün Universal Music Publishing Group ile Riot Games’in Worlds için ortaklık anlaşması imzaladığı duyuruldu.

Anlaşmaya göre 14 UMPG üyesi ile birlikte yapılan çalışmalar sonucu 2020 Worlds Finalleri sırasında yayınlanacak 6 yeni şarkı olacak. Riot’un 2018 yılında dört oyun karakterini dahil ederek kurduğu Kore pop grubu K/DA’nın başarısını da düşünürsek, hayranların bu haber karşısında oldukça sevineceğini söylemek yanlış olmaz.

UMPG üyesi şarkı yazarları 24 Temmuz ile 27 Temmuz arasında Şangay’da bulunan GUM Studio’da kamp yapıp, yeni şarkılar üzerinde çalıştı. Kampa katılanlar arasında Golden Melody Awards içerisinde En İyi Grup ödülünü alan Matzka ve En İyi Yeni Şarkıcı adayı Gong bulunuyor. Sanatçıların stüdyoda ve sanal ortamda beraber çalışarak çıkardıkları eserler espor, müzik festivali gibi temaları barındırıyor. UMPG katılan sanatçıların isimlerini yazmış olsa da, hangi 6 sanatçının şarkı söyleyeceği belli değil.

UMPG China’nın yöneticisi olan Joe Fang, yeni ortaklıkları konusunda çok heyecanlı olduğunu söylüyor. “Riot Games ile Çin espor hayranlarının akıllarını ve gönüllerini fethedecek şarkıları, dünyaca kabul görmüş bir etkinlikte sunacağımız bu anlaşmadan onur duyuyorum.”

Her yıl gerçekleştirilen Worlds etkinliği 25 Eylül – 31 Ekim tarihleri arasında Şangay’da gerçekleştirilecek. COVID-19 etkinlikleri yüzünden aylarca süren belirsizlik sonunda, bazı ufak değişiklikler yapılsa da, etkinliğin planlandığı gibi gerçekleştirileceği duyuruldu.

Riot Games China’nın başındaki Leo Lin, yapılacak olan anlaşma konusunda “Müzik oyunlar ile bir olduğunda, bu gerçekten heyecan verici bir durum oluyor.” açıklamasını yaptı. “League of Legends’ın 10. World Championship etkinliğini, UMPG ile birlikte çalışarak elde ettiğimiz müziğin gücü ile kutlamak için sabırsızlanıyorum.” 

Geçmiş yıllarda ünlü sanatçıların da katılımıyla gerçekleştirilen Worlds etkinlikleri olduğundan, hayranlar bu etkinlikte de benzer bir durum olabileceğini düşünüyor. 2014 yılında, yine UMPG’ye bağlı olan Amerikalı Imagine Dragons grubu, Worlds finallerinde sahne almıştı. Tencent’ın %10 hissesine sahip olduğu UMPG, bu yıl gerçekleşecek etkinlikte Çin’in ünlü sanatçılarından bazılarını sahneye çıkarabilir. 

Exit mobile version